En liten aning om vår!!!!!!!!!

 
Minus 11 grader!!!!!!
Hm, det var inte så väldigt varmt och vi ska vara ute hela dagen. Vad ska man ta på sig tro?
Fast solen skiner ju!!!!!!! 
 
Körde enligt lager på lagerprincipen och det var tur för allteftersom dagen gick kröp temperaturen allt högre.
På väg hem visade den hela +7 grader! Nog är det vår på gång ändå!
 
 
Dagens första gömma var Sandseryds K:A
 
 
En riktigt fin kyrka och en bra start denna morgon. 
Sen fortsatte vi mot en gömma där hinten var liten lönn. Hm, ja nog vet jag hur en lönn ser ut, bara den har löv.
 
 
En naken lönn är betydligt svårare att identifiera och det fanns en hel del småträd att välja på där i snön så vi gav upp. Det kommer ju som sagt en vår framöver.
 
 
Ett av dagens huvudmål var Hovslätts laxtrappa. Det är ju det här med födelsedagscacher.......Denna fyllde ett år precis denna dag så självklart ville vi gratulera! Att sen få möjlighet att logga en challengecache i Mariestad lockar ju med det klart!
 
 
Själva laxtrappan var stenfrusen men fallet bredvid var fint. Även hembygdsgården var riktigt fin. 
 
 
Till dessa oerhört kuperade men vackra trakter vill jag åter i vår. Det finns några multicacher i närheten som jag gärna vill besöka!
 
 
Skogskyrkogården är ca 26ha stort och anlags 1941, den räknas till en av norra europas vackraste. Så många gånger jag åkte förbi och beundrat det vackra staketet. Nu fick vi en anledning att studera det närmare.
 
 
Fast detta var en gömma jag kommer att minnas av en helt annan anledning. Backen upp var rejält brant, ingen av oss hade vantarna på oss, så det var kallt att lägga händerna i snön på uppförsvägen och vi skrattade nog lite när vi bökade oss uppför. Då kom en äldre dam promenerande på trottoaren nedanför.
Så här loggade jag denna minnesvärda gömma:
 
"Det gick en äldre dam på trottoaren på andra sidan vägen. Hon tittade till på oss som stretade uppför den tämligen branta backen och skakade lite undrande på huvudet. Hon tittade en gång till när vi kom på plats och fotade det fina staketet men störst ögon gjorde hon när vi, med varsitt avgrundsvrål kanade på rumpan hela vägen ner igen. Återigen skakande på huvudet. Vi, vi skakade av skratt i stället! Helt klart dagens roligaste upplevelse! Tack!"
 
 
Ser ni rumpspåret?
 
Tanten hann ifatt oss vid nästa gömma vi loggade och fick tillfälle att skaka en gång till på huvudet. Undrar vad hon tänkte.......
 
Så jag längtar efter att snön ska försvinna nu! Tänk vad mycket lättare allt blir, inte minst att parkera. Det är så bra att det finns parkeringskoordinater men det är ju sällan att de är upplogade.
 
Så här parkerar en sann geocachare
 
 
Här gick det riktigt bra men det är inte alltid så lätt.
Vid en av dagens gömmor hamnade vi på en pytteliten väg som bara blev mindre och mindre och mindre.......Men eftersom det var snyggt plogat (om än smalt) så måste ju även snöplogen vänt någonstans. Det hade den inte.......Den hade fortsatt genom de nu låste grindarna där vägen fortsatte på andra sidan. Morranden hördes från titticc men hon löste det hela galant!
På återvägen hittade vi en plats att ställa bilen i ett vägskäl. Tänkte att på denna lilla väg kan det knappast komma någon bil under de 10 min som vi är borta.
Men se det kunde det. Det blev språngmarsch tillbaks till bilen.......Som tur var efter att vi loggat.
 
Dagens fika måste ju bara vara i solen. Vi fick leta lite för det finns inte alltför många bra sådana platser bland bostadsområdena vi råkade befinna oss bland men till sist så.......
 
 
Ingen välanvänd lekplats precis men precis vad vi behövde!
 
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Lena Alteg

Har du gjort om lite på detta inlägg ha nu kom jag på dig,ses imorgon.

Svar: ja, jag behövde ju några kort till!
bojip

2013-02-28 @ 17:29:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0