FAD 2014 MEGA Sweden Hässleholm!

 
 
 
Jag gillar event! Inte själva minglandet, det har jag tyvärr jättesvårt för om det inte är ett litet event, och det är ju inte direkt MEGA......men cachesläppet och efterföljande trevlig samvaro i skog, det är något alldeles extra med sånt.
Vi besökte eventområdet lite snabbt på förmiddagen, kollade in shopparna och loggade lite TB. Träffade även på Signal the Frog! Undrar vd som händer om man pussar honom? Kanske en förtrollad prins eller?
 
 
Lokalen var stor och rymlig men loggboken hittade jag inte.
Tänk att jag kunde missa den........
 
 
 
 
Logg blev det sen när vi återvände framåt kvällen för mörkerlekarna.
Det fanns även massor av föreläsningar som lät intressanta men min hjärna sätter begränsningar där, så vi valde istället att ge oss ut i Hovdalas skogar i väntan på mörkersläppet framåt kvällen.
 
 
Jag har ju varit på ett FAD tidigare och jag gillar det här som bara kan hända vid FAD.
Visserligen var känslan i Göteborg en helt annan, där vi stod innanför de stora dörrarna och det räknades ner för utsläppet klockan 18 och sen att se den stora massan välla ut, allesammans utrustade med pannlampor och ficklampor som blev en guppande små ljuspunkter i den mörka skogen. Att träffa på så många glada i skogen och tillsammans klura på allt det ovanliga man möter är det som är den stora behållningen av hela eventet. Att man inte får logga cacherna spelar ingen roll egentligen, fast visst hade det ju varit kul att få ge sin syn på cacherna i en logg men......jaja, regler är regler och upplevelsen blir ju inte bättre av att man får skriva om den i en logg egentligen.
 
Klockan 17 stänges dörrarna för utgång och vi ställde upp oss i kö för att kunna ladda våra GPSer. Bara att koppla till en dator och 30 sekunder senare var det klart! Smidigt!
 
 
Sen var det utdelning av lappar om vart cacherna fanns och väntan till det magiska klockslaget 18.00.
 
 
Här var det dock flera utgångar och det blev förvirring i samband med släppet. Några blev visst utsläppta tidigare vid någon dörr och uppmanades att komma tillbaka. Hm, inte helt lätt att få till.
Därför uteblev oxå känslan av att skogen fylldes med ljus när alla vällde ut. Men på det stora hela var det ändå så fantastiskt som bara ett mörkerevent som FAD kan vara.
 
 
Det roligaste vi stötte på var nog 5leijon. Inget avancerat alls egentligen men det var cacheägarna själva som var själva cachen.
De satt så fint på koordinaterna med marschaller och trangaköket med pannkakor på gräddning framför sig mitt inne i skogen.
Mer än vi blev lite konfunderade och jag tror de skrattade gott åt allas förvirring.
De klagade på att vi hade för lite kläder på oss. Man får inte slarva med mössa.......
Eh, förvirringen var total. Jomenvisst, det stod ju 5leijon på den hemstickade mössan, men vad hjälpte det oss?
Jo det hjälpte oss faktiskt, för det finns ju en baksida oxå. I nacken på mössan stod siffrorna vi behövde. Kul grej och verkligen annorlunda.
Annars träffade vi på en antenn som skulle kopplas ström till för att komma upp och låta oss få koden till en labcache, fast här hade hela stora gruppen som samlats innan oss varit alldeles för försiktiga. Att koppla ström till en träplanka fungerar ju inte utan det krävdes en bortplockning som ingen vågade göra med risk för att förstöra för att få det hela att fungera.
Till slut var någon mer handfast och simsalabim så kom antennen upp.
Sen letade vi spindlar, följde lasrar, lyssnade efter koordinater, letade färgade lampor i skogen samt mätte lufttrycket på ett däck mm mm.
 
 
Massor av trevligt folk samlades vid gömmorna och helt plötsligt hördes glada rop och skratt och spelande marschmusik mellan träden. Ett gäng tyskar närmade sig och cacha i mörkret med musik till måste ju bara bli ännu bättre eller?
Fast jag måste erkänna att vi gjorde  några missar. Vissa av cacherna denna speciella kväll var cacher som skulle bli bestående och därmed loggbara. Hade jag sett det så hade vi nog siktat in oss på att logga åtminstone en av dem. Dessutom missade vi baren, orken började tryta där helt enkelt och att ta sig till fem olika platser för att efter det hitta rätt plats för den blev bara för mycket efter att vi råkade hamna helt fel och gick nån kilometer helt i onödan strax innan dess. Tyvärr, för den verkar ha varit den största upplevelsen denna kväll.
Ja, så missade vi ju letterboxen precis utanför ingången oxå, trots att de pratat om den  innan vi släpptes ut.
Man skulle lägga ett kuvert med sitt namn och adress på i lådan samt ta ett av de som redan låg där och skriva en hälsning till den vars kuvert man fått. Kul ide, men jag såg den helt enkelt inte i gpsen. Det har sina nackdelar ibland att ha en hjärna som sorterar bort ungefär hälften av allt den ser och hör.
Detta år planerade vi att komma i tid till återsamlingen, den missade vi förra gången. Det var dock inget vi egentligen hade behövt. Kändes lite konstigt att de endast pratade engelska vid ceremonin, dessutom en engelska som är lika dålig som min egen. 
Trötta efter en hel massa steg åkte vi sen till hotellet. Behöver jag skriva att vi nog båda sov som klubbade sälar denna natt?
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0