Karlsborg i januari. Sol och mycket is!

Solen skiner från en klarblå himmel, ca 4 minusgrader. Perfekt cachingväder!
Vi startade morgonen med en liten promenad på vattnet vid Ö i Björkhult. Eftersom vi inte visste hur tjock isen var så var det lite läskigt. Ett ofrivilligt iskallt dopp är man ju inte så sugen på. Senare på dagen insåg vi att isen nog var rätt tjock trots allt då många barn åkte skridskor långt ut på den betydligt större Bottensjöns is.

Vidare färd in mot Karlsborg. Det har ju kommit många nya burkar i denna fina lilla stad så vi ställde bilen och tog en skön promenad mellan Vättern och Bottensjön. Jag gillar verkligen när det är så tätt mellan gömmorna att man kan gå mellan demVäldigt vackra isformationen längs vätterns strand.Fika måste man! Vi tog vår kaffepaus på  Karlsborgs soffa innan vi räknade bultarna på den.Karlsborg är en vacker stad med allt vatten.
Många nya gömmor finns det och många var både genomtänkta, smarta eller placerade på intressanta platser.
Triss i Karlsborg är en multi jag bara kan rekommendera! Kul, med en liten annorlunda final. Jag hittade den i somras men eftersom Lena inte hittat den förut hade vi anledning att gå den igen.
En frusen julgran.....på väg mot Fyren (Karlsborg)Jul i Kbg 6 Udden en av julkalendergömmorna, här passade en sittande logg fint!

En alldeles underbar dag i ett vackert Karlsborg fick vi. 25 gömmor fann vi och mycket prat blev det längs vägen.
Det får bli återbesök för karlsborg har fortfarande en hel del kvar att upptäcka.

Billinge blöt mm. Inte en asfaltspromenad direkt!

Fruset och ingen snö. Kanske läge för att testa några i serien billinge blöt?
Sagt och gjort! vi styrde bilen mot Häggum och sen upp i skogen. bra parkeringsplats fanns det och vi beslöt oss först att kolla in Abandoned Stone Crime. Vilken väg ska man gå? Den ena var helt fel men på så sätt får man ju se lite mer!Är vi rätt eller inte?
Hyste faktiskt inga stora förhoppningar om att hitta burken men det gjorde vi!

Sen gav vi oss av till Billinge Blöt #2 Våtemossen 1 , men på vägen dit hittade vi ett underbart litet vattenfall med iordningställd grillplats. Här undrade vi varför det inte fanns någon gömma, något vi nog kan råda bot på snarast.dessa iskristaller som bildas i frusna bäckar. Så vackert!Ja och sen var det då våtemosse. Jag hade stövlar men det hade inte Lena. Trodde man att det var fruset i backen så trodde man fel. Det lilla vita pulvret på marken snarare maskerade de våta partierna i stället. Spårloggen efteråt i gpsen var minst sagt krokig, men så fick vi ju gå en del omvägar för att komma fram.liten bro vi bygga fick......

Men vi hittade gömman och Lenas skor var bra för hon blev konstigt nog inte så blöt om fötterna! Dessutom hittade vi en liten bro ute vid gömman så vi hoppades kunna ta stigen tillbaks men icke, stigen försvann!När vi närmade oss bilen så gjorde solen ett tappert försök att visa sig, kändes riktigt bra för en strapats var det att ta sig dit och tillbaks.

Vidare på snorhala vägar till Renoveringsobjekt!Här kunde man verkligen tala om att se himlen genom taket!

men ett väldans snyggt skafferi hade de, nog det enda som inte krävde renovering!här blev det kaffepaus. Improvisation är bra då man glömmer muggarna hemma!En mosse till hann vi med,Billinge Blöt #3 Söakullsmossen, men då var batterierna i kameran slut. Riktigt fin väg till den gömman och faktiskt så var jag inte alls blöt när vi åkte hem!


familjecaching

Ska man ta med familjen ut så gäller det att noga välja vilka gömmor man ska satsa på.
Vi var ute på Ryd by night med fam U+L i mellandagarna. En kul jakt på kattögon som inte var helt lätt med 9 ficklampor som flackade runt i skogen. Som tur var hade vi med lite glögg och pepparkakor som stärkte oss när vi tappade bort oss ett tag. Men till slut så....Finalen hittades och det väckte jubel. Tror nog maken var den som var mest imponerad då han pratar om detta fortfarande.En liten tur utanför länet på jullovet hann vi också med. I någon av dessa fanns en loggbok!Äkta korkek?Söt tomte med belysning i sitt hus, för övrigt det enda huset som stod kvar på en för övrigt öde gatstump.


Det fanns en betydligt lättare väg men denna var mer spännande!
Puzzlecacherna i skövde väntar!

RSS 2.0