Soppa på Brunnhemsberget

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Sol från en alldeles klarblå himmel. Snötyngda träd. Sagolikt vackert med andra ord och vi var inbjudna till SoppBrunch på Brunnehemsberget, ett av våra fina platåberg i trakten. Underbart med andra ord! Kl 10 serverades god gulaschsoppa med smör och bröd. Värdparet Paparatzzie65 hälsade oss välkomna och berättade att rundan som skulle publiseras denna dag kallades Mussepiggrundan, pga att de brukade rida rundan med hästen Musse Pigg! Kul med en berättelse om varför en runda heter som den gör!
 
 
Mycket trevligt var det och albionstugan var i princip fullsatt. 
 
 
Strax efter kl.11 fick vi varsin lapp med koordinater och sen bar det iväg ut i det vackra vädret.
 
Vi valde MussePiggRundan #Flaggstången dit vi i en stor klunga fick börja med att få upp värmen med en promenad uppför slalombacken.
 
 
Väl vid den kanske inte alltför välanvända flaggstången började funderandet.
 
 
 
Vad skulle vi kalla oss?? Många förslag kom fram men alla var rätt långa att skriva så det slutade med att vi helt enkelt skrev så här:
 
 
Det var en del snö uppe på berget men det var inga problem.  Vi turades ju om med att gå först och det bildades fina små stigar när vi gick. 
 
 
Vackert javisst, och så kul med alla dessa samtal som blir när man går i en samlad klunga mellan burkarna efter ett event. 
 
 
Ingen FTFstress i världen och det är ju så underbart.
 
 
Efter MussePiggRundan #Knektastigen beslöt en del av oss att vika av från slingan, som ju skulle vara närmare 9 km lång och försöka oss på att gå just knektastigen nedför berget. Det var brant, men ändå inte så svårt att gå som vi blivit förvarnade.
Jo, nån kanade lite på ändan, men värre vägar har vi valt förr.
Väl nere hamnade vi i ett riktigt sagolandskap med alla snötyngda träd.
 
 
När vi kom ner så uppkom frågan vad vi skulle kalla oss på nytt, för inte kunde vi fortsätta att kalla oss "Soppa" när halva gänget fortsatte hela rundan? Kreativiteten vad gäller loggnamn kanske inte var på topp, för det blev helt enkelt "Delsoppa" som hamnade i loggboken efter detta.
 
  
Nedanför berget fortsatte vår vandring i orörd snö längs en gammal fädrev. 
 
 
Burk efter burk hittades på perfekta koordinater och vi kunde till slut håva in inte mindre än 11 FTFer.
 
 
 
Landskapet var öppet vackert och det märktes att här hade minsann vindarna härjat fritt i förra helgens snöyra. 
 
 
 
Stundtals nådde snön nästan till knäna och det var en rätt jobbig vandring i fädrevet som återstod. Men i trevligt sällskap så gör ju inte det det minsta.
 
 
Den del av Mussepiggrundan som vi gick var en riktigt fin runda och jag ser med glädje fram emot nästa del av sträckan. Extra kul var att jag aldrig gått på denna del av berget förut.
 
Som avslutning stannade vi till för just en fika vid min egen gömma Fikaplats#1 Åsabackarna.
Ett härligt avslut på en riktigt fin dag!
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0