Blå slingan och gul led

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vem hade väl kunnat tro att man skulle tillbringa inte mindre än 3 heldagar i skogarna utanför lilla Gårdsjö denna vinter?
Nu blev så fallet och det har varit 3 väldigt trevliga dagar vi fått i finfin natur.
Sista lördagen i februari var vi så där igen. Planen var att samordna det hela med soppa och våffla på Högsåsen.
Vi startade med CC Blåaslingan 1 vid Skagerns camping. Gissar att den inte var så frekvent använd då vi ibland nästan tappade bort oss längs slingan.
Solen visar sig från sin allra bästa sida!
 
 
 
Lite krispigt var det allt på sina ställen
 
 
Vilken lycka, vid stranden fanns is!!! Så himla vackert!!!
 
 
 
 
 
Avslutade med en liten lätt fika innan vi fortsatte mot 'Gul Led'/Stenbumlingar borta vid Kvarnfallet.
Sötnos!
 
 
Denna gång tappade vi inte bort oss och vandringen avlöpte utan problem. Mossigt grönt just här.
 
 
Finnerödja: The Mountain Treasure hade ett roligt och lita annorlunda upplägg även om det svåraste i uppdraget var att hitta lämplig parkering.
 
 
 
Den här var desto mer spännande!!!
 
 
Tre dagar i Gårdsjötrakten kan man nog faktiskt rekommendera!!
 

Traneberg

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Absolut sista lediga vardagen på ett tag och det verkar bli bra väder. Jag vill ut och vandringscacha i fin miljö. Vandringsled Traneberg #Södra udden lockar och titticc kan tänka sig att följa med.
Rustade med munskydd i bilen ger vi oss iväg och börjar följa den inte alltför roliga grusvägen den där kilometern som bara är spikrak innan vi kommer in på stig igen och närmar oss den första sjönära cachen. 
 
 
Just här hade hela gömstället råkat försvinna så vi lär nog få anledning till återbesök nån gång.
Sen flöt allt på utan problem.
Den ena vackra vyn efter den andra följde.
 
 
Ibland låg isen kvar, ibland inte, men så är det ju bara slutet av februari än.
 
 
 
 
Det blåste rätt kalla vindar så vi fick leta ett tag innan vi hittade en plats i lä där vi kunde fika. GPSen visar inte avstånd till äggmacka utan faktiskt avstånd till en cache!
 
 
 
 
Här kunde man sitta och njuta! Fast soffan var nog privat då det fanns hus inte så långt bort.
 
 
 
 
Ännu en privat fikaplats! 
 
 
Skogstroll? 
 
 
 
En nästan ännu finare slinga här längs södra delen av Tranebergsleden var det och hit vill jag gärna komma igen. Jättefin vandringsled och underbara sjönära vyer i flera kilometrar. Kan sista lediga vardagen innan arbetssäsongen drar igång på allvar vara bättre?

Firartur

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Har varit dålig aktivitet här på bloggen ett tag, men det har även varit lite stiltje på cachingfronten i vinter. 
Men nu var det dags att passera en milstolpe igen och milstolpar ska ju firas.
Mitt val för att fira 12 000 blev denna serie Ållemystare #1. Lösningarna av dem har varit roliga och de är utlagda längs en fin slinga uppe på just Ålleberg. (tror inte att nån misstycker att jag avslöjar just det).
Älskar naturen däruppe på berget. Fina hagar att gå i och dessutom fin utsikt. Tänk att alla våra platåberg har sett ut just såhär innan det planterades en massa skog på de andra.
 
Här kommer några bilder från vår promenad.
 
 
 
 
 
 
Årets första blåsippa!! 23 februari!!!
 
 
Räkmackefika i lä i solen. Bra vslut på en fin firartur!
 

Ullstorpasjön

 
 
 
 
 
 
 
Det finns cacher jag spanat på mer än en gång. Funderat över hur man ska göra för att ta sig dit, vart man parkerar etc.  Ullstorpasjön är just en sån cache. När konagirl77 lite lämpligt hade ledigt en fredagseftermiddag frågade jag om hon kunde tänka sig att följa med. Jomenvisst, det ville hon så vi styrde kosan i var sin bil mot vår valda parkeringsplats vid Ekbacken och gav oss iväg, givetvis med ryggsäcken packad med fika.
Följde den lilla åsen bort mot sjön och det visade sig vara ett bra val för rätt snart stötte vi på en väg!!! Fantastiskt eftersom detta enligt kartan var stiglös terräng.
 
 
 
Visade sig att det vara bara att följa den nästan ända fram, men de sista 200 metrarna fick vi gå stiglöst igen samt hoppa över åtminstone ett dike.
 
 
Mossar, vad är det som gör att jag gillar dem så mycket?
 
Denna vandring skedde i slutet av januari och marken var frusen, det underlättade helt klart, men det fanns torrare stråk, gissar att det kan ha brutits torv här eller något, då de torrare partierna var väldigt raka.
 
 
Cacheutsikt!!
 
 
Vi fortsatte vår stiglösa vandring en bit då jag gärna ville se en glimt av själva sjön.
Stötte på en väg till samt detta bygge.
 
 
Fin utsikt var det här så detta fick bli vår fikaplats.
 
 
Det fanns ett torn på den lilla "landtungan". Undrar om det varit ett fågeltorn eller kanske ett jakttorn?
Helt plötsligt fiskade Elin fram en semla ur ryggsäcken. Årets första!!! Helt underbart att denna fick inmundigas här mitt i vildmarken!
 
 
Vi valde att följa vägen vi satt vid tillbaks till bilarna och det blev en riktigt fin promenad. Från det hållet hade det varit ändå lättare att nå cachen visade det sig då vi passerade strax intill även då.
 
 
Det börjar mörkna på vägen tillbaks. Dagarna är korta i januari. Men vilken trevlig tripp det blev. De där udda cacherna mitt i ingenstans har helt klart sin tjusning!
 
 

RSS 2.0