mera geoblogg

 

Det där med Travelbug har jag funderat en hel del över innan jag skaffade min första själv. Det är ju faktiskt riktigt roligt! Jag gör ju vad jag kan för att involvera familjen i min lilla hobby och detta är ett enkelt sätt!

Lagom till minste sonens 7-årsdag fick alla sönerna varsin TB med ett speciellt uppdrag.

De skulle resa från cache till cache i Sverige och på sonens 8-årsdag skulle en tävling dem emellan avgöras.

Uppdraget skrevs på en laminerad lapp som sattes fast vid TBn

Då det känns viktigt att sönerna hade mer än en chans att vinna gjordes 3 olika deltävlingar:

1:Vilken TB som rest längst under året

2:Vilken TB som besökt flest cacher under året samt

3:Vilken TB som besökt den intressantaste platsen.

Nu närmar sig minstesonens åttaårsdag med stormsteg och vi kan med glädje konstatera att ingen TB har kommit bort iallafall, något som tyvärr är rätt vanligt.

Det har det varit riktigt kul att följa ”sönernas” resväg. Uppdraget att stanna i Sverige har väl inte riktigt lyckats…….En är i Norge, en annan i Nederländerna och den tredje ligger vid Landvetters TBhotell…….

Men en hel del geografi har vi fått med på köpet och nu väntar vi med spänning på om någon av dem lyckas återkomma så vi får återse dem igen.

Till alla som funderar över att skaffa en egen TB: Gör det, ge den ett uppdrag som är lätt att se ”ute i fält”och följ vilka vägar den tar för att nå dit! Men lägg inga stora pengar på det som ska skickas runt, det är stor risk att det försvinner tyvärr, men det är kul så länge det varar!

 

 

Summering av TB-resan nu år 2014! Två av dem är försvunna och ersatta med nya, så allihop är faktiskt fortfarande på resande fot. Oskars har rest absolut längst men sista loggen på den var i Malmö och den gömman verkar nu tyvärr vara borta......  Jakobs har besökt flest platser och befinner sig nu på en liten ö utanför Örnsköldsvik. Där har ingen varit sen augusti och det kan ju vara förståeligt. Isaks besökte den mest intressanta platsen, nämligen Ale stenar! Isaks har även varit borta ytterligare en gång men lustigt nog så har den dykt upp igen. Nu ligger den i en myst i Sigtuna.

Kul att följa deras väg även om de tyvärr oftast försvinner efter ett tag.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0