På väg mot Mariestad

Malin har ju fortfarande några roliga challengecacher kvar att logga bl.a fattades det 14 gömmor en dag för henne för att kunna logga Challenge #080 You whish you never took that PT. Självklart är det ju jättekul att kunna hjälpa till att uppfylla ett sådant mål så vi planerade en resa bortåt Mariestad. Titti har ju nästan tagit alla burkar därborta men det fanns ju några mystar att lösa så 14 burkar kändes att det borde vi kunna klara av även om tiden var begränsad.
Vi satt hemma på var sin kammare och klurade. Både Titti och jag halkade in på samma pussel. Det tog sin lilla tid men sådana är roliga att lösa och det är kul med mystar som jag klarar av. När äntligen sista biten var på plats och jag började förstå vad jag behövde veta för att hitta gömman så visade det sig att Titti redan löst den sen tidigare och dessutom hade loggat den......Hon tyckte väl den såg bekant ut sa hon...... Fast vi kom aldrig dit. Av någon anledning tog det för lång tid att åka mot Mariestad........
Jaja sånt som händer. Jag gjorde en "favorit i repris" inför denna tur. Jag glömde totalt av att ladda ner cacherna i gpsen. Tur man har sina vänner som har bättre koll.
Många enkla gömmor blev det denna dag men även några roliga som är värda att nämnas:
This is nuts! Roligt, pyssel som jag inte sett förut.
Den spelande fisken Ett litet äventyr. Dels att ta sig med bil den lilla smala skogsvägen belagd med halaste is hela vägen fram till vändplanen, Tänk om vi fått möte.......Dels var det spännande att ta sig ut på den "lilla ön" där fisken huserade. Det var nog tur att skogsvägen trots allt hade is för det hade även allt vatten i skogen.
En Skit Cache Smart gömställe men egentligen ett tragiskt ställe. Rivningshus är en sak men när det ligger personliga saker utrivet överallt känns det mindre kul.
Gissa årtalet ? # 1 Faktiskt den enda av de lösta mystarna vi planerat som vi hann med. Tänk att det ska ta sådan tid att ta sig till ett ställe egentligen.
Det var en blåsig dag men även solen visade sig ändå en liten aning. Självklart hittade vi en mysig fikaplats vid vänerns strand. Här var det lä:
 
 
Till skillnad mot här. Tur vi valde den andra platsen.
 
 
Men det var väldigt vackert ändå.
 
 
 
 
 
 
 
 

Rimfrost!!!!!

Jag älskar verkligen rimfrost!
 
 
Följaktligen älskar jag oxå dimma vintertid eftersom det inte kan bli någon rimfrost utan dimma.
Igår vaknade jag upp till ett sagolandskap. Visserligen hela -17 grader men det kändes inte speciellt kallt. Vilken tur att jag hade några gömmor att serva så jag fick ge mig ut i det vackra. Tiarps ödekyrkogård, underbart vacker i vinterskrud. Kanske det blir en gömma här så småningom?
 
 
Här finns det redan en gömma.  Pilgrim#1 Ekbacken men den behövde ny burk.
Här är oerhört vackert på våren med alla blommande sippor men minst lika vackert denna dag.
 
Två dagar i rad med detta fantastiska väder. Isande kallt med temperaturer kring -15 grader men det är ändå skönt ute eftersom solen skiner och det inte blåser.
 
Visst är det märkligt att vädret kan skilja så mycket på några kilometer. Här åkte vi rätt in i dimman från att ha strålande solsken hemma. Rössberga kvarn. En vacker plats jag inte hade en aning om. Vilken tur att det fanns en geocache just här! Idag passade ett besök här tillsammans med jamandcat och U+L ypperligt.
 
 
Vi passade även på att besöka en hängbro.
 
 
 
Undrar så vad som ska ske här tro????? Tyvärr såg det ut som om någon byggt ett bo mitt på bron där gömman fanns när jag loggade den så det blev ingen burk hittad där. Hittade även en skylt med namnet Emil på mitt på bron. Märkligt!
 
Himlen är alldeles grå men nån kilometer bort skiner solen och dit är vi på väg!
 
 
 
 
Fikaplats#1 Åsabackarna. Tänk vad kul att kunna få bjuda på fika just vid min första fikaplatsgömma en sådan här helt underbar dag!
 
 
 
Där borta i dimman var vi förut.
 
 
"Kristallerna på träden är naturens sätt att göra allt vackert, så att våren känner sig välkommen!"
Underbart sagt av Cornelia 5 år!
 
 
 
 
 

Jorden runt i Habo

Jodå! Det går alldeles utmärkt att resa jorden runt i lilla Habo!
 
 
En underbar serie vid namn #1 Jorden runt på 8 mystar - Äventyret kan börja med kompisar har gett oss ett riktigt litet "äventyr".
 
Såg när dessa kom ut och kastade en snabb blick på den första
"äventyret kan börja" och blev intresserad trots att jag egentligen inte förstår mig på mystar. Ettan såg ju faktiskt fullt lösbar ut och jag kastade då ur mig ett förslag till jamandcat och titticc att dessa kanske vi skulle göra ett försök med på vår planerade tisdagstur. Sen kollade jag på de andra cacherna och började få kalla fötter. Vad hade jag nu ställt till med???? Fattade ingenting på de andra till att börja med. Men teamet var redan igång och efter intensiv mailkonverastion fram och åter så började lösningarna dyka upp. Även jag lyckades klura ut ett par stycken och lyckan var total när vi till sist, sent på måndagkvällen även hade den sista mysten löst!
Fast hela resan höll på att bli inställd. En liten olyckshändelse i sonens skola höll på att äventyra hela jordenruntresan. Lite omplåstring försenade avfärden men vi hann till slut ändå åka hela varvet runt!
 
Mystarna är fantastiskt snyggt gjorda. Här är ett av kluren man ska lösa:
 
 
Det gällde att ta sig till hamnen via alla rutor på kartan men man visste inte var starten var. Sen fanns det chiffrerade regler som tillsammans med kartan gav koordinater.
Ingen av mystarna är den andra lik och de är allihop sammanhållna av "jorden runt temat". Men man kan ju inte åka jorden runt utan pass. Därför finns även en snygg hemsida där man ordnar ett pass och sen får man sina resestämplar i det. Mycket jobb ligger bakom denna serie, helt klart!
 
Alla utom bonusmysten löstes på hemmaplan och vi fick sen besöka flera platser runtom i Habo för att få ledtrådar till finalen och efter det kan vi nu titulera oss:
 
 
 
Trodde väl aldrig i min vildaste fantasi att just jag skulle få den eminenta titeln, men med det fantastiska teamwork som låg bakom så lyckades vi. Känns riktigt, riktigt kul! Det bevisar att man klarar betydligt mer än man tror om man samarbetar. Detta måste ju firas med lite Mystmasterfika på en fin plats!
 
 
Men vi hann ju även med lite annat i habo. Vättern var som vanligt sagolikt vacker!
 
 
En annan plats jag sneglat lite på ända sen den kom ut var: Labyrint. Det verkade lite spännande att gå ut i den lilla labyrint som dammarna faktiskt bildade. Dessutom var det rätt vackert här när äntligen solen visade sig.
 
 
 
För att skydda Vättern, där ju Habos dricksvatten hämtas, renar kommunen här vårt dag- och dräneringsvatten. Alltså allt vatten som vid exempelvis regn, snö och biltvätt samlas i gatubrunnar. Detta vatten leds från kommunens reningsverk i särskilda ledningar hit. Här renas vattnet en sista gång på naturlig väg innan det det släpps ut i Vättern.
 
 
Tänk att man kan rena vatten på ett så vackert sätt! Bra för både natur och människor!
Dagen går mot sitt slut och vi vänder åter mot skaraborg
efter en något mindre strapatsrik "jorden runt resa" än vad Phileas Fogg med resällskap nog hade på sin tid.
Men ändå en utmaning som jag kommer att minnas länge!
 

En vinterpromenad längs Billingeleden

Vinter är inte rätt årstid för skogspromenader precis. I allafall inte så länge det är snö på marken. Vinter är inte heller den mest optimala tiden på året för att geocacha men man slipper ju i allafall oroa sig för ormar och myggen är inte heller besvärande.........
Men vad vackert det ändå är en vinterdag ute i skogen. Tänk att dagen redan har blivit en hel timme längre sedan vintersolståndet, nog går vi mot en vår i allafall! Underbart!
Tre gömmor stod på programmet:
 
Ett alldeles utmärkt val då dessa gömmor passade väldigt bra tillsammans då vi kunde följa stigar i skogen och på så sätt få en väldigt fin promenad på köpet.
 
 
Ja och ta bilen hit var ju inte ens tillåtet.........
Lustigt att skyltarna satt en bra bit in på den lilla vägen vi gick på. Fram hit var det tydligen i allafall lagligt att köra.
 
 
Efter loggning passade vi på att fika! Så vackert med en porlande bäck bredvid......Rofylld plats!
 
 
 
Så en sväng på billingeleden. Säkert väldigt fint i vår men inte så illa nu heller.
 
 
 
Nästan en tunnel att vandra i innan vi kom fram till sista gömman som vi faktiskt hittade mest tack vare att den hade en påsklämma som syntes bland alla gömställen. Tur att påsklämmor finns!
 
Några härliga förmiddagstimmar förflöt snabbt och det var dags att bege sig hemåt igen, som alltid betydligt piggare än innan.
 
 
 
 

2012 års höjdpunkter i skaraborg

Tänkte jag skulle göra en liten återblick på det gångna året och försöka sammanfatta vilka cacher jag uppskattade mest. Ute har det kommit mer snö igen och bärgningsbilen har just varit och hämtat vår ena bil så mina möjligheter för caching är små just nu. Varför inte då drömma tillbaks en smula............
2012 hittade jag totalt 1314 cacher. Allihop har ju gett mig en upplevelse på ett eller annat sätt men en del gömmor/turer har bitit sig fast i minnet lite speciellt.
Ett och annat besök utanför skaraborg blev det oxå varav främst Växjö har fått en särskild plats i mitt geohjärta men jag kommer att hålla mig kvar inom mitt gamla hemlän i denna betraktelse.
 
Året började rätt bra. Det var inte så mycket snö så det gick att ägna sig åt en och annan cachingtur.
En av de cacherna som fastnat mest i minnet detta år var Ökull. Jakten på herr B.Urk var riktigt roligt. En annorlunda myst som löstes på plats ute i skogen. Ja det blev faktiskt en jakt för det var en snabb liten rackare..........
 
Självklart har ju vår tur på min födelsedag en alldeles särskild plats i mitt hjärta. Dagen började med att jag fick en födelsedagsgömma av Lena:Birgittas Födelsedags cache. Så roligt:
Sen fortsatte vi till Kattmannens stuga Jag kommer ihåg alla artiklar om den gamle mannen som bodde på en "hemlig plats" uppe på billingen ovanför Varnhem för ett par år sedan. Han cyklade nästan dagligen till Skara för att handla mjölk till sina katter, trots att han var över 90 år. När hans stuga brann ner bosatte han sig i hönshuset och det samlades då in pengar till en barack åt honom att bo i istället. Ett spännande ställe.
Turen avslutades med Jättegrytan. WOW måste ha varit här som ET landade en gång. Ännu ett fantastiskt ställe, numera finns även en eartcache där. Getaryggens Dödisgrop
 
 
En annan kontrasternas tur var vår vandring till Svarttjärn. En plats som inte är helt lätt att ta sig till pga av att det är så mycket blött. Vi valde en dag med is på marken men det var inte helt lätt att veta var man skulle sätta sina fötter trots det. Under isen var det nämligen vatten.......
Att vi senare samma förmiddag skulle sitta och fika i en hage med nästan 13 grader varmt var helt osannolikt, i februari men så blev det.
Jag gillar gamla torpställen mitt i skogen. Bremsahemmet är en sådan plats. Att de som besökt cachen innan oss nästan uteslutande hade gjort det i ficklampans sken kändes lite märkligt.
 
 
Bergsjön runt #3 med kompisar är en samling bra gömmor, Dessutom finns det ju ett antal till i trakterna som jag alltid kommer att komma ihåg bl.a  Skogen och Livet på en pinne. Att "bergsjön runt" turen sen avslutades med det hittills mest underliga fikastället av dem alla är ännu en oförglömlig upplevelse. Inte alla som fikat inne på Marka kyrkas toalett.......
Jo, jag vet jag ska inte gå utanför skaraborgs gränser men dagen då vi loggade Challenge #121 - All difficulties in one day som första tjejer gick oxå till historien detta år. Att det dessutom skulle bli en så ljuvligt varm och solig marsdag gjorde det hela ännu mer underbart. Helt klart jättekul att ha något extra mål med sin cachingdag.
 
Event har jag hunnit besöka ett par stycken oxå.
Det som sysselsatt oss längst tid och på så sätt varit minnesvärt var Cykel-Event utanför Falköping.
 
 
 
Ca 50 gömmor av bra kvalitet längs en asfalterad nedlagd järnväg. Hit har vi återvänt flera gånger under året, visst kan man ta allihop på en gång men vi ville passa på att även få till någon familjeutflykt här och det var lyckat.
 
Ja sen var det ju Elin .......Det höll på att sluta med bara drömmen om Elin. Min hittills enda wherigo. Allt handlar om Skövdes skyddshelgon. Spännande värre men en liten detalj fattades. Vi fick jobba hårt med denna gömma, turistbyrån blev inblandade, även ett lånekort till skövde bibliotek insaffades men tyvärr fick vi krypa till korset och kontakta CO. Det blev återbesök dagen därpå i stället. Då med signatur i fianlen som även den var riktigt bra.
 
Så kom då äntligen sköna maj. Vad passar väl bättre än att besöka det blommande berget Kinnekulle vid den tiden.
Hastings Kyrkplats (FreddyKarma #5) En underbart vacker vandring fram till en vacker plats!
 
 
Martorpsfallet Earthcache. Ännu en vacker vandring till en plats som gör sig extra bra efter en del regn. Fantastiskt ställe även detta.
 
 
 
Hasselbacken. det är något visst med gamla ruiner.....även om det här var en ruin av det mindra slaget. Men österplana hed som den ligger på är oxå en härlig plats.
Stenbrottet (FreddyKarma #4). ännu en sagolikt vacker plats.......

 
 
Axevalla Hus en varm majdag. Minnen av svunnen tid och en vacker plats. Me like.
 
 
En serie cacher jag verkligen uppskattat är cachingcamp både årsmodell 11 som såg ut som ett stort G och jätteTBn av årsmodell 12.
Caching Camp #10 - Swedish Firefighters var en av cacherna som var speciell. Man fick följa vägbeskrivningen som en brandkår hade tagit för att släcka en skogsbrand på hökensås. Väl vid cachen fanns tydliga spår av att det brunnit här en gång.
Nånstans här, uppe bland cachingcamps alla cacher kom jag på att jag faktiskt tycker att mossar är riktigt vackran något jag aldrig tänkt så mycket på innan.
 
 
Här är några av årets bästa multis placerade bl.a
Caching Camp #26 - Linslus
CC12 C03 - CC Masters
CC12 C15 - Field Puzzle
Just att vandra omkring ute i hm mestadels vacker natur gillar jag och det fick vi massor av där. En och annan snårskog blev det väl med men inte så många........
 
Vristulven........ännu ett par helt underbara vandringar.
 
 
Ja, jag gillar nog dessa cacher som man får jobba på att ta sig fram till allra mest skulle jag tro. Så vacker natur och här mötte vi faktiskt näcken......Vristulven # Branthall eller åtminstone en man som solbadade utan en tråd på kroppen. Han kunde väl aldrig tro att det skulle komma folk dit mitt ute i skogen.
Längs denna vandring blev jag faktiskt även riktigt imponerad av en bävers förmågor
 
 
Kalibrera Gpsn. En riktigt kul gömma.

Vänd dig rakt åt norr, stäng av GPSn, Snurra snabbt två varv motsols.

Sätt på GPSn igen och snurra direkt två varv medurs.

Vänta tills GPSn får kontakt med satelliterna och vänd dig sen ett halvt varv så att du står rakt söderut, gör ett snabbt tryck på "power knappen" så snabbt att GPSn inte stänger av sig.

KLART!

GPSn är nu redo att leta reda på ytterligare cacher!

Den turen var minnesvärd av ytterligare en anledning. Jag har varken förr eller senare träffat på så många mygg på en gång.......

 

The Cave of Öglunda Spännande plats och en utmaning, 4/4 dessutom, 

 
 
och A fine view over landscape. Skaraborgs äldsta geocache utlagd redan 2001! Spännande med lite klättring som även vi tjejer klarar av utan att riskera livet. Väldigt vacker natur dessutom. .
 

 

GEODOGGENS RUNDA. Inte alla cacher man behöver fyra försök på sig för att slutföra. Första gången rann tiden ut. Andra gången kom vi till slutet men eftersom vi inte trodde vi letat tillräckligt noga så återvände vi en tredje gång. Fast burken var borta så det blev ett fjärde besök oxå. Fast det var en vacker plats.

Sällan har väl en serie gömmor kommit mer lägligt i tiden än Billingens Fritidsområde # I Bergakungens sal och hans kompisar. Oj vad vi traskade runt på billingen denna höst. Massor av motion och även en massa ny energi fick jag där.

 

 

Billinge Blöt # 9 Kringelmossen. Ja, jag har ju omvärderat mitt förhållande till mossar. Oerhört många vackra mossar finns det och som tur är även cacher som visar oss dessa mitt ute i obygden. En promenad i "vildmarken" en småregnig dag gav fantastiskt vackra foton.

 

 

 

Skolvägen. Även detta en ca 1 km lång vandring innan vi nådde den " väg" över sjömossen som dåtidens barn fick gå varje dag för att komma till skolan. Tänk vad annorlunda förhållandena var på den tiden.........

 

Ja sen var det ju turen vi gjorde till vara, fast vi kom aldrig dit egentligen vi hamnade så småningom i Nossebro......

Skvaltkvarnen

Den Riktiga Tomten

Baljefors

Elings stenvalvsbro var några av den dagens höjdpunkter.

 

 

En annan tur gick till skaratrakten. Detta visade sig bli en underbart solig novemberförmiddag med flera höjdpunker även här:

Kungaportalen 

Forssa-Slugga kvarn
Resville kvarnby
 
 
Även november har soliga fina dagar:
En sådan dag passade ett besök på Ymsingsborg bra. Fast vi hade missat "borgen" helt om vi inte fortsatt en bit längs vandringsleden.
Ryds grottor är en riktigt fin plats där vi sen även passade på att fika denna dag,
 
 
Cachen som ligger där är dock inget för mig. Visst är det kul att klättra lite ibland men inte i den terrängen riktigt.
 
Året närmade sig sitt slut och ute var nu riktigt kallt. Ännu en oerhört bra multi hittade vi: One Two tree Kunde aldrig i min vildaste fantasi ens drömma om att träffa på en sådan final........
 
Lite mer snö kom också men det gick fortfarande alldeles utmärkt att besöka event:
Gnistrande snö. sol och ett femtiotal entusiaster som yrade omkring i boulognerskogen allt för att leta upp 12 fotoobjekt var. Klart annorlunda men riktigt kul.
 
Årets sista caching blev ännu en vacker vinterdag med gnistrande snö, denna gång tog vi en promenad i karstorp.
 
 
"Härlig promenad i trevligt sällskap i vackra omgivningar, en solig vinterdag, några loggade cacher. Och så lite fika sittandes lutade mot en tall i lä med utsikt över sjön, det är LYCKA!!"
 
Tack vare Lena, Titti, Carina, Malin och Lili har jag fått uppleva massor detta år, för geocaching är allra bäst i trevligt sällskap!
 
 

 

 

 

Jönköping: Konstverk och andra underbara, konstiga verk

I Jönköping finns väldigt många gömmor. Många gömmor är dessutom väldigt bra!
Så här års är det inte helt lätt att cacha. Är det inte snö så är det oftast rätt blött och skitigt ute i skogen så vi valde våra gömmor med omsorg denna dag. Ingen sol men inget regn heller och knappt en snöfläck såg vi.
Lena har velat ta färdigt Art serien som vi startade upp förra jönköpingsturen i somras.  Det var således ett av målen denna dag. Tyvärr verkade en av gömmorna borta så bonusen får vänta, ytterligare ett tag.
 
Det finns stora konstverk som fyller ut rejält på ett torg och det finns de som är betydligt mindre. Denna såg vi inte förrän vi hade kommit nästan ända fram.
 
 
 
 
Då var den här "baljan" betydligt större. Art #2 Brunnskar fint placerad på hovrättstorget.
 
 
Tänk att Magnus Ladulås vilade sig här år 1248! Nu får man bara stanna här en timme och kostar gör det oxå.......Fast han hade ju ingen bil, Magnus.
 
 
Art #6 Hermes & Pan visade sig vara lite frusen. Iförd kanske inte så värmande röd halsduk runt midjan och lämplig dryck så han ut som om han hade det rätt så bra ändå.
 
När vi ändå traskade omkring bland konstverken inne i stan passade vi på att äta dagens lunch.
 
 
Rosmarindoftande färsbiffar med ädelostsås var inte helt fel och vi orkade ge oss ut igen, denna lite småkyliga dag.
 
Dagens smultronställe var annars Klämmestorps kvarn/mill
 
 
Klämmestorps kvarn är den enda vattenkvarn som finns kvar i Jönköpingsområdet. Redan på 1600-talet fanns det en gårdskvarn vid Klämmestorps gård. Den nuvarande är uppförd under 1800-talets andra hälft och fram till 1950-talet bedrevs viss verksamhet i kvarnen, så under alla år är det många bönder från de närliggande gårdarna som har malt sin säd här. Tillsammans med den lilla kvarnstugan har miljön ett stort kulturhistoriskt värde.

Vilken vacker plats även i januari!
 
 
Ingen snurr på vattenhjulet denna dag, men isformationen var mäktig.
 
En annan gömma med temat vatten var H2O. Här var det bra att ha med sig vatten och vi var inte sugna på att offra vårt dricksvatten.
Men eftersom det varit nyår så fanns det massor av stora flaskor på återvinningen och vatten fanns det oxå gott om. 
 
 
Detta var nog enda gången jag verkligen uppskattade att folk slarvat och inte kastat flaskor där de ska vara på återvinningen.
 
De underbara konstiga verken då? Ja, jag har bilder på dem med men lägger inte ut dem. Synd att förstöra nöjet för de som inte varit där ännu. Det är en serie med 5 cacher som alla är helt underbara! Blir alltid lika glad att träffa på sådana gömmor ute i skogen.
Har ni vägarna förbi så lägg en stund på denna fina serie:
 
 
Fika paus måste vi ju ha innan vi åkte hemåt. Inte alla som druckit kaffe sittandes på en gravhög i januari, men mysigt var det!
Två trötta cachare gav sig hemåt i skymningen efter 23 loggade burkar. En dag som gav oerhört mycket energi för vi kom på att ta även lite från bilen. För med så många motorstopp på samma dag så kan man ju inte annat än undra vart energin annars skulle tagit vägen.
Att vädret var grått gjorde oss inget, vi hade en alldeles underbar dag ändå!
 
 
 
 

Hoppsan!

Satt och la in lite länkar till geobloggar när jag råkade trycka på min lilla länkade profil under bilden. Oj Då. Jag är INTE 22 år. Jo, det är jag ju visserligen, men betydligt mer än så dessutom. Undrar hur det blev så för inte är det då jag som fyllt i denna siffra. Kan det vara att det tas för givet att man nog befinner sig i den åldern om man bloggar?
Jag vet inte hur man ändrar det så jag får väl leva med att vara för evigt ung..........

Måbradag = några cacher, goa vänner o en bit smörgåstårta

Gott nytt cachingår!
Årets andra dag visade sig bli en riktig måbradag!
Solen tittade fram från sin skyddade tillvaro uppe bland molnen och förgyllde denna annars så mörka vintermånad. Snön smälter med stormsteg och det porlar så fint i alla bäckar. Ute i naturen är det ju oxå blött men det har vi ju på nåt sätt vant oss vid de senaste månaderna........
Vi styrde färden mot Tibro denna dag. Jag har varit i denna stad många gånger de senaste åren men mest för att möta upp titticc för vidare färd nån annanstans där hon inte bara har "glada gubbar" ute i skogarna.
Idag följde Malin med och vi började med ett naturminne.
Svenstorpstallarna!
 
 
Jag gillar dessa naturminnen, oftast är det sevärda platser man blir visad, denna gång en riktigt välväxt tall! Men var är den andra, för det måste väl finnas mer än en om det ska heta svenstorpstallarna?
Övriga tallar runt omkring var högst ordinära så vi tvekade lite om vi var på rätt plats eftersom det var en myst denna gömma.
 
 
Senare hos Titti fick vi förklaringen, Den andra tallen fanns visst på andra sidan vägen och dit gick ju inte vi.......
 
Men jag kan inte låta bli att undra varför naturminnena ska vara så svåra att hitta. Jag har åtminstone inte träffat på några andra än de som har en geocache. Vore det inte läge att åtminstone nämna något om dem, någon annanstans också.......
 
Vi fortsatte och jag är glad att åtminstone en av våra bilar hade dubbdäck!
 
 
Åh vad halt det var inne på småvägarna inne i skogen. Full förståelse för Bambi fick vi lätt!
Tur att vägarna lutade åt rätt håll!
Några fina gömmor hittade vi innan vi gav oss åter in mot Tibro och en väntande fika hemma hos Titti!
Hon visste precis vad vi behövde och hade dukat fram smörgåstårta som vi avnjöt i lugn och ro. Tänk att smörgåstårta och geocaching passade så bra ihop!
 
Tibro Vildmarkscamping är ett ställe jag inte vetat om utan geocaching. Så fint det är här!
 
 
Perfekt ställe för en picknickkorg, men så icke denna gång. Två gömmor finns här och jag fick även leta efter den jag redan hittat, den hade fått flytta sen jag var där sist. En riktigt välkamoflerad gömma! 
 
Dagen går fort i trevligt sällskap och det börjar skymma. Men ett smultronställe till hittade vi och det var
 
 
Namnet är klockrent och det var ett udda fikabord på denna fina plats! Tänk vad det måste vara härligt här på våren!
 
Denna januaris andra dag blev en riktig måbradag. Trots att Tibro hade betydligt mer snö än vi så var det ändå lätt att få vårkänslor. Ännu en riktigt bra dag!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0