Äventyr med temat bäver

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
De där gömmorna som ligger en bit från väg, där ingen anvisning om var det kan tänkas vara lämpligt att parkera, lockar upptäckarlusten i mig. Men det gäller att ha gott om tid samt sällskap på äventyrligheterna.
Bäverfället uppfyllde kriterierna och det blev en rätt spännande väg vi tog trots att det inte var så långt. Det visade sig även att vi inte gick så rakt.......
 
 
Bjuder på min logg för gömman:
 
"Utmaningen för denna gömma visade sig vara att hitta ett vettigt vägval. Vårat var nog sannolikt inte det bästa. Parkerade vid en vändplan och fick passera först genom stiglös skog innan vi tog vägen via en hästhage och sen tät granskog, innan vi helt plötsligt kom ut på en skogsväg som definitivt inte fanns på kartan. Följde den en bit åt ena hållet där den övergick i en stig som turligt nog även visade sig leda till en bro över en bäck som var alldeles för bred att hoppa över. Sen blev det lite stigfri vildmark igen innan vi 10 meter från gömman kom ut på en öppen yta med en "autobahn" (lite lätt överdrivet) som ledde därifrån åt andra hållet. Det hade alltså med lite god vilja kunnat vara en drivein. Nu är jag ju en person som gillar att hitta min egen väg så vårt vägval hit gör att jag inte kommer att glömma platsen i första taget. Men ska jag göra återbesök så lär det nog istället bli via skogsvägen som verkar leda hit från granncachen lillån.
Ett härligt förmiddagsäventyr fick vi och en spännande plats fick vi se. Tusen tack!!!!!"
 
 
 Här står jag vid nollan och ser vilken väg vi borde valt, en nästan bilvänlig skogsväg.
 
 
 
Nu råkade ju vi välja den lite mer äventyrliga vägen och det innebar ju att även bilen fanns däråt, så efter att ha beskådat bäverns framfart var det bara att ta samma väg tillbaka . 
 
 
Stötte på ett jakttorn delux på återvägen.
 
 
Efter att ha hittat tillbaka till bilen körde vi mot Madängsholm där vi packade upp fikakorgen . 
 
 
 
 Vinterns första glögg med sönernas lussekattskreationer smakade ljuvligt efter "äventyret"

Novembertur i fina trakter

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Så kom den då igen. Den där möjligheten att ge oss iväg på en heldagstur. Vart skulle vi fara måntro, då dagarna ju är så korta i november? 
När titticc föreslog Nårungaleden #Final som vi ju märkligt nog knappat in fel koordinater till båda två den gången vi gick leden, trots att vi hade de rätta så blev jag riktigt glad. Detta var ju trakter jag inte riktigt kände mig färdig med vid vårt förra besök. När chansen sen fanns att kunna besöka en arkiverad kyrkrundecache i Kvinnestad i närheten så fick det bli det som GPSen ställdes in mot.
Hade väl kanske inte valt att köra över ett militärt övningsfält med skjutfält om jag hade valt vägen enligt kartan, men nu tyckte GPSen att det var ett utmärkt val och jag kan faktiskt bara hålla med. Vi hamnade nämligen vid Jättens baktråg tack vare det.
 
 
Jättens baktråg är ett flyttblock som härstammar från traktens berggrund som är 1,7 miljoner år gammal. Kanterna består av bergarten pegmatit. Dessa har inte vittrat i samma utsträckning som de inre delarna därav trågformen. 
Ett av de underligaste flyttblock jag sett, på webben hittade jag en bättre bild. Nog kan man tro att det är gjort av människohand, men så är inte fallet.
 
 
Nästa märkvärdighet vi träffade på var ALF - RIP. Lägg märke till årtalen på gravstenen!
 
 
En mycket tragisk historia ligger bakom här från en tid som inte är alltför avlägsen:
Alf hade svårt att försörja sin familj och tvingades en sommar 1847 att stjäla lite korn från ett sädesfält tillhörande sin egen kapten som han tjänstgjort under. Olyckligtvis blev han tagen på bar gärning och skulle följande dag ställas inför rätta. Straffet som skulle utdelas var om inte hängning åtminstone 40 piskrapp som säkerligen skulle göra Alf invalid. Alf kom under kvällen hem till sin familj och tillsammans med sin fru bestämde han att allt skulle bli bäst om han tog sitt liv. Då skulle han slippa rappen och hans familj skulle få medlidande och möjlighet att klara svälten. Det hela resulterade i att han från sitt boende i natten gick ut till Trollö sjö och dränkte sig, medan hans fru såg på.

På den tiden fick man inte begravas i vigd jord om man begick självmord. Därför begravdes ALf i Trollö mosse. Tiden gick, och över 100 år senare bestämdes det av Nårungas församling att soldaten Alf trots allt var värd en begravning i vigd jord. Hans, i mossen välbevarade, kropp togs därför år 1976 upp och jordfästes vid Nårunga kyrka.
 
Herrevadsbro var ännu en intressant plats. Var någonstans slaget vid Herrevadsbro mellan Birger Jarl och folkungarna stod år 1251, med stormän som Filip Knutsson till Ymseborg i spetsen, är något man tvistat om under århundraden och troligen lär det aldrig kunna avgöras.

Herrevadsbro i Nårunga, eller Häradsvads bro som det tidigare hetat är ett av de två aktuella platserna. Platsen var från början endast ett vadställe över Säveån men senare byggdes en stenbro. Av denna stenbro finns endast de nedre delarna kvar, och en nyare träbro ligger idag på platsen.
 
 
 
Den nyare träbron var denna dag otroligt hal och allt som nuddade den blev alggrönt. Då cachen hade krävt akrobatiska övningar nöjde vi oss med att ta foton på platsen. Kommer vi tillbaks en torrare dag så vet vi ju var vi ska leta!
 
Så var det då dags för fika! Sandsjön erbjöd en fin plats att sitta på även om det var lite äventyrligt att ta oss dit. Det måste ha regnat betydligt mer här än hemma i Skaraborg.
 
 
 
Mer sol än så här blev det inte denna novemberdag. Tur att platserna vi kom till, samt att gömmorna vi hittade var övervägande bra.
 
 
Lida Damm, riktigt rofylld plats!
 
 
Dagens absolut bästa plats blev End of the Road. Ibland är det tur att jag är så nördig att jag kollar upp lite innan för det var definitivt ingen vanlig vändplats inte.
 
 
 
 
Vi inser när vi kom till vägens ände att här har det legat ett boställe nån gång i tiden.
 
 
Här har någon, sannolikt Ohlsson, roat sig med att plantera och göra fint. 
 
 
Såg säkert ett tjugotal träd som var relativt nyplanterade och det fanns även bord och stolar vid den lilla sjön.
 
 
Här var vi ju helt klart på fel tid av året, för tydligen är det planterat en massa vårlökar här med, både på vägen upp samt runt sjön.
Ett ställe man blir glad av att fått chansen att se.
När vi kör ner igen möter vi grannen, som berättar att det tyvärr varit skadegörelse på platsen och att ägaren hade allvarliga funderingar på att hindra folk från att komma hit. Synd, för hit skulle jag mer än gärna vilja återvända till våren, när allt härligt här blommar.
 
Vi kör vidare och hamnar i ett "stim" av riktigt bra gömmor.
Denna fina tog det oss ett tag att hitta märkligt nog och då menar jag inte loggboken utan hela granen......
 
 
Hålgatan, helt omöjligt att tänka sig att det för 100 år sedan kördes med häst och vagn här, men så var visst fallet. Tjälen sades vara boven i dramat.
 
 
Kanalvägen  vid Vänga kvarn. En väldigt vacker plats.
 
 
 
Tiden bara rusar iväg och vi inser att trots att klockan inte riktigt är 16 än så börjar det mörkna. För att klara oss helskinnade på de sista cacherna som fanns på önskelistan får det bli att ta med sig ficklampa.
En plats med historia samt en gömma som var kul att få signera, dessutom en fin plats. Vad mer kan man begära?
 
 
Mordet på Nobelpristagaren strax intill var en riktigt kul multi. Vi fick i uppgift att försöka lista ut vem som var mördaren och man kan väl bara säga att den personen hade verkligen gått under jorden.
Riktigt kul upplägg, och att vi dessutom löste det hela i beckmörker gjorde inte saken sämre.
Passande nog passerade vi även detta, kanske inte helt mysiga ställe att besöka i mörkret på återvägen mot bilen. 
 
 
Dags för en sista fikapaus och var tar man en sån när det är mörkt och dessutom i ett alltmer tilltagande regn?
Tja, vi hittade ett hemmalagsbås vid Borgstena fotbollsplan.
 
 
Spännande bilder blev det i mörkret och det var torrt och fint, fast utsikten kanske kunde varit bättre? Fast å andra sidan spelade utsikten ingen roll alls, efter en så här lyckad tur.
29 loggade gömmor och nästan alla var bra på ett eller annat vis. Även den gråaste novemberdag kan skimra när förutsättningarna är så här.
 
 
 

Har ni inget bättre för er?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Att mötas av en viss förvåning samt att folk inte förstår vad och varför man håller på med geocaching är inte direkt ovanligt, men jag har aldrig mötts av frågan "Har ni inget bättre för er att göra??" Inte förrän igår.
En fråga jag faktiskt inte kan förstå. Vad kan väl vara bättre än att traska omkring i skog och mark, njuta av fin natur, sevärda platser, få klura lite ibland samt samtidigt få motion och frisk luft på kuppen????? Dessutom få tillfälle att umgås med fina vänner!
Är det bättre att sitta framför tipsextra eller kolla in diverse såpoperor på TV eller lägga timmar i affärer och shoppa saker man kanske inte ens behöver? Eller är det bättre att lägga tiden på att spela datorspel eller gå samma asfalterade slinga som man alltid går? Väntar mig inga svar på den frågan, men vad som är bäst för mig, DET är jag bombsäker på. Att sitta på en fin plats under en geotur, med sin kaffemugg och macka och bara njuta, det finns iallafall inget som slår det för mig.
Synnerligen välgörande för både kropp och själ.
Igår var en dag då jag behövde den avkopplingen det ger mig extra mycket och som tur var ville även Malin ut en sväng.
Valet föll på Ryholmsvägen 1 och resten av serien då vi sannolikt även skulle få möjlighet att passera en milstolpe. Så blev även fallet vid Beateberg Badplatsen där Malin loggade sin gömma nummer 3000!!! Hipp hipp Hurra!!!!!
 
 
 Såklart blev det ju fika här, men fira på riktigt, det ska vi göra en dag då fler i tjejligan kan vara med.
 
 
CO till dessa gömmor är en klurig herre som gillar att pyssla på olika sätt.
Detta hade iallafall inte jag kommit på. Att fläta med ståltråd går visst också bra. Kul ide och om det tycker jag. 
 
 
 
Det blev en riktigt bra tur med, precis som vi förväntat oss, välgjorda och välgömda burkar, men även några upplevelser som inte är riktigt sånt man brukar träffa på.
Först såg vi detta ställe. Kändes inte helt rätt placering för älgtorn......
 
 
Det var när vi stannat för att logga som mannen som ställde frågan stannade och undrade om vi ville ha hjälp. Inte att leta, det tyckte han ju var totalt bortkastad tid, men kanske hade vi fel på bilen? Vi hade ju stannat lite märkligt. Det var snällt tänkt. Jag passade iallafall på att fråga honom om tornen. Jodå, jakttorn var det, men det de jagade var visst änder. 
Vi fortsatte på vilttemat och skrämde upp en fasan, men det som skrämde upp oss mest var nog ändå mötet med 5 vilda grisar på lite för nära håll.
Som tur var så var deras intresse inte oss, utan de fortsatte snällt rakt över vägen som vi just då gick på.
 
Vildsvin fanns det nog gott om i trakterna, det var många spår av bökande, så även på denna lite underliga parkering.
 
 
Kyrkor ser man ju många när man ägnar sig åt denna, för vissa helt onödiga sysselsättning. Detta var en av de ovanligare. Ryholmsvägen 12 Beatebergs kyrka. Kul att den fått inte mindre än 2 gömmor!
 
 
Några timmar tillsammans, fem grisar, en fasan, sjöutsiktsfika, 14 loggade cacher och en milstolpe senare var vi återigen helt överens om att vi INTE kunnat hitta på något bättre att ägna vår tid åt denna förmiddag.
Folk får tycka vad de vill om geocaching, men min åsikt står fast. Jag är fast i ett beroende, men kan inte komma på en endaste anledning att försöka sluta. Dessutom måste vi ju gofika för att fira milstolpen så snart möjlighet ges!
 
 
 
 

Soppa på Brunnhemsberget

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Sol från en alldeles klarblå himmel. Snötyngda träd. Sagolikt vackert med andra ord och vi var inbjudna till SoppBrunch på Brunnehemsberget, ett av våra fina platåberg i trakten. Underbart med andra ord! Kl 10 serverades god gulaschsoppa med smör och bröd. Värdparet Paparatzzie65 hälsade oss välkomna och berättade att rundan som skulle publiseras denna dag kallades Mussepiggrundan, pga att de brukade rida rundan med hästen Musse Pigg! Kul med en berättelse om varför en runda heter som den gör!
 
 
Mycket trevligt var det och albionstugan var i princip fullsatt. 
 
 
Strax efter kl.11 fick vi varsin lapp med koordinater och sen bar det iväg ut i det vackra vädret.
 
Vi valde MussePiggRundan #Flaggstången dit vi i en stor klunga fick börja med att få upp värmen med en promenad uppför slalombacken.
 
 
Väl vid den kanske inte alltför välanvända flaggstången började funderandet.
 
 
 
Vad skulle vi kalla oss?? Många förslag kom fram men alla var rätt långa att skriva så det slutade med att vi helt enkelt skrev så här:
 
 
Det var en del snö uppe på berget men det var inga problem.  Vi turades ju om med att gå först och det bildades fina små stigar när vi gick. 
 
 
Vackert javisst, och så kul med alla dessa samtal som blir när man går i en samlad klunga mellan burkarna efter ett event. 
 
 
Ingen FTFstress i världen och det är ju så underbart.
 
 
Efter MussePiggRundan #Knektastigen beslöt en del av oss att vika av från slingan, som ju skulle vara närmare 9 km lång och försöka oss på att gå just knektastigen nedför berget. Det var brant, men ändå inte så svårt att gå som vi blivit förvarnade.
Jo, nån kanade lite på ändan, men värre vägar har vi valt förr.
Väl nere hamnade vi i ett riktigt sagolandskap med alla snötyngda träd.
 
 
När vi kom ner så uppkom frågan vad vi skulle kalla oss på nytt, för inte kunde vi fortsätta att kalla oss "Soppa" när halva gänget fortsatte hela rundan? Kreativiteten vad gäller loggnamn kanske inte var på topp, för det blev helt enkelt "Delsoppa" som hamnade i loggboken efter detta.
 
  
Nedanför berget fortsatte vår vandring i orörd snö längs en gammal fädrev. 
 
 
Burk efter burk hittades på perfekta koordinater och vi kunde till slut håva in inte mindre än 11 FTFer.
 
 
 
Landskapet var öppet vackert och det märktes att här hade minsann vindarna härjat fritt i förra helgens snöyra. 
 
 
 
Stundtals nådde snön nästan till knäna och det var en rätt jobbig vandring i fädrevet som återstod. Men i trevligt sällskap så gör ju inte det det minsta.
 
 
Den del av Mussepiggrundan som vi gick var en riktigt fin runda och jag ser med glädje fram emot nästa del av sträckan. Extra kul var att jag aldrig gått på denna del av berget förut.
 
Som avslutning stannade vi till för just en fika vid min egen gömma Fikaplats#1 Åsabackarna.
Ett härligt avslut på en riktigt fin dag!
 
 
 
 

Dagen efter FAD, summering

 
 
 
 
 
 
 
På söndagmorgonen vaknade vi, fullt övertygade om att nu har säkert den utlovade snön kommit.
Så var dock inte fallet, inte heller verkade det blåsa så mycket. Halt skulle det dock vara, men desto bättre att vänta några timmar innan vi kör hemåt igen.
Spanade in c:geo och upptäckte att i stort sett alla delstegen till finalerna igår fanns kvar, så valet att försöka bli klar med 2-serien kändes helt rätt som aktivitet dessa förmiddagstimmar. 
Alltså ut i Vallaskogen igen!!!!
 
 
Även de kvarvarande serierna innehöll finfina delsteg och att de får leva kvar som multis efter FAD gör mig riktigt glad! 
Det var ingen snö, däremot var det minusgrader och det var ju tur att isen inte lagt sig över hela dammen.
 
 
 
Lyckades tyvärr även hälla lite av det inte alltför fräscha vattnet i nacken på Malin. Undrar varför man lyckas klanta till nåt så?
 
 
 
Mycket fina byggen här och det var med glädje vi kunde besöka även bonus gömman. 
Hurra!!!!!! Min första FAD-final!!!!!!!!
 
Mycket nöjda vände vi söderut för att stanna till i Mjölby.
Där finns ju några oerhört bra mystar på temat hur man som Linsrille kan ta sig till FAD. Väldigt många sätt fanns det visade det sig.
Jätteroliga att lösa, och här fick vi möjlighet att se att även Mjölby har stup.
 
 
Sista logg för helgen blev just dessa mystar.
Knyter ihop säcken och summerar FAD med dessa ord:
*Inte alltför dåligt väder, hade på tok för mycket kläder med och på mig.
*Bra upplägg och mix på labcacherna. Både sevärda platser samt några väldigt speciella där man fick leka lite.
*Bra arrangemang i eventlokalen. Kul idé med flygplansloggbok.
*Verkade vara bra föreläsningar. Vi valde ju skogen så svårt att uttala mig om hur de var egentligen.
*Kul att träffa kända och okända personer som alla gillar samma sak.
*Bingobrickan, där man uppmanades ta kontakt med andra cachare. Riktigt kul, men vi valde bort det då vi inte planerade för att vara med på dragningen vid avslutningen.
*Sen var det ju cachesläppet. Helt fantastiskt bra! Så kul med alla dessa människor som snurrar runt i skogen i novemberkvällen.
*Det bästa av allt: Det mesta finns kvar så vi kan återvända framöver för att njuta av allt vi inte hann med denna gång.
Mycket bra arrangerat, känns nästan som det bara blir bättre och bättre. Just nu känns det som om Uppsala sannolikt får besök 4 nov-17 även om det är rätt långt att köra.
 

Fumble in and after daylight

 
 
 
 
 
 
 
Med bävan kikade vi ut genom hotellfönstret på lördagmorgonen. Regnade det eller rent av hade det kommit snö?
Lättade kunde vi konstatera att det var lika torrt på marken som dan innan och vi bestämde oss för att följa grundplanen vi hade från början för dagen.
Med tanke på vädervarningarna så hade vi en plan B, men den slapp vi nu använda oss av.
Mätta och belåtna, efter en superb hotellfrukost, åkte vi till eventlokalen, där Mega Sweden FAD 2016 skulle hållas, precis i tid till att det öppnade. 
Kul idé var att vi fick vika var sitt pappersflygplan som vi sen skulle försöka få in i logghinken.
 
 
 
Måste erkänna att varken min eller Malins modell var några precisionsflygplan precis, så vi fick vackert gå ner och plocka upp planen från golvet och lägga i dem direkt i stället.
 
Vi "shoppade loss" en stund, en FADhoodie och mössa, samt en ny UV-lampa fick följa med hem som minne av denna fantastiska dag.
Kul att träffa på bekanta ansikten i vimlet och vi pratade en stund med flera av dem.
Så kramade vi ju såklart grodan oxå.
 
 
Fick var sin tb som tack, eller kanske var det för att vi skulle släppa......?
 
Varmt måste det vara att vara instängd i grodkostym för varma blev även vi med vanligare klädsel.
Efter några sista snack gav vi oss ut i skogen, för att hinna njuta lite av allt fantastiskt som Linköping har att erbjuda.
 
Vi började med en promenad i Malmskogen. Ett trevligt elljusspår med cacher som allihop var jobbade. Här mötte vi två äldre män inte mindre än tre gånger. Hälsade varje gång och sista mötet skrattade vi och undrade om vi kanske skulle hinna med ytterligare ett möte innan vår promenad var över. Så blev nu inte fallet utan vi begav oss vidare mot 2 synnerligen annorlunda cacher. Svårt att veta vad det ska föreställa, men om det tycker jag.
 
 
 
Kvalitetscaching när den är som bäst.
Vi fortsatte på det temat och hamnade ute i ett av naturreservaten utanför stan.
 
 
Synnerligen snygg lösning på denna cache!
 
Nästa var av lite mer traditionellt slag, men här inträffade en smått osannolik sak.
 
 
Efter att pusslet var lagt behövde vi vända på det. Inte helt lätt.
Började lite försiktigt med några bitar när en plötslig vindpust fick tag i resten och blåste iväg det.
Märkligt nog blåste det inte bara iväg utan det vände sig även uppochner i fortsatt ihopsatt skick.
Hur sannolikt är det att något sånt händer?
Bara att tacka och ta emot😀😀😀.
 
Klockan tickar och efter en fika vid denna fina grillplats
 
 
åkte vi vidare mot Tinnerö eklandskap.
Här hade jag gärna kunnat tillbringa några timmar bara med att vandra, men det fanns inte riktigt tid till nu.
Vi loggade en gömma under ett torn på en sten. Trångt som attan men en kul vy vid loggandet blev det.
 
 
Spännande, lite spöklik miljö, vid reflektion, en cache som vi tyvärr inte fick att fungera.
 
 
 
 
Dags att åka till eventlokalen igen för dagens höjdpunkt, mörkersläppet. Här är dörrarna ut stängda och vi planerar hur vi ska gå när de öppnas igen.
 
 
Vi valde 2 H, G och F samt baren och det visade sig bli alldeles lagom.
Några inte alltför bra bilder från allt fantastiskt kvällen hade att erbjuda kommer här:
 
 
 
 
 
 
 
Som förväntat så var det riktigt kul gömmor och vi fick sällskap av Tiger90 samt ett syskonpar från Jämtland. Trevligt!
Ibland blev det rena luciatågen där i skogen. 
 
 
Supernöjda, men oxå supertrötta, efter en dag med många upplevelser och ännu mer steg (25 000), satte vi oss i bilen för att köra till hotellet. Tacksamma över att vädret faktiskt var riktigt bra mot vad som utlovats och ännu tacksammare över att slippa köra hem i natten.
Maken hade tidigare under kvällen berättat att det var rejält oväder hemma med nedblåsta träd och att de fick ställa bilen vid kyrkan eftersom de inte kom uppför sista backen pga snön.
Tacksamma även över att ha fått förmånen att besöka ännu ett FAD, som precis som föregående  år var fantastiskt välordnat och bara så kul!!!!!!!
Så tråkigt livet vore utan geocaching!
 
 

Vi åker till FAD

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Väderprognosen denna helg har varit allt annat än bra, så det var med viss tvekan jag packade bilen för vår resa mot Linköping.
Det hade ju utlovats närmare 30 mm nederbörd och stormvindar och hur klär man sig för det när man dessutom är genomförkyld? 
Kan väl säga att jag aldrig haft så många jackor, stövlar och skor med mig på nån resa tidigare, och så hade även Malin. Det var t.o.m så mycket packning att hennes familj skrattade åt henne.
Nåväl. Började med att skotta fram bilen då det redan på fredagmorgonen låg några cm snö på den och det forfarande snöade.
Der visade sig underligt nog bli den enda nederbörden jag träffade på på hela helgen. Vem kunde väl tro det?
Vi tog vägen norr om Vättern och stannade till vid 2 av aikrattans fantastiska cacher. FT#3 STOPP KNAPPEN och FISKELÅDANHär var det uppehåll och lite rimfrost. Vackert men iskallt.
 
 
Vi hade förarbetat lite inför resan och planerade att försöka logga Challenge #092 5st cacher in one day=40 D/Tp så 5 noga utvalda gömmor i Motala fick besök.
 
 
I och med logg i denna burk var challengen uppfylld och det var 2 mycket nöjda tjejer som vid bilen mötte två andra tjejer som oxå var på väg till FAD. De hade lite längre resväg, då de kom från Finland.
Visst är det fantastiskt att det kommer folk även från andra länder till ett event i Sverige, speciellt som det utlovats busväder.
 
Vi fortsatte vår resa mot Linköping och svängde av för att logga en earthcache. Här hamnade vi i värsta rimfrostlandet och jag kunde inte låta bli att stanna för att fotografera lite. 
 
 
 
Marocko, som platsen lite humoristiskt visade sig heta, hade även en cache med namn VÖPT, denna beryktade slinga cacher, så nog blev det en logg.
Att logga hela serien ligger inte alls på min önskelista så vi fortsatte mot Tälleberga kyrka Earthcache.

Wow, vilket ställe!!!!
 
 
 
Mitt ibland skogens alla träd, låg detta enorma stenblock. Nog har jag sett en massa flyttblock, men detta var verkligen stort.
 
Vi fortsatte vår resa och stannade till lite oplanerat i Borensberg.
Längs kanalen är ett pärlband med cacher utplacerade (bl.a A young one) och här fick vi en jättefin promenad alltmedan  mörkret började falla.
 
 
 
 
 
Jag gillar verkligen när det är cacher utlagda längs fina promenadslingor som nog ingen som läst denna blogg kunnat undgå att märka.
Nöjda med denna promenad begav vi oss mot huvudmålet för resan. Strax innan vi kom fram släpptes labcacherna och eftersom jag ju gillar att "leka" åkte vi mot Lets play flute.
 
Möts i mörkret av en flöjt i kolossalformat.
 
 
Här gällde det att spela so.la.re och vi väntade ett tag på att få sällskap, eftersom här räckte ju inte armarna till. Men ingen kom så vi fick lösa uppgiften på det alternativa sättet som fanns beskrivet.
 
Vi fortsatte mot trummor . 
 
Även här var vi ensamma men det var en uppgift som funkade utmärkt med bara två. Slog man tillräckligt mycket så visade sig koden snällt.
 
 
Hold hand strax intill funkade dock inte så där stannade vi 2 tjejer som kom cyklande förbi och bad om hjälp.
Undrar vad de tänkte att det var för tokar som ville ha hjälp att hålla i 2 handtag på ett träd mitt inne i skogen en fredagkväll........
Efter dessa 3 FTFer begav vi oss mot universitetsparken där det gällde att kolla på konst. Eller snarare att kolla på skyltar om konst.
 
Även här fick vi lösa problemet själva. Var var alla FTF-sugna geocachare denna kväll?????
 
Nåväl. Snygg statistik blev det iallafall på topp 3 för labcacherna!!
 
 
 
 
Väldigt nöjda med vår dag begav vi oss till hotellet och avnjöt en riktigt god middag innan vi ramlade i säng.
Förkylningen finns definitivt kvar, men som tur är funkar näsdroppar och Alvedon över förväntan och har man så här roligt kan ingen förkylning i världen stoppa mig iallafall.

Fantastiska Budapest

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vi har precis kommit hem från några nätter i Budapest. Vilken resa det blev. Ingen fokus på geocaching, det blir det ju sällan när vi är på semester, så därför kommer inlägget inte heller handla så mycket om burkar, utan mer om hur fantastiskt vackert Budapest är!
Att åka dit, när staden är alldeles gyllene i alla vackra höstfärger var magiskt.
Fyra nätter var vi där, flög billigt med wissair (som dessutom hade direktflyg från göteborg), samt bodde bra för inte alltför stor peng, så vi kunde lyxa till oss lite extra väl på plats.
De pengarna la vi på god mat och fika.......För vi har verkligen gått, fram och tillbaka, massor i denna otroligt vackra stad.
 
Vi valde att åka en hop on hop offbuss och startade med ett stopp vid View from Gellért hill.
Så vackert!!!!!! Kul med en virtuell dessutom, finns ju inte alltför många här hemma.
 
 
Vi gick nerför Gellert hill i en ljuvlig tunnel av höstfärger.
 
 
 
Uppför nästa kulle till slottshöjden,  nu valde vi den gamla bergbanan.
 
 
Fiskarbastionen med sin fina utsikt.
 
 
Verkligen vackert!
 
 
Kedjebron. 
 
 
Denna kväll var den bara tillåten att gå över, på andra sidan väntade massor av människor i nån sorts parad.
 
 
Söndag morgon tog vi bussen till Margaretaön, där en mäktig fontän sprutade vatten i takt med musik. En fantastisk upplevelse.
 
 
På ön hyrde vi en sorts fyrhjulig cykel. Inte helt lättrampat, men ett kul sätt att se denna 2 km långa, parkliknande ö.
 
 
 
När vi var nästan åter fick vi höra att barnens cykel saknade broms. Tur det var rätt platt på ön.
 
 
Margaretabron
 
 
Det smått osannolika parlamentet.
 
 
Skorna, ett minnesmärke över de judar som tvingades ta av sig skorna här, innan nazisterna sköt dem. En stark upplevelse.
 
 
Går man mycket så kan man oxå äta gott. Detta är ett riktigt anrikt ställe.
 
 
 
Kvällstur med båt på Donau.
Underbart vackra slottshöjden.
 
 
Parlamentet.
 
 
Måndag morgon och solen skiner från en knallblå himmel.
 Heroes' Square - City Park Tour No. 1. Vi hoppar av bussen på Hjältarnas torg.
 
 
 
Alla utom äldste sonen ville bada i Szechenyi Bath - City Park Tour No. 2. 
 
 
Jag gjorde honom sällskap på en promenad i city park istället, och då fick gpsen följa med såklart.
 
 
Väldigt många av Budapest byggnader är överdådigt utsmyckade. Många skadades i kriget, men de är rekonstruerade och fantastiskt vackra.
 
 
Vi tog metron mot slottshöjden och gamla stan efter badet. Denna gång gick vi uppför berget.
 
 
Efter ett rätt annorlunda besök i labyrinten som ligger under slottet, där höjdpunkten faktiskt var att gå och följa ett rep på väggen i kolmörker i dessa gamla gångar som fungerat både som skyddsrum och en hel del annat.
I de mer upplysta delarna av labyrinten fanns det vaxdockor med scener ur en opera, historien om drakula i rökfyllda gångar, samt en utställning om grottor runt om i världen.
Vet inte om jag gillar det eller ej, men glömma det lär jag inte.
 
 
 
Fina Mattiaskyrkan, på slottshöjden, med sitt vackra tak.
 
 
Alla resor har en hemresedag, Vi skulle inte med planet förrän kl 19 så vi hann besöka både Synagogue
 
 
Silverpilen, bakom synagogan.
 
 
Vi passade även på att gå en sväng i det gamla judiska gettot.
 
 
Den mest kända av Budapests ruinpubar huserar här, Avspärrat pga att det byttes plåt på taket när vi gick förbi.
 
 
Basilikan, 302 trappsteg för att komma upp i tornet. Såklart vi ville det!
 
 
 
 
Hungriga igen, detta blev resans klart bästa matupplevelse, både för öga och gom.
 
 
Så mycket vi hann med på dessa dagar, ändå tog vi oss tid att njuta av allt det vackra.
En underbar stad att turista i och som bonus fick jag logga ännu ett land.
 

RSS 2.0