Inte visste jag att Mullsjö hade så många pensionat

Minst 13 stycken ska det ha varit i detta, inte alltför stora samhälle, åtminstone fanns det så många "Hotell och pensionatsgömmor" när vi var där i slutet av mars.
Varför fanns det då så många pensionat just där? Jo, tydligen ska det ha varit väldigt bra höglands och skogsluft just i Mullsjö, så många som hade luftvägsproblem remiterades till att tillbringa lite tid där av läkarexpertisen. Sant eller ej, men vacker natur är det sannerligen runt Mullsjö.
Dessutom var det förvånande mycket snö kvar i skogarna även i slutet av mars.
Fast det kanske har sin förklaring i att just Mullsjö hade mest snö i hela landet under en lång tid denna snörika vinter.Vi inriktade oss på området runt Mullsjö i första hand. Det var flera cacher i två serier som tilltalade både mig och Titti, nämligen "stråken" och "Torp i Bjurbäck"knappast dags för en båttur på Stråken än på ett tag....På väg mot Olofsborgs jaktslott. Stundtals mer än halkigt på den isiga snön, fast vi klarade oss utan vurpor! En präktig gran på sin tid, ca 200 år gammal och över 40 meter hög, eller lång snarare kanske....En av alla torpcacherna vi hittade den 30 mars. Vädigt intressanta cachebeskrivningar  på alla dessa gömmor. Så kul att få veta mer om de som en gång bott här ute i skogarna. 

 

bojip loggar

Mullsjö krävde ett återbesök några veckor senare.
Denna tripp var lite äventyrligare.Här hade det en gång varit fiskodling. Vi såg inga fiskar men en burk hittade vi!Liten bro vi bygga fick!Dessa var faktiskt mycket bättre, men de gick ju inte dit vi skulle.....titticc loggarVägen fram till postledet var riktigt, riktigt fin i vårsolen.

Två härliga dagar i mullsjötrakten fick vi och det bästa av allt, nu finns det även en ny serie utlagd, stråkenleden, så det lär bli återbesök framåt våren:-D

Trackback
RSS 2.0