Mystar i Mariestad!

Mariestad har många trevliga, lite annorlunda mystar!
Förra besöket hann vi med de två som funnits på min lilla önskelista nämligen  I nöd och lust...., samt Domkyrkan Spotting Cache.
 
I nöd och lust, ja det har nog mest varit nöd när vi varit där de andra gången för här har vi varit förr.........
Flera gånger dessutom utan att hitta vad vi söker.......
 
 
Men det är en trevlig plats som verkligen är full av kärlek!
 
En riktigt kul cache som vi till slut äntligen kunde hitta loggboken på dessutom!
 
Sen var det då Domkyrkan Spotting Cache. Denna har vi allihop tittat på men tyckt den verkat lite besvärlig. Ända tills jag en dag verkligen läste vad som stod i beskrivningen. Det var ju inte så svårt egentligen.
Det hela gick ut på att man skulle ta sig till den plats som tidigare loggare skrivit i sin logg. På platsen skulle man hitta ett lösenord som passade i checkern och när man gjort det så fick man slutkoordinaterna.
Efter logg skulle man se ut en ny plats, notera de koordinaterna i loggen, (men det måste vara en plats som man ser Domkyrkan från) och ett nytt lösenord man ser på den platsen, som sen bara var att mata in i checkern. Lätt som en plätt, nästan iallafall, och riktigt kul.
 
 
Vi hade en sådan tur att vi fick följa en mycket underhållande loggbeskrivning i stället för att få färdiga koordinater till starten:
"Du undrar vilken idiot som skrivit in ett nytt lösen utan att tala om koordinaterna! Hur skall du nu kunna hitta Domkyrkan? Irriterad beslutar du dig för att ge dig ut och leta efter kyrkan ändå och stegar ut genom entredörren till Stadhotellet där du sovit över natten. Plötsligt får du blixtrande huvudvärk. Konstigt! Då ser du banken tvärs över torget och inser att huvudvärken måste bero på de pengar du förlorat tack vare ett investeringsråd i ett bolag som säljer solarier i Senegal du fått av denna bank. Beslutsamt kliver du bort till banken för att tala dem till rätta. Väl framme vid banken ser du en skylt längre upp på gatan och undrar om inte huvudvärken faktiskt kommer sig av att du inte bytt frisyr sedan -95. Dags att göra något åt detta! Du fortsätter gatan upp. Plötsligt minns du att synen inte heller är lika bra som -95 och det kan ju vara ett skäl till problemet, så du går till nästa butik istället. Väl där känner du att värken faktiskt strålar ut från en tand och tar några kliv till. Då slås du av att du suttit flera kvällar i rad och läst i mörkret. Vem får inte huvudvärk av en sådan sak? Turligt nog har nästa butik lösningen på detta problem! Du kikar i skyltfönstret - och där - på själva glasrutan inramat av en röd pil, ser du ORDET! Svettig av iver sliter du fram telefonen, hackar in de sex bokstäverna och får klartecken! Då vänder du dig 180 grader och mellan några träd och hus ser du den - Domkyrkan! Du känner hur huvudvärken plötsligt rinner av dig..."
 
Åh stackars de som kommer efter oss, de får bara leta upp ett pojknamn.......
 
Favvopoäng, javisst! Inte så konstigt att Djurets tillhör dem som ligger bland de främsta med antal erhållna favvopoäng, för göra bra cacher det kan han verkligen!
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0