Cykelevent i Slutarp

Falbygden, min hembygd, så rik på spår från forntiden.
Idag på väg till cykeleventet i Slutarp passade denna gånggrift i Vårkumla bra längs vägen.



En gånggrift som till stora delar fått sina stenar stulna

Ett par kilometer öster om Vårkumla kyrka finns en högt belägen kulle på vars topp ett par rejäla gånggrifter vilar sedan kanske 5.000 år tillbaka. Platsen kallades av Lindskog för Hällestorp.

När man närmar sig kullen österifrån och ser kistan ovan avteckna sig mot himlen kan man verkligen tala om att känna historiens vingslag.
Nu såg väl inte graven ut på detta vis under den tid den användes, den lär ha varit omgiven och täckt av en kulle byggd av stenar, torv och jord. Men man ju fundera över hur i all sin dar dom lyckades släpa upp dessa stenar upp på kullen, takstenarna väger en bit över 20 ton styck...



Jag har alltid gillat att kunna ta flera cacher längs ett spår utan att behöva ta bilen mellan cacherna. Vandringsleder, dressinåkning och som nu längs en cykelled. Underbart!
Cykel-Event. Ett mycket bra event med trevligt folk, god korv och sist men inte minst, det allra viktigaste för oss alla, en hel massa nya färska cacher.



Här minglar vi lite innan gömmorna släpps

Men som vi undrat hur de skulle lösa det här med cachesläpp. Att knappa in ca 50 cacher manuellt i gpsen kändes lite övermäktigt.......
Men det visade sig att de hade ett väldigt bra sätt!
Vi fick, var och en ett kuvert med 2 FTF-chanser.



Bara att haka av cyklarna och ge oss iväg!



Kuverten fick vi välja lite beroende på vilket håll vi ville cykla. Här var Lenas andra FTF!

Sen fick vi ca en timme på oss att cykla dit, leta och sen var det samling på någon av stationerna längs cykelvägen där arrangörerna väntade med var sin dator och simsalabim tekniken fungerade även i skogen!



Vädret var härligt, vid vissa gömmor uppstod trängsel men eftersom vi var ett trettiotal alias fördelad på 50-talet gömmor utefter en 1,5 mil lång cykelled var det inga stora problem.



Slutstation närmast Åsarp där vi väntar på det magiska klockslaget då gömmorna släpps!



Den gömman vi ägnade mest tid åt visade sig vara denna, dessutom en plats som gjord för fikakorgen.



Mitt ute i skogen står denna vackra skylt. Ingen risk att missa var man befinner sig inte. dessutom en riktigt bra gömma som är fullt synlig men ändå inte.......

28 cacher blev dagens skörd. Dessutom är nu Challenge #080 You whish you never took that PT
avklarad. Känns extra bra eftersom de enda som loggat hittills bara har tagit ca 30 gömmor var.....







Trackback
RSS 2.0