Event på Läckö

 
 
Turistchefen i Lidköping har minsann fått upp ögonen på att det här med geocaching kan ju faktiskt vara ett sätt att locka turister! Underbart!
Därför så tog hon kontakt med olofsson och janigen och tillsammans så blev det ett alldeles underbart event på Läckö slott denna regniga junilördag.
 
 
Vädergudarna var inte riktigt på vår sida men vad gjorde väl det, när allt annat var så trevligt.
 
 
 
 
Nu kommer det en chans för 50 st av oss geocachare att komma in på slottets "hemliga rum" som inte visas för allmänheten!
 
Så stod det i beskrivningen och nyfiken som en sann geocachare anmälde vi oss. Det var tur för efter 18 timmar var det fullbokat!
Vilket arrangemang!
 
 
Man fick välja på om man ville gå en guidad tur med fokus på medeltiden, alternativt en guidad tur med inriktning på barockens tidevarv.
Vi valde medeltiden och hamnade i en hel massa underliga gömda rum.
 
 
 
 
De möblerna som fanns var noga skyddade, sen fanns det en hel massa mer eller mindre udda föremål i rummen oxå, bl.a några leksaksfiskar på en hylla, några trädgårdsmöbler i en korridor etc......
 
 
Här fanns fynd i form av lerskärvor, skelettdelar mm noggrannt organiserat. Vår guide berättade att här hade han lätt kunnat tillbringa ett par dagar i extas över gamla skosulor från 1600-talet och liknande fynd.......
Tror man måste vara arkeolog för att uppskatta det på samma sätt......
 
 
Smala, fönster i förborgen.
 
 
Gamla urverket med tillhörande lod
 
Guiden hade ingen lätt uppgift att hålla gruppen samlad. Geocachare är ju som sagt nyfikna och det finns över 240 rum på slottet, fast vi kom ju bara in i ett fåtal denna visning.
 
Ett av de få rummen som var inredda
 
 
 
 
Ute regnade det för fullt
 
 
 
 
Samling kring luckan i golvet precis över porten in till slottet. Den har iallafall inte jag sett tidigare. Smart att kunna lyfta på luckan och slänga ner otrevliga saker på icke välkomna gäster.......
 
Längsta och smalaste mattan jag sett
 
 
 
 
 
 
Så var guidningen slut, tom solen tittade fram och vi bjöds på jättegod Läckökaka med kaffe alt. rabarbersaft. Mums!
 
Även lottdragning skedde, där finaste vinsten var ett eventcoin. Jag vann en T-shirt med Götene kommuns logga på samt lustigt nog en tändsticksask med Kungslena kyrka på. Tänk att åka såpass långt för att få en tändsticksask med sin egen hemkyrka på!
 
Så var det då dags för avslut och cachesläpp. Hela 21 nya gömmor publicerades och det var välbehövligt då det i stort sett varit en vit fläck på geokartan ute på kållandsö förut. Vi tog det lugnt, pratade med arrangörerna lite innan vi gav oss iväg för att logga några av gömmorna.
 
Så trevligt och när vi gav oss ut för att leta gömmor sken faktiskt solen. Vädergudarna var med oss iallafall, de var bara lite sega i starten ;)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0