En dag i trakten av Rök

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Geocaching 16-år Rökstenen Nord & Syd
Eftersom förra årets event var en trevlig tillställning beslutade vi oss för att även detta år runda Vättern. Förra resan började ju med snöiga vägar över Hökensås, i år var det istället regn som gällde på vår sida Vättern.
Men ju närmare Rök vi kom, desto trevligare blev vädret. 
Lite mingel, laddning av gpser och sen välkomnande och allmän info av EO innan presentationsrunda följde. Måste erkänna att det ju inte var helt varmt just då, men det skulle snart ändras.
Ett 60-tal nya cacher släpptes, varvid en geoart i form av en kompassros.
Vi hade i förväg fått reda på att det även skulle släppas en runda, så det var den vi siktade in oss på.
10.30 gick startskottet och jag tror inte att jag någon annan stans har sett en sådan FTFjakt. På mindre än en minut var parkeringen tom och det gällde även EO som deltog i FTFjakten av varandras gömmor. Lite märkligt åtminstone i mina ögon, men geocaching är ju en lek som vi alla gör enbart för nöjes skull, så varför inte?
Vi valde alltså rundan som fågelvägen låg ca 1 mil från eventplatsen. Det var definitivt längre om man valde bilvägen, vilket ju vi var tvugna att göra. 
Sen tror jag gpsen valde att visa oss en liten genväg, som nog var en senväg, för när vi kom fram till nr 1 i serien var den redan FTFad, nästan 20 minuter innan vi kom.
Alltså ingen brådska mot #2 Videkärrsrundan Träd där vi helt plötsligt rullade ut en helt tom logg!
En FTF! Kul!
Sen fortsatte vi rundan i ett sånt där trevligt gäng som det oftast blir på burksläpp i samband med event.
 
 
Det fanns en stig/väg att följa men utanför stigen var terrängen inte helt lätt. Mycket sten i dessa marker!
 
 
Gömman här fick vi lämna. Att ta sig upp utan längre stege är inte att rekommendera.
 
 
Efter att vi traskat runt hela rundan fick vi frågan om vi ville följa med eventgänget bort till kompassrosen, men vi valde att söka oss lite sjönära upplevelser i stället. Med tanke på hur terrängen såg ut lät geoart som lite överkurs. Vi var ju inte helt i form nån av oss så vi valde istället att fika vid Lora-Badet innan vi gav oss på #1 Round The Lake.
 
 
 
Runt denna sjö fanns inga stigar alls förutom de som djuren trampat upp, så det blev en rätt spännande vandring även här.
Skvattram som växtre frodigt på denna udde gjorde att vi även fick träna höga benlyft för oj vad de trasslade in sig i fötterna annars.
 
 
Alla cacher hittades utom den här. Hade det varit i slutet av rundan kanske jag kunnat tänkt mig att bada, men inte i början.
 
 
Rundan bjöd annars på flera fina vyer och det blev allt varmare. En sommarstuga låg på andra sidan sjön, men hit gick ingen väg, så det var nog sjövägen som gällde när de skulle dit. 
 
 
 
 
 
 
 
 
Efter dessa båda rundor rullade vi hemåt, men först några riktigt fina platser som vi stannade vid.
Sättra Ängar 2
 
 
 
Vilken underbart vacker plats! Här på dessa vackra ängar hade jag gärna hittat några fler gömmor.
Fårhagen och  Kråkeryd - Hästholmen 2. Vindskyddet visade oss till ännu en sagolikt vacker plats. Vättern låg blank som en spegel och temperaturen hade nu nått upp till hela 15 plus. Morgonens vinterjacka var definitivt för varm.
 
 
 
Sista fina platsen var  Utsikten
En liten rastplats som visade oss denna brant, rakt ner i den klara Vättern många meter längre ner.
 
 
Det blev några steg även denna dag, närmare bestämt 21 700 och det var lite mörbultad som jag klev innanför dörren hemma på kvällen. Märkligt nog var resten av mig återigen mycket piggare än jag varit dagen innan.
 

Kommentarer
Postat av: Petra

Smokestoner/Hvitfeldt-terräng är något speciellt. Det sägs alltid att Småland är stenigt, men vad är då inte detta? De stigar som hittades i kompassrosen var desssutom rena bonusen. Synd vi inte hann springa på varandra mer än vid parkeringen.

2016-05-02 @ 19:11:29
Postat av: Birgitta Jonsson

Ja. Det var nog den stenigaste terräng jag stött på nånsin.
Hade oxå hoppats att vi skulle träffas i skogen men det kommer fler tillfällen!
Låter som vi gjorde en bra avvägning i att välja sjö framför geoart

2016-05-03 @ 07:25:45
URL: http://geoaventyrskaraborg.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0