Mot Skåne via omvägar

 
 
 
 
 
 
 
För fjärde året styrde vi kosan mot skåneträffen, detta fantastiskt trevliga event som brukar gå av stapeln i slutet av maj. I år var det Bjuv som var platsen och boende var bokat strax utanför Klippan.
Som omväxling mot E4 och vägarna därintill valde vi att åka Nissastigen ner. Efter första felnavigeringen (som orsakades av mig och min oförmåga att koncentrera mig på vägvisning när man istället kan prata om allt mellan himmel och jord) hamnade vi så via en rejäl omväg just på Nissastigen och första cachen Tuskeboleden #4 - Pottaskeugn.
 
 
Spännande att få se nåt man inte ens visste fanns förut.
 
 
 
 
Lite mer historia passade vi på att få vid Treudden Horsamo strax intill. 
 
 
Jansbergs hembygdspark. Vilken plats!!!!  Idag en riktig idyll, men på den tiden det begav sig var det säkert inte lika idylliskt.
 
 
 
Spännande byggnadsteknik med olika takhöjd på stugan tyckte vi allihop. Men tydligen var detta vanligt i trakten då vi besökte inte mindre än två till likadana innan vi kom ner till Skåne.
 
 
 
Felnavigering nr två blev denna lilla gräsbevuxna väg i 3 kilometer. Men kanske var det nån mening med det då vi missade en bilbrand som stoppade trafiken på Nissastigen tack vare detta.
 
 
 Nya Virsehatt blev nästa stopp och här i skuggan av träden dukade vi upp vår lunch bestående av bär, youghurt och pizzabullar.
 
 
Riktigt gott och energipåfyllning behövdes innan berget bestegs och en cache med D/T 3/5 förhållandevis lätt kunde loggas. Vackert med det grönaste gröna av lövskog.
 
 
Utsikten.
 
 
 
Trappor fanns för att ta oss uppför berget vilket underlättade betydligt i värmen. +27 grader som mest tror jag det var.
 
 
Fin hembygdsgård vid bergets fot.
 
 
Samma byggnadsstil igen, denna gång Karl XI stuga (Karlstorpsstugan).
 
 
Tiden går extra fort när man har trevligt och för att vi skulle hinna med en sväng på Kullaberg innan det blev alltför sent satte vi fart söderut utan mer stopp. Mer om den delen i nästa inlägg. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0