Grönska i Hene!

Oj vad det har regnat de senaste dagarna, ja det känns nog som om det regnat i över en vecka, fast jag kommer inte ihåg. Det är ju det här med minnet.........
Men denna förmiddag så verkade det hålla upp (åtminstone några timmar) och jamandcat har placerat ut några nya gömmor i en oerhört vacker natur, nära golfbanan. Dem var jag jättenyfiken på och titticc var inte sen att hänga på.
 
Vi började dock med att släcka en blågubbe!
I vintras gjorde vi ett försök med Getaryggen; Sde naturreservat. Då var allt vitt på marken och vi följde lord of Hogs "rumpspår" nerför Getaryggens krön utan att hitta något i snön. Denna morgon var allt precis lika grönt som det var vitt för några månader sen och nu var den lätt hittad. Vackert är det att gå där och jag hoppas det kan komma någon mer gömma där så småningom.
 
 
En lysande blålila blomma mitt i allt det gröna hittade vi även här, ingen aning om vad det är dock.
 
 
Sen gav vi oss av till dagens huvudmål:
 
 
Söder om Hene finns ett kulligt dödisgroplandskap, ett sk kamelandskap. Årskullarna, med mäktiga lösa jordlager, har uppstått i samband med inlandsisens avsmältning och här finns spår från Baltiska issjöns strandlinjer.
 
Vi parkerade bilen och gav oss av på en fin vandring i grönskande, fuktmättad skog.
Eftersom det är en kohage och naturreservat så fanns det fina grindar att passera in genom. Hade dock lite problem att komma in då jag försökte öppna grinden åt fel håll, alltså på den sidan gångjärnen sitter...... Titti stod bakom och fnissade. Fast än mer fnissade vi båda två när vi kom tillbaks och upptäckte att den stora grinden 1 meter därifrån var helt öppen..........
 
 
Vi passerade först ängen och kom snart in i lummigheten och hörde bäcken porla. Eftersom CO gillar ljudet av vatten så var ju cachenamnet "Brusa högre lilla å" så självklart.
Massor av vatten efter allt regn och nog brusade bäcken alltid!
Vackert var det också!
 
 
En av cacherna heter ju ramslöksdalen och jo, ramslök fanns det gott om!
 
 
Än så länge blommade de inte, men knopparna var stora!
 
 
Det var faktiskt en riktig trollskog här!
De försökte gömma sig, men kanske de inte lyckades helt. Vi hittade iallafall en riktig skattgömma i trollsmak här i skogen! Kul!!!
En härlig vandring fick vi, Fast fikat var vi tvugna att äta under tak. För precis när vi kommit runt öppnade sig himlen igen och släppte ner ytterligare lite regn! Men efter regn kommer solsken igen, även om det var tvunget att även komma lite hagel först.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0