Det fattas några grader

 
 
 
 
 
 
 
 
Det är varmt! Alldeles galet varmt egenttligen. Såpass varmt att till och med jag drar mig för en promenadrunda, nåt som jag aldrig annars gör.
Ändå tycker Titti att det fattas några grader, fast inte celcius utan i grader av Sverige. Vad ska vi hitta på när värmen hindrar nån vidare aktivitet om inte öka de där graderna till 360?
Men det var en blågubbarnas dag. Vi hade helt enkelt dålig flyt, fast kanske det var luftens 30 grader som hindrade oss från att orka leta ordentligt?
Nåväl, första stopp blev Brinell: Hembygdsparken.
 
 
Som nog många förstått tycker jag att de absolut borde få var sin gömma de där hembygdsparkerna. Här blev det dock en gubbe blå, fast parken var fin och sevärd, samt hade en väldans sval och fräsch toalett.
 
 
Nästa plan var en liten promenad runt Handskerydssjön #1. Blir så ledsen av att se så mycket skräp dumpat lite åvarstans runt den annars riktigt fina sjön.
 
Massor med skräddare på vattnet. 
 
 
Nr 2 i serien tog oss till en sån sunkig plats där vi inte ens kunde hitta nåt av intresse och eftersom några till i serien verkade vara blågubbade beslöt vi oss för att avbryta. Men stunden vid sjön förde med sig ett fint möte, med en stavgående dam på hela 95 år. Tänk att få vara så friskt vid den höga åldern!
 
Dagens mest snabbhittade cache var som tur var en av graderna som fattades Färger #2 och vårat mod steg igen. Men nu behövde vi fika, gärna i skuggan och med lite vatten intill så Izzie kunde få bada.
Efter en hel del krokvägar hittade vi så Skedhultspåret #3 som verkligen uppfyllde vår önskan om en fin fikaplats.
 
 
Men cachen, den ville inte visa sig så lätt. Till slut hittade vi en mycket sliten och oskrivbar loggbok som vi helt enkelt bytte till en ny.
 
Mätta och belåtna fortsatte vi vår tripp och hamnade återigen i trubbel. Snarebo med sina smått makalösa stenmurar. 
 
 
 
 
 
 
Sanslöst vacker plats om man som jag gillar sten, men nån cache hittade vi inte. 
 
Kungsgravarna, en gömma från 2004 fann vi dock på direkten. Underbart!
 
 
Nu började åskan mullra så smått och med tanke på tidigare erfarenheter i Skåne höll vi noga koll på att den höll sig på avstånd. Efter ytterligare några mer eller mindre bra vägval hamnade vi så vid #2 Måladammen. Vilken vacker plats!!!!
 
 
 
 
 
 
Här dukades fika nummer 2 upp alltmedans åskan mullrade i bakgrunden.
 
 
På vägen hem mötte vi det efterlängtade regnet och när vi stannade vid S:a Fågelås kyrka på vår sida vättern var temperaturen nere i svala, sköna 20 grader.
 
 
 
Underbart efter denna varma dag! Några grader rikare blev vi oxå!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0