Skåneträff 2018

 
 
 
 
Skåneträffen, detta sanslöst trevliga event med vandringstema var detta år förlagt utanför Bjuv, precis nedanför Söderåsen. Redan förra året bestämde vi att vi självklart skulle försöka åka. Nu var vi då på plats. Solen sken från en klarblå himmel och temperaturen visade över 25 grader. Varmt med andra ord. Dessutom kvavt.
 
 
Men det gjorde oss inte så mycket utan vi minglade runt med de bekanta vi mötte på plats innan vi allihop samlades i fållan, där vi återfick våra GPSer med alla de nya spännande cacherna proffsigt inlagda samt fina programblad.
 
 
Klockan 11 prick släpptes vi iväg. Visst var det några som sprang, men det hela gick rätt lugnt till. Vi jagade inte utan preparerade oss med var sitt päron innan vi traskade iväg.
Bild på team Skaraborg i vacker lövskog nedanför. Var vi de enda skaraborgarna tro? 
 
 
Vilka fina cacher det var!!!! Så imponerad av iderikedomen på de vi hittade. Fyndiga namn hade de oxå, bl.a denna SK18 Plasticus vulgaris. En art av inte alltför sällan skådat slag.
SK18 Miljonprojektet och SK18 Typha latifolia var oxå riktigt snygga cacher!
 
 
 
Som vanligt på event hamnar man i små grupper. Vi fick sällskap av ett mycket trevligt danskt par från Fyn. 
Skulle tro att vår dag tillsamman fastnade i deras minne oxå, för det jag upplevde där i skogen vill jag aldrig mer behöva uppleva. Jag är ju nämligen åskrädd.
Och det drog ihop sig till åska medans vi var mitt ute i skogen. Knallarna kom närmare och närmare men jag kände mig ändå rätt lugn eftersom scouterna skulle servera fika vid en scoutstuga inte så långt därifrån vi var. När regnet kom traskade vi med raska steg mot stugan......som inte alls visade sig vara en stuga utan bara ett litet campingbord med fyra unga scouter intill som serverade kaffe och kakor. Hm, och åskan kom närmare. Vad göra? Scouterna tog tillflykt till en låg granskog och vi följde efter. Väntade där tillsammans med åskan verkade dra bort.
 
 
Dags att dra vidare och vi gick till närmsta cache SK18 Simon Says. Stod där och filurade en stund när skogen plötsligt lystes upp av en blixt direkt följd av en knall som hette duga. Instinktivt kröp vi alla tre ihop till varsin boll utan att tänka. Återhämtade oss lite och började igen med vad Simon sa när det small igen, precis lika närma även denna gång. Återigen störtdykning på marken och vi var nog rejält omskakade allihop efter dessa smällar. Gissar att det slog i kraftledningen som gick max 30 meter från där vi stod för PiddeP som vi träffade vid återsamlingen hade sett blixten gå ner ungefär där vi befann oss. Otäck. Man är rätt liten i ett sånt sammanhang.
Själva cachen var ju annars riktigt, riktigt bra! Hoppas den får leva lääänge.
 
 
Dags för fika. Fortfarande med åskan mullrande inte alltför långt bort.
 
 
Äntligen gav ovädret upp och vi kunde ha 
kul vid nästa multi. Extra kul eftersom man om bollkänslan inte fanns med hade fått springa upp och ner ett antal gånger. Som tur var hade vår danske vän perfekt sådan.
 
 
 
 
Vilken härlig dag det blev!!! Massor av riktigt bra cacher, trevligt sällskap, ja allt var bra trots åskan och vi träffades ju inte av blixten.
 
 

Kommentarer
Postat av: Wankel Kurt og Annette 0301

Hej, Birgitta
Du har rätt vi glömmer inte det åskan
Skåneträffen var super bra, väder var också det bästa man kunde få med undantag av blixt och åska
Det var väldigt trevligt att följa med er alla i skogen
Tack så mycket från Annette och Kurt (Annette 0301 & Wankel Kurt)
(Google translate)

Svar: Tack själva!
bojip

2018-06-02 @ 21:39:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0