Fotesurl, en vandring in i vildmarken

 
 
 
 
 
 
Snart är julledigheten slut och alla härligt lediga dagar med den. Idag skulle maken jobba så jag passade på att fråga om nån ville följa med ut i skogen.
Det visade sig att både jamandcat, konagirl77 samt chevy57 var intresserade av och efter lite diskussioner blev denna cache utvald. Klyftamon # Fotesurl
Terräng 4,5 avskräckte ju en aning men efter kontakt med CO så blev vi lugnade. Om man följde waipointerna så var det traktorväg nästan hela vägen fram sa han.
 
 
Nåväl, traktorväg kan definitivt diskuteras, men en stig fanns det, även om vi tappade bort den ett par gånger.
 
 
Naturen var verkligen helt fantastisk och inte speciellt svår att gå i.
 
 
 
Visserligen är det sannolikt betydligt torrare nu än det brukar vara men inte ens våtområden hade vi några problem med.
Till slut så var vi då framme.
 
 
Jag trodde att cachens namn syftade på att man kunde bli fotesur, dvs våt om mfötterna eftersom cachen låg på kanten till Gåsemosse, men jag hade fel.
 
 
Det visade sig vara så att en man med klumpfot hade dragit sig tillbaks från civilisationen på 1800-talets början och byggt sig en jordkula här (också kallad "url").
 
 
 
Han livnärde sig på att tillverka korgar. Man kan undra hur live var här ute i väglöst land egentligen........Vi fick gå ca 1 km enkel väg, undrar hur långt han fick gå på sin tid för att nå väg.
 
 
Efter en inte alltför ansträngande vandring i naturreservatet klyftamon smakade det gott med kaffe och macka på lilla Bjursjöns strand. 
 
 
 
En cache som verkligen bevisar det som jag ofta säger att geocaching är så bra på, nämligen att visa upp platser man aldrig nånsin hittat till annars.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0