Återigen andra sidan vättern

 
 
 
 
 
 
Första maj och långhelg slut.
Sonen skulle hem till Linköping igen och självklart kan han ju ta tåget, men samtidigt är det ju rätt trevligt att kombinera transport med utflykt som det blev idag. Det blev raka vägen till Sjögesta motell där vi valde att stanna och äta lunch. Ett ställe vi valt att stanna på mer än en gång då de alltid har god mat!
 
 
Mätta och belåtna styrdes färden mot en riktig favoritplats.
 
 
Här gick vi en promenad i det vackra landskapet. Tyvärr var det väldigt blött så det blev endast 3 cacher loggade då vi behövt haft stövlar för att komma vidare på stigen. Men den bit vi gick var jättefin!
 
 
 
Kvarnen? skulle finnas på en liten ö. Vi tog var sin och sonen var den som valde rätt ö.
 
 
 
 
Mörka moln börjar samlas och vi styr mot Valla och avlämning av sonen.
Kan man bli annat än glad av detta staket?
 
 
På vägen hem möter vi regnet och hemma kom visst både åska och hagel.
Vi hade riktig tur för precis när vi närmade oss  Riksettanraset höll det upp igen och solen visade sig till och med lite. 
På natten och morgonen till den 9/7 2007 rasade ett parti av gamla E4 ner i Vättern vid Stava. Markerna var mättade med vatten och dygnet innan föll ytterligare 80-90 mm regn. Ett par vägtrummor var inte dimensionerade för dessa vattenmängder, så en grusväg som ansluter till gamla E4:an spolades
bort och bäcken som normalt sett rinner några hundra meter norrut leddes ut på vägen. Asfalten underminerades och den nya bäcken tog med sig vägbanken och skapade en ny ravin, enligt bedömningar handlar det om 6000 m3 sten, grus, jord och asfalt som spolades ner i Vättern.
 
 
 
 
Vätterstranden var tidigare en stenstrand med klart vatten, visserligen föränderlig - ständigt omformad av höst- och vinterstormarna - men nu ser den minst sagt annorlunda ut!

Vägen öppnades åter för trafik 27/7, då hade 5000 ton stenkross körts dit för att bygga upp den nya vägbanken.
Spännande plats och riktigt vackert nere vid stranden. 
 
 
 
Närbelägna Super Duper Gömman visade även den en fin plats.
 
 
 
Många fina fikaplatser finns det längs turistvägen om man har egen fika med. Det hade inte vi denna gång och dessutom var vädret ju lite osäkert. Vi valde att testa Uppgränna naturhus istället. 
 
 
Spännande arkitektur och gott fika i fin miljö men smakar det så kostar det. Kul att ha sett hur det ser ut inuti var det iallafall! 
 
 
 
 
Änu en tur till andra sidan vättern som blev riktigt fin!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0