Tänk vad folk går miste om.......

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vi blev STF idag. Ja, det har ju hänt förr såklart, men att bli det över ett år efter FTF-logg är ju inte så ofta som det inträffar.
 
 
Fast det var ju inte helt lätt att komma åt den. Rena turen att det inte var mer vatten i bäcken
 
 
 
Märkligt nog så har jag inga problem med att gå in i små eller större rör, däremot är jag inte speciellt förtjust i att klättra i träd. Höjder är betydligt obehagligare. Tur att vi kan komplettera varann i detta.
 
Vi siktade in oss på en serie gömmor som vi tänkte att det kunde vara läge att ta nu när det varit såpass torrt ett tag: En blöt gömma 8 var en av dem och den som vi loggade STF på.
Alla hade det gemensamt att det var bäckpassager under väg. En del var små, med riktigt lågt i tak och en del var betydligt större. 
Här nedanför var vattnet riktigt djupt. Tur att det fanns en sten att stå på för hade jag tagit ett steg till mot mitten hada knappt vadarstövlarna räckt.
 
 
Ett annat rör var inte lika ergonomiskt
 
 
 
Men det blir oväntat effektfulla kort inuti en tunnel. Tänk vad folk går miste om som envisas med att gå ovanpå på vägen i stället........
 
 
 
Jodå, det gick faktiskt utmärkt att köra bil med vadarstövlar oxå
 
 
Värmen var väl det största bekymret egentligen och efter fem olika rör beslöt vi oss för att övergå till en skogspromenad i stället.
 
Grönt och lummigt var det. Otroligt vackert så här års. 
 
 
Nattviolerna blommar för fullt.  
 
 
Ibland blir det kort fast man inte tänkt sig, men visst blev det fint?
 
 
Massor av flugor gjorde oss sällskap där i skogen, lite åska i luften gjorde dem väl extra intresserade. Sista loggen blev en topplogg. Samarbete på hög nivå gällde även här för att få dit våra nick.
 
 
Vi tillbringade helt klart inte dagen innan midsommar som de flesta andra, vår dag var betydligt mer äventyrlig. Tänk vad folk går miste om egentligen........
 

Tibrotripp

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ett kort inlägg denna gång. Hjärnan är trött och jag orkar inte fokusera så långa stunder i taget.
Vi var iallafall en sväng till Tibro häromdagen.
Målet var Brittgården samt några multi.
Vi startade med Wherigon som lotsade oss runt i ett bostadsområde jag bara sett från utsidan förut. Ralph Erskine ritade det på 60-talet och jag har varken hört talas om arkitekten eller tyckt att det varit speciellt snyggt förut.
 
 
Området visade sig vara betydligt större än jag trott och faktiskt riktigt mysigt. Wherigon visade oss runt på ett förträffligt sätt.
 
 
 
Så var det då dags för multisarna. Tibro gamla järnväg-stationTibro Multi 2 och Tibro Multi 1 blev loggade. Bra gömmor allihop!
 
 
 
 
En av dem fokuserade på sevärdheter, och det gillar ju jag, men varför fanns finalen så långt bort? Både multi 1 och multi 2 var delstegen utspridda över nästan hela Tibro. Jag gillar ju att gå mellan stegen på en multi och visst hade vi kunnat det men det hade blivit bra långt.
En bra tibrotripp fick vi iallafall, det vill ju gärna bli bra med GPS i hand.
 
 
 
 

sjutusenmilstolpe

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Så var det då dags igen. Milstolpe, denna gång passerada jag 7000. Vart tar tiden vägen egentligen? Känns som det inte var alls länge sen jag firade sist, fast det ju var nästan ett år sen. Vad skulle få äran att bli den utvalda burken? 
Denna gång fick det bli Phalokopia, en Wherigo är ju en värdig milstolpegömma, då det ju inte finns så många av dem.
Som alltid när jag ska logga en wherigo brukar jag känna en viss oro. Det är ju så sällan och åtminstone jag som inte har världens bästa minne brukar glömma hur man gör. Sen är det ju det här med att spelet kan krascha och man inte kommer vidare. Detta har vi ju råkat ut för en gång i borås och sånt stannar lustigt nog kvar i guldfiskminnet, till skillnad mot alla andra vi loggat som funkat klockrent.
Nåväl, Här funkade allt klockrent! Vi blev guidade runt på en mycket trevlig tur runt i Falköpings city.
 
 
 
 
 
Ett gäng trevliga mystar hann vi oxå med innan det blev dags för milstolpefika!!!!!
Gofika hör ju till.
 
 
En riktigt bra förmiddag med tjejligan!
 

Cruising???? Vi som skulle blåsa bubblor

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ibland blir det inte alls som man tänkt sig. Eller snarare så blir det nog faktiskt rätt ofta inte helt som man tänkt sig när man geocachar, men oftast blir det ju till det bättre.
 
WWFM XIII - Torgbron Lidköping var anledningen till att vi tillbringade dagen i trakten kring Lidköping.
 
Dessa snabba event världen över där man oftast gör något helt oväntat, denna gång var uppdraget att blåsa såpbubblor.
 
 
Vi sammanstrålade i Skövde vid lunchtid och körde en som vanligt inte helt rak väg till Lidköping.
Där var fokus inställt på multicacher för att bättra på Malins statistik en aning. Fast inte bara för statistiken, jag tillhör ju dem som verkligen gillar multis.
Vår medhavda lunch hade vi tänkt äta vid F.V.GP (Finns vid Grillplatsen) då jag läst en logg om att där var fint.
Väl på plats insåg vi att vi skulle bli myggmat och den efterlängtade vänerutsikten var noll på platsen så vi letade upp var sin stubbe en bit bort i stället med denna fina vy.
 
 
Fyren i Lidköping
 
 
och Strandpromenaden #1 var två fina cacher som tog oss till detta fina ställe. 
 
 
Härligt med lite sjönära känsla när man råkar befinna sig i Lidköping vid vänern.
Därför valde vi även att efter fyra multis på raken åka ner till småbåtshamnen för att inta vår emfika. Färska jordgubbar smakar inte sämre med sjöutsikt precis.
 
 
Väl framme på stan var det avspärrningar lite varstans och mycket folk i rörelse. Varför då undrade ju vi. Hade vårt bubbelblåsarevent blivit så stort så polisen behövde spärra av???
Nej, så var ju inte fallet. Det visade sig att det var cruising på gång.
 
 
Mitt livs första cruising minsann som jag råkade hamna i utan att ha den minsta aning.
Innan eventet ska man ju befinna sig i närheten av eventplatsen och bete sig så normalt som möjligt så varför inte mäta en fontän?
 
 
En jättekul myst där vi fick nytta av vår uppfinningsrikedom. En snörstump och ståltråd funkade utmärkt som mätverktyg. 
 
Så var det då dags. Kl 19 skulle bubblor blåsas!
 
 
Jättekul! Visst var det en hel del som kom och kollade på oss, säkert undrandes på vad vi gjorde. Totalt 25 bubbelblåsare anslöt och såklart gick loggboken även den i bubbeltema
 
 
 
För de som ville kunde man fortsätta babbla på närbelägen restaurang. Vi valde att styra färden hemåt igen, nöjda efter ännu fantastisk dag.
 
 
 
 

RSS 2.0