Geoblogg igen

 

 

Jag gillar cachingserier där man kan plocka ett antal cacher längs en vandringsled ute i fin natur.

Strax norr om Karlsborg (som för övrigt är en vacker stad med en massa roliga och arbetade cacher) ligger den lilla byn Granvik, alldeles intill Vättern. Stora delar av naturen runt byn är naturreservat och bjuder på varierande naturtyper.

Härifrån går ett antal vandringsleder av varierande längd som allihop även har cacher utplacerade med lämpliga mellanrum.

Två av serierna (”gruvrundan” och ”växt och byrundan”) tog jag tillsammans med familjen och en kompisfamilj, men de övriga krävde lite mer än vad de minsta benen i familjen skulle klarat utan att protestera.

Jag gillade granviksleden och djäknerundan bäst. Båda de rundorna bjöd på många fina vyer och en hel del motion. Granvik är på sina ställen mycket kuperat och speciellt granviksrundan var ett bevis på detta.

 

 

 

Djäknerundan var lite för lång för oss att gå hela på en gång så den delade vi upp i etapper. Denna serie (Granvik Walk) tog alltså sin lilla tid och krävde flera återbesök.

 

Varje led har även en bonuscache och har man hittat alla fem så får man även koordinaterna till en grand final, placerad på ett fint ställe väl lämpat för picknick!

Min logg för storfinalen säger det mesta om detta äventyr det faktiskt kändes som:

Flera fina geoturer i vackra granvik har vi fått tack vare granvik Walk! Vi har letat efter plastburkar i strålande solsken, gråväder och även i snö. Dessutom har vi cachat barfota i skogen i oktober! Vad gör man inte när stigarna är blöta, allt för att få skriva en liten signatur i en loggbok. Massor av kantareller har vi burit hem, upptäckt att vitmossa är halare än grön mossa, traskat uppför och nerför ett antal höjdkurvor, fikat på flera vackra platser och fått en massa frisk luft och motion på kuppen! Att idag få logga grand finalen på ännu en vacker plats kändes riktigt, riktigt bra!

 

Ja vi gick faktiskt barfota i skogen en bit. Stigen var fullkomligt försvunnen under vatten och alternativet att ta en rejäl omväg var inte lockande alls just då, vi var ju bara 300 meter från bilen…….

 

 

Ser ni gångbron under mina fötter?


Grillevent en ljuvlig marskväll!

 
 
 
Solen sänker sig sakta ner över Tidans vatten, en brasa är tänd. Blåsipporna blommar, luften är ljum, ryggsäcken packad med korv och bröd och sist men inte minst: Trevligt sällskap medans mörkret stilla lägger sig över Tidavad.
 
Lordens Maker Madness Event bjöd på allt detta. Så mysigt!
 
 
 
Avslutar med att kopiera in Malins logg för det var meningen att vi skulle bjuda på vår bästa cachinghistoria där vid elden:
 
"Tack Lorden för ännu ett mysigt event. Jag är faktiskt skyldig dig ett STORT TACK inte bara för detta event, för utan dig hade jag nämligen kanske inte funnit några av mina bästa vänner titticc och bojip! Mitt första event var Lord Of Hog Grill (2.0) (visit link) Då kände vi/jag inga andra geocachare. Om inte vi hade blivit så väl mottagna av både Lorden och övriga deltagare på eventet, om inte det varit så trevligt så hade jag inte vågat åka själv på nästa event när jag inte fick med mig resten av team jamandcat, och då hade jag inte träffat titticc. Och om jag inte träffat titticc där så hade jag inte fått erbjudandet att följa med henne ut och geocacha, och så hade hon inte berättat för bojip om mig, och då hade inte bojip tagit kontakt med mig, och jag hade inte varit en del av CACHANDE FIKANDE TJEJLIGAN  Detta är min bästa cachingskröna, jag fann inte bara en massa roliga burkar och vackra platser utan även fina vänner!"
 
 
Jag är också oerhört stolt och glad över att vara en del av CACHANDE FIKANDE TJEJLIGAN!
 
 

Jakten på den försvunna billingeleden

 
Vissa gömmor kommer jag att minnas mer än andra och Billingeleden 4 är en sådan.
 
Här är min logg för gömman:
Ja, det här var nog inte den enklaste cache vi loggat. 400 meter från parkeringen och cachen heter billingeleden. Alltså borde det ju finnas en stig dit, eller...........
Ja, det var just det.......Vi valde att gå åt höger eftersom det enligt kompassen åtminstone verkade mest logiskt. Det var inte helt bra för hur vi än gick så var det fortfarande ca 300 meter kvar, nu åt fel håll. Nåväl, lite frivandring i terrängen har vi ju gjort förr och precis så blev det. Över en bäck, genom lite sumpmark, nerför berghällar, genom blöt granskog men till slut så, när endast 25 meter återstod till cachen så hittade vi stigen!!!!!!!!!
Häftig plats här måste jag säga! Men med den hinten så fanns det ju ett och annat ställe att avsöka.........Bäst som vi letade runt så tittade jag upp av ett oväntat ljud och stod öga mot öga med en hund, ca 30 cm från min egen näsa !
Jag ropade till av ren förskräckelse, hunden blev nog minst lika rädd för att inte tala om dess husse och matte som nog inte väntat sig tre fullvuxna damer krypande omkring på detta ställe. 
De frågade när de väl hämtat sig vad vi gjorde, byggde vi kanske kojor?
Ja, eftersom kvinnor i vår ålder inte så ofta bygger just kojor så kände vi oss tvugna att berätta lite om geocaching. Samtidigt var det ju ett ypperligt tillfälle att fråga om närmsta vägen åter till parkeringen (för vi var inte så sugna på att ta samma väg vi kom) och då pekar husse åt vänster och matte åt höger på stigen. Hm, vilken bra hjälp! Men det visade sig sen att det var riktigt fin stig ända fram till gömman om vi gått åt vänster på parkeringen!
Precis när vi var färdiga att ge upp så ropar jamandcat "Ni kan sluta leta nu!!!!!"
Hon har hittat den! Fantastiskt!!!! Ingen som loggat i loggboken sedan i maj 2012 dessutom!!! Nästan två år! Och loggboken var torr! Kändes riktigt riktigt bra detta! Tack!
 
Först hade vi ju som sagt problem att hitta själva billingeleden......
 
 
Väl på plats hittade vi åtminstone stigen. Men här var hinten "under och mellan". Det fanns många ställen som stämde in på den hinten vill jag lova.
 
 
 
Makalösa klippformationen som får det att kittla i magen.
 
 
 
Men jamandcat hittade den till slut! Vilken lycka!!!!
Efter att ha tagit billingeleden tillbaka till parkeringen gav vi oss på resten av simsjörundans cacher.
En underbar promenadförmiddag och fika med vattnet som kluckade så härligt mot stranden. Kan man önska sig mer?
 
 
 
 
 

Kålland!!!! Inga "driveincacher" här inte!

 
 
Jag är ju svag för de där gömmorna som man får jobba lite för att kunna logga. Att inte bara kliva ur bilen och sen sträcka ut handen bakom en skylt och plocka fram burken på en plats där gömman bara är placerad för att man kan. Ingen historia runt platsen eller något att visa......Tacka vet jag då de gömmorna som innebär en härlig promenad och som sen dessutom tar mig till en fin och sevärd plats!
 
Tisdagens tur till kålland innebar flera sådana fantastiska platser som gör att jag verkligen älskar geocaching!
 
Vi startade dagen tidigt från Skövde och efter lite oflyt inne i Lidköping beslöt vi oss för att ge oss ut mot kålland i stället. Vilken dag det blev!!!!
Visserligen blåsigt men solen sken ju från en alldeles klarblå himmel och vi hittade några riktiga smultronställen!
Först ut var JarlehusHär finns det lämningar efter en befästning.
 
 
Idag är det inte så lätt att ana att här funnits en borg men det var en alldeles sagolikt vacker plats! 
Jarlehus tros ha blivit anlagd mot 1200-talets slut på en bergsplatå invid Vänerns strand och har under sin storhetstid varit helt omfluten av vatten. Runt borgen har funnits en vallgrav, och det har också funnits kraftiga kalkstensmurar som varit ca 2,5 - 3 meter tjocka, som skydd mot landsidan.
 
 
Hit hade iallafall inte jag hittat utan denna lilla burk!
 
 
Jarlehus anses ha varit en mycket stark befästning och låg strategiskt placerad för sjöfarten, och här tros även ha funnits en hamn som användes till in på 1500-talet.
Vi hittade ett ställe i lä,, med denna fina utsikt, där vi bara satt och njöt av vårt medhavda fika i solen. Helt underbart!!!!!
 
 
 
 
Himlen var alldeles, alldeles knallblå!!!!
 
 
Hoppas verkligen att det kommer några fler geocacher här i denna härliga miljö!
 
 
Från en fantastisk plats till en annan! Spåröhuvud.
9 besök sedan i juni förra året. Lite synd att inte fler hittar hit, men jag tror att promenad på ca 1,5 km enkel väg för att logga en gömma tyvärr avskräcker. Men inte bojip inte, jag gillar ju som sagt promenadcacher!
Denna ö heter Spårön och är belägen mellan Kålland och Kållandsö. Utanför Spåröhuvud ligger Rackeby skärgård. 
Biltrafik är förbjuden på ön men det finns en fin vandringsled som vi följde, leden mot "Skepparebygget". Vet inte vad själva skepparebygget är för något, men det var en lättvandrad stig genom fin skog till ännu en sagolik plats!
 
 
 
Framme vid spåröhuvud fanns en krake, som är en gammal typ av byggnadssätt som är typisk för kålland.
 
 
Även dasslocket fick mig att bli glad här!
 
 
Tredje fantastiska platsen denna dag var Lindholmens slottsruin.
Jag gillar ju gamla ruiner så även här gick kameran varm!
Slottet har anor från 1500-talet och det finns två flygelbyggnader kvar på platsen.
 
 
 
Linné besökte slottet 1746 och beskrev bl.a. badhuset byggt av kalksten och marmor. Idag finns det bara en ruin efter Lindholmens slott.
 
 
 
Fint med alla tussilago intill slottsmurarna!
 
 
I Erik Dahlbergs "Svecia antiqua", det stora planschverket över 1600-talets Sverige, tävlar Lindholmen slott "ett av vårt lands största och mest magnifika slottsanläggningar" med Eriksberg i Sörmland och Salsta i Uppland. Eldslågor har slickat dess murar såväl 1662 som 1792. Här bodde ätterna Ekeblad på Stola, Oxenstierna och Tre Rosor.
 
 
På andra sidan bron finns fortfarande den magnifika ekallén kvar och flera lämningar efter gammal bebyggelse.
 
 
 
Även detta en underbar plats!!!! Dessutom såg jag årets första blommande påsklilja!
 
 
Efter så många fina platser borde det inte finnas fler i närområdet men där hade vi fel. Även Popel visade sig vara ett makalöst ställe!
Stola säteri har funnits sen medeltiden och ägdes från 1530-talet till 1808 av släkten Ekeblad. Nuvarande huvudbyggnad uppfördes i början av 1700-talet och har en utsökt rokokoinredning i flera av rummen.
 
 
I den gamla parken intill finns en minneslund och det var en mycket speciell plats. Förstår att de valde just denna plats för många år sedan.
 
 
Självklart var vi ju tvugna att stanna till vid en kyrka oxå. Strö kyrka var vacker, precis som kyrkor oftast brukar vara! Pilgrimsleden passerar strax intill och kyrkan är enligt ledbeskrivningen en klenod från 1100-talet!
 
 
Sista stopp på kålland blev RiddargårdskvarnenKvarnen byggdes ursprungligen 1880 i Holma av kvarnbyggmästare Anders Bruto Göte. Den flyttades 1899 till Kvarnbacken och från och med 1920 har den stått på platsen den står idag.
 
 
Under första världskriget hade kvarnen en glansperiod och hade kunder i Stockholm, Göteborg samt Norge. Kvarnen var i drift ända in på 1960-talet.
1961 bildades "Föreningen för Riddaregårdens väderkvarns bevarande" efter att kvarnen köpts av Johannes Jansson för 3000 kronor. Renoveringen av kvarnen startade efterföljande år och har pågått av och an sedan dess. De totala kostnaderna för renoveringen av kvarnen har hittills gått på 1,5 miljoner kronor och stödet kommer från olika fonder där man sökt bidrag.
 
 
En otrolig dag på kålland närmar sig sitt slut. Vi är vrålhungriga och styr mot Lidköping igen. Vilken fantastisk bygd vi lever i egentligen!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Milstolpar ska visst firas i halv storm........

 
Denna gång var det titticc som hade milstolpe. Halvvägs till 10 000!!!!! Helt otroligt!!!!!
 
Det viktigaste med att passera en milstolpe är att få träffa sina vänner och ta en gofika på ett fint ställe.
Jag valde ju Tages vik vid Vristulven för två veckor sedan.
Titti valde Simsjön då vi vet att där finns en fin runda att gå.
Simsjön 1 - Badplatsen m. fl.
 
 
Vackert men isande kallt!
 
 
Det blåste även denna dag isande kalla vindar från sjön. Inte en chans att vi skulle kunna fika nere vid vattnet utan att förvandlas till isskulpturer. Måste det alltid vara iskallt när vi ska gofika och fira milstolpe?
 
Vi loggade några av gömmorna i den riktigt trevliga rundan, sen valde vi att söka lä uppe vid ryttmästarbostället. Ett mycket bra val!!!
 
 
Helt i lä avnjöt vi en underbar fika! Stort grattis allra bästa Titti!!!! 5000 gömmor är allt bra många det!
Men jag är säker på att det har varit 5000 mestadels fantastiska stunder tack vare detta!
 
 
Mätta och belåtna fortsatte vi att logga en multi strax intill.
 
 
Bergrummet vid simsjön
Här har jag varit förut. Då gick det att komma in i bergrummet. Det är numera förseglat så vi fick nöja oss med att räkna muttrar. En spännande plats!
 
 
Här måste det vara rätt skuggigt och fuktigt med tanke på all mossa som växte på träden, även på de tämligen unga granarna.
 
Avslutade denna tur med en Billinge Blöt # 17 Dammsmossen. Stig ända fram enligt kartan.........
 
 
Ser någon stigen??? Den ska vara här, men vi hittade den inte. Vi vandrade över rotvältor, stubbar, sumphålor samt hoppade över tre bäckar. Inte illa för en promenad på ca 250 meter! Inte ens på tillbakaväge hittade vi stigen.
Men det är ju lite spännande att välja rätt väg och jag är ju så tokig som gillar denna typ av utmaning.
 
 
En rejäl ticka hittade vi längs "stigen"
 
Ännu en underbar förmiddag i goda vänners lag!
 
 
 
 
 

Ännu mera geoblogg

 

Utmaningar
 

Jag har nästan aldrig klättrat i träd. Inte ens som barn var detta en sysselsättning som jag ägnade mig åt speciellt mycket.

Sannolikheten att jag skulle börja med det efter att ha fått tre barn och passerat 45-årsdagen var därför inte speciellt stor.

MEN, det senaste året har jag klättrat i mer träd än jag gjort någonsin i hela mitt liv.

Inte bara i träd föresten, En och annan vägskylt, informationstavla och liknande har också utforskats.

Varför egentligen?

Ja, det handlar väl mest om att det ger en sådan otroligt go adrenalinkick när man väl är nere igen och hittat den lilla burkuslingen som man varit på jakt efter.

Att faktiskt klara av en utmaning som man normalt aldrig ens hade drömt om att ge sig på.

Jag skulle aldrig ens överväga att ge mig på något som skulle vara farligt, men lite pirr i magen nån gång ger det hela en extra krydda.

En av de första gångerna som jag och U+L var ute var en sådan där dag man alltid kommer att minnas.

Vi kände inte varann speciellt bra då, men jag tror det var den gången som vi verkligen blev det ”Klart kvinnor kan-team” som jag ofta tycker vi är.

Vi började dagen med ett besök vid en gömma där burken satt fast ca 3,5 meter upp på en smalt träd. Inte en chans i världen att man skulle kunna klättra på det. Hur göra? Ingen stege låg i bilen på den tiden. Vi spanade in terrängen och fick syn på en stock som vi med förenade krafter släpade en bra bit genom skogen och sen lutade upp mot trädet. Detta blev faktiskt en fullt fungerande ”gångbro” upp i trädet som jag med vingliga ben kunde balansera upp på. Logg skrevs och Jippi vad duktiga vi kände oss.

Nästa gömma den dagen var också en av den besvärligare sorten. Här gällde det att få ner skorna från repet. Högt var det och rätt svårt, för att inte tala om hur svårt det var att sen få upp dem igen då repet då var ännu högre upp då det inte tyngdes ner av något.

Men känslan att ha klarat av det hela var underbar!

 

 

Ja, ännu ett inlägg från gamla avsomnade geobloggen författat för 2 år sedan. Jag tycker fortfarande det är kul att göra något aningens mer utmanande ibland men de numera rätt populära 5/5orna de låter jag definitivt bli!


Jo, det var ju det här med stenmurar........

 
Skulle aldrig falla mig in att gömma en geocache i en stenmur.
 
 
I början av min karriär som gömmare så inträffade det dock några gånger men inte nu. Fast jag hade faktiskt ingen aning om att man var tvungen att ha ett säkerhetsavstånd nu för tiden på 20-25 meter så att ingen letande geocachare plockar sönder muren på sin jakt efter gömda burkar!
 
Alltså fick det bli en tur till bortåt Kinnekulle. Två av de planerade burkarna befann sig nämligen inte inom det säkerhetsavståndet.........
Men som tur var ville Maud följa med en tur till det blommande berget. Solen sken och vi fick en alltigenom helmysig dag!
 
Vi började med ännu en tur på Västerplanaleden! Denna gång i solsken!
 
 
Mossig sittplats?
 
 
Berget gjorde lite själ för sitt namn och här lånar jag några bilder från Maud. Vi såg årets första vitsippa!!!!!
Det har jag nog aldrig gjort så tidigt som 13 mars någon gång förut!
 
 
Även blåsippor blommade fint, fast de var inte så många ännu de heller.
 
 
Den sällsynta klockjulrosen började nu blomma.
 
 
Enligt wikipedia blommar den oftast i maj men så är det ju som sagt tidigt detta år........
 
 
Loftarebacken med sin fikaplats under tak!
 
Vi fortsatte även till vackra Martorpsfallen.
 
 
 
 
Man får lätt känslan av att befinna sig någon helt annanstans än i Sverige när man ser de här klipporna.
 
Efter en helt fantastisk lunch på Kinnekullegården stannade vi till en stund i munkängarna.
 
Vi gick bortåt mörkeklev.
 
Ramslöken börjar redan spira och färga marken grön.
 
 
Här får man vända på huvudet, vet inte varför en del bilder inte går att vända på här på bloggen. Fantastiskt plats här vid grottan. 
 
 
 
Ett sista stopp innan vi åkte hemåt var vid alltid lika vackra stenbrottet!!!!
 
 
Så kul att du hörde av dig Maud! En trevlig dag blev det!
 
 
 
 
 
 
 

mera geoblogg

 

Det där med Travelbug har jag funderat en hel del över innan jag skaffade min första själv. Det är ju faktiskt riktigt roligt! Jag gör ju vad jag kan för att involvera familjen i min lilla hobby och detta är ett enkelt sätt!

Lagom till minste sonens 7-årsdag fick alla sönerna varsin TB med ett speciellt uppdrag.

De skulle resa från cache till cache i Sverige och på sonens 8-årsdag skulle en tävling dem emellan avgöras.

Uppdraget skrevs på en laminerad lapp som sattes fast vid TBn

Då det känns viktigt att sönerna hade mer än en chans att vinna gjordes 3 olika deltävlingar:

1:Vilken TB som rest längst under året

2:Vilken TB som besökt flest cacher under året samt

3:Vilken TB som besökt den intressantaste platsen.

Nu närmar sig minstesonens åttaårsdag med stormsteg och vi kan med glädje konstatera att ingen TB har kommit bort iallafall, något som tyvärr är rätt vanligt.

Det har det varit riktigt kul att följa ”sönernas” resväg. Uppdraget att stanna i Sverige har väl inte riktigt lyckats…….En är i Norge, en annan i Nederländerna och den tredje ligger vid Landvetters TBhotell…….

Men en hel del geografi har vi fått med på köpet och nu väntar vi med spänning på om någon av dem lyckas återkomma så vi får återse dem igen.

Till alla som funderar över att skaffa en egen TB: Gör det, ge den ett uppdrag som är lätt att se ”ute i fält”och följ vilka vägar den tar för att nå dit! Men lägg inga stora pengar på det som ska skickas runt, det är stor risk att det försvinner tyvärr, men det är kul så länge det varar!

 

 

Summering av TB-resan nu år 2014! Två av dem är försvunna och ersatta med nya, så allihop är faktiskt fortfarande på resande fot. Oskars har rest absolut längst men sista loggen på den var i Malmö och den gömman verkar nu tyvärr vara borta......  Jakobs har besökt flest platser och befinner sig nu på en liten ö utanför Örnsköldsvik. Där har ingen varit sen augusti och det kan ju vara förståeligt. Isaks besökte den mest intressanta platsen, nämligen Ale stenar! Isaks har även varit borta ytterligare en gång men lustigt nog så har den dykt upp igen. Nu ligger den i en myst i Sigtuna.

Kul att följa deras väg även om de tyvärr oftast försvinner efter ett tag.

 


Kinnekulle i blåsväder

 Det har ju blivit några turer bortåt Kinnekulle den senaste tiden. Vi har ju ett litet projekt att slutföra däruppe och kinnekulle är en vacker plats, om än något svår att komma till för oss som det verkar, så har jag absolut inget emot besök däruppe.
Häromdagen, tror det definitivt var en av de blåsigare, så gav vi oss av igen och det känns faktiskt riktigt skönt att säga att NU är vi klara däruppe! Jag har skickat 16 gömmor för rewiew och Titti har skickat 17! Vi lär ju få återkomma för att logga varandras om inte annat längre fram efter eventet.
 
Planen var att vi skulle gå västerplanaleden, en vandring på ca 6 km i vackra alvarsmarker på Österplana Hed.
Det är så förvirrande det där med alla plana som finns på kinnekulle. Österplana, västerplana och medelplana......
Att dessutom västerplanaleden går på österplana hed gör det ju inte enklare att hålla reda på.
 
Några bilder från leden:
 
 
 
 
Nog kommer det vara finare här om någon månad när det börjar grönska!
 
 
Fast lite grönt var det redan. Massor av sådana här växte intill Blomberg. Har aldrig sett dem förut och undrar så vad det kan vara.......
Googlade runt lite och hittade att det var klockjulrosor! Sällsynta i vilt tillstånd överallt utom på Kinnekulle!
 
 
Vacker svamp!
 
 
Tänk när ekarna slår ut i de gigantiska ekhagarna i Blombergs naturreservat!
 
 
Vi passerade även Blombergs säteri! Här sägs det att det spökar!
 
En vacker vandring trots att det bara var i början på mars!
 
Vi fortsatte till ett annat känt ställe på Kinnekulle. Munkängarna!
 
 
En liten paviljong stod inne bland träden! Här har jag lustigt nog bara varit en enda gång förut och det var när ramslöken blommade för ca 20 år sedan. Trots att vi varit på kinnekulle rätt ofta de senaste åren.
 
 
Här är jag väldigt tacksam för civil olydnad. Denna kyrka skulle ha rivits enligt order från höga herrar men de byborna vägrade. Det är jag tacksam för eftersom denna kyrka nog är den jag tycker är vackrast på hela kinnekulle!
 
Några andra mer eller mindre kända kyrkor passerade vi också:
 
 
 
 
Detta var nog dagens märkligaste upplevelse. Österplana kyrkogård har inga gravplatser utan består mestadels av ängsmark runtom. I ena änden av kyrkogården finns en grind som leder rakt ut på österplana hed och där finns inte ett hus i närheten. Kändes klart annorlunda att stå med kyrkan bakom ryggen och blicka ut genom kyrkogårdsgrinden rakt ut på heden! Solen började även här nu tappert göra dagens sista försök att bryta sig igenom de täta molnen, hela luften andades VÅR!!!!! och jag bara njöt!
Kan inte tänka mig en bättre placering av pilgrimsleden än denna då den passerar förbi exakt här!
Ett nästan magiskt slut på ännu en härlig dag!
 
 
 

fiender?

Jag tror inte jag kunde valt ett sämre tillfälle att placera ut min "skogspromenaden". 
En helt orörd skog och helt underbar att vandra i, något jag gör rätt ofta.
När hälften av gömmorna var ute så började dessa härja runt hej vilt.
 
 
Träden faller till höger och vänster så det är bara att disabla. En gömma är avverkad men som tur var upphittad av snälla cachare.
 
 
Min fina skog är inte sig lik och jag känner inte riktigt igen mig.
MEN som tur är så är det bara gallring och de gör det trots allt rätt snyggt.
Resten av gömmorna får dock vänta tills de här gossarna är färdiga.
 

Geobloggen. R.I.P.! Liten tillbakablick!

 

 Ja. Jag var ju en av skribenterna i denna numera insomnade blogg och här var mitt allra första bidrag, skrivet för nästan två år sedan. Så mycket som hänt sen dess.......
(jag kommer att publicera det jag skrev lite då och då när lusten faller på!)

 

 

 

Jaha, jag har en uråldrig dator…….

Detta fick jag reda på när jag registrerade mig för denna blogg, och att jag snarast borde uppgradera …..

Hm, trots detta så tänker jag göra försök att skriva här emellanåt och som ni kanske förstår så är inte teknikintresse något av mina större tillgångar.

Men jag gillar att geocacha!

När man har kommit upp i en så pass galen summa cacher att man varit på över 2000 ställen bara för att få skriva sin signatur i en plastburk så är det nog inget tvivel om den saken.

Men om jag inte hade haft mina geokompisar som också gillar att leta rätt på dessa burkar så hade jag nog inte alls varit där jag är idag.

Att cacha är kul, men att göra det tillsammans med någon som förstår och delar ens intresse är underbart.

Hur gör man då för att hitta en likasinnad?

Ja man kan ju göra som U+L: Skicka ut en liten förfrågan på facebook om det finns någon i närheten som vill ha sällskap, eller också lägger man ut en gömma i närheten av sitt hus. På det sättet träffade jag titticc.

Annars är ju event en bra tillfälle att träffa nytt vänner.

Kanske man har någon kompis redan innan som skulle kunna gilla geocaching.

Det var faktiskt på det sättet som vi blev intresserade. Jag hade läst om ”sporten” i en tidning och upptäckte att vi hade kompisar som hade varit med några de kände och geocachat.

De lovade visa oss hur man gör.

Sagt och gjort. Utrustade med bilGPS gav vi oss iväg. Som vi letade. Men EN lyckades vi hitta den gången i alla fall. BilGPS är ju inte optimalt då den är van att röra sig i betydligt högre fart än vad vi gick. Barnen fick springa i skogen ibland bara för att få den att uppdatera positionen……..

Det var första gången. Våra kompisar som visade oss fortsatte inte, men det gjorde ju vi.

 


Fyratusen!!!!!!

Det här är väl inget onormalt att ta med på promenad?
Eller kanske lite......Det är ju inte alla som bär omkring på en gps i skogen!
 
Det var dags för milstolpe. Fyratusen gömmor! Denna gång valde jag en fin fikaplats. Jag har ju viss förkärlek för sådana.........
 
 
 
 
Vristulven # Tages vik
 
Och milstolpar ska ju firas, det är vi ju rörande överens om i vår tjejkrets!
 
 
Så det fick bli smörgåstårta vid vristulvens vackra strand. Åh så underbart!!!! Det blåste inte de mest ljumna vindarna nere vid vattnet men en bit upp i skogen så var det lä! 
En lätt logg och sen satt vi bara och njöt i över en timme! Vilken tur jag har som kan dela denna fantastiska hobby med så trevliga vänner!
 
 
 
På vägen hem passerade vi även en gömma vi redan loggat, men den var lite speciell. För på varann ligger två burkar. Lindberska torrgranen och Klyftamon - STORskogen
 
 
 
Den första och nyaste burken loggade vi för några år sedan, då visste vi inte att man kunde logga arkiverade gömmor. Vi ville kolla om den låg kvar och det gjorde den ju. Imponerande gran! 
En fin stund i klyftamonskogarna fick inleda mitt nya tusende!!!! 

Dessa hastighetsbegränsningar.........

 
Nu för tiden är det visst inte bara människor som har hastighetsbegränsningar.......För detta måste väl vara en skylt för älgar och rådjur, eller?
 
Mycket kul träffar man på när man cachar det är helt klart!
 
FTFloggen på denna är oxå något mycket speciellt:
{*FTF*} @ 23:36
Ojojoj, vilken biljakt ända från Klerebo till Tidaholm.

Satt i TV-soffan och tittade på en amerikansk dokumentär. Då när jag var nära att slumra till, när jag funderade på om jag inte hellre skulle stänga av och gå o lägga mig, då kommer "plinget".

Jag rusar in på kontoret där mina kläder ligger i en hög på golvet, drar på mig byxor, tröja och slänger ner ficklampan i min ryggssäck och sedan bär det snabbt av upp till hallen för vidare jakt efter skodon och jacka. Känner igenom fickorna att penna finns med och sedan knappar jag fram destinationen i min GPS, jag hade alldeles för bråttom för att kolla exakt vart jag skulle utan noterade bara Riksväg 26 och norrut.

När jag snäpper fast telefonen i bilhållaren spricker plasten på hållaren, det slutar med att jag får sitta med telefonen i handen, det blev tillslut ohållbart eftersom det var riktigt busväder och jag var tvungen att ha full fokus på vägen och inte näsan i telefonen, därför stannade jag snabbt till i en P-ficka vid vägkanten och memorerade resten av vägen...

-Ahaa! Upp mot Tidaholm. Blev min nästa tanke.

Skulle just svänga ut på Rv26 vid Klerebo när en bil kommer från vänster, han kör som en blådåre så jag släpper förbi honom, det visar sig vara en minibuss och min första tanke är -Oj "Albmi"!
Med en annan FTF-jägare framför mig gällde det att jaga, jaga o jaga. Jag ville inte släppa honom ur sikte, men problemet var att han körde som en biltjuv, höll ca 135 Km/h, sket i fartkamerorna och körde om allt som uppehöll sig på vägen. Jag som har dåliga däck fick anpassa farten efter det ruskiga busvädret, insåg snabbt att jag inte skulle köra om honom, nej målet fick bli att inte släppa honom ur sikte, även om jag saktade ner vid alla fartkameror lyckades jag hålla rygg på Albmi. 

Med hjärtat i halsgropen och adrenalin som fick mig att bli skakig jagade jag nu de röda lyktorna på bilen framför. -Jag får inte tappa dem! Tänkte jag.
Mina farhågor att bilen framför var en FTF-jägare besannades när "lyktorna" svängde vänster från 26an mot Tidaholm. Dock körde bilen så pass "farligt" att jag nu började ana att det inte var Albmi jag jagade, det måste vara en annan FTF-jägare, men vem?!?

Spänningen släppte en aning när jag svängde vänster vid Suntak och bilen jag jagade körde rakt fram.
-Yes! Tänkte jag, -nu tar jag in två minuter på honom.

Väl framme angriper jag cachen från söder, vägen är dock inte farbar och dessutom stoppas jag av en vägbom, blir till att jogga ca 150 meter genom spenaten. Tar fram min väska för att plocka upp ficklampan när jag inser att jag i all hast tagit grabbens skolväska, min lampa ligger kvar hemma i hallen! Som tur var hade jag av ren reflex dragit på mig pannlampan, faktum är att pannlampan åkte på när jag hörde "plinget", långt innan jag dragit på mig byxor o tröja, ja det var lite knöligt att ta på sig tröja med pannlampa på skallen men kalla det FTF-sjuka, man lär sig tekniken efter ett tag. 

Ca 70 meter kvar då får jag syn på ett älgtorn och tänker, där är det! så jag genar genom den höga vegetationen, ett hav av midjehöga brännässlor och andra växter forseras, dessa nässlor utgör inget hot eftersom de är vissna, dock eftersom det regnat 24h i streck så blir jag dyngsur från midjan och ner.
Väl framme vid älgtornet inser jag att det är ca 25-30 meter kvar?!? Enligt GPSen skall det också gå en väg alldeles nära, men i mörkret ser jag ingen väg, inte förens jag kommer så nära att jag ser gömstället inser jag att det nog gått en väg här. ;-)

Burken hittas snabbt och som belöning var loggboken helt tom. Jag dröjer kvar på platsen några minuter för att vänta in den andra FTF-jägaren, men det kom ingen... 
Måste varit någon "Tidaholmsraggare" jag jagat i natten... :-D
undrar just vad han tänkte, kanske körde så fort för att han blivit skraj av att vara jagad. ;-)
Ptja, det får jag nog aldrig veta.

För övrigt väldigt kul "objekt" du hittat! o tack för cachen o FTFen. :-)
 
Helt enkelt underbart!!!!!
 

Bara fem timmar att köra till Kinnekulle.....

 
Det här med att ta sig från en punkt till en annan är inte alltid helt lätt.......
 
Eller snarare är det kanske så att det inte är så svårt egentligen om det inte hade funnits så många anledningar till stopp på vägen. Att köra från skövde till Kinnekulle brukar i normalfallet inte ta mer än 40 minuter. Häromdagen tog det oss hela fem timmar! Fast vi fikade ju det klart en stund oxå!
 
 
Denna dag hade Titti beställt sol, och det verkade lovande till att börja med, men allteftersom dagen gick, desto kallare och gråare blev det. Uppe på högkullen regnade det till och med så vi vände och åkte ner i stället. Dit åker vi en annan dag i stället!
 
Massor av fina platser finns det! Några av de platser vi besökte under dagen var de här!
 
 
Visst är denna skylt mycket finare än de normala "kringlorna"! En spännande plats med historia! Sånt gillar jag även om vägen till gömman inte var helt lätt.......
 
Ännu en fantastisk plats med en arkiverad gömma! Kanske den fanns på plats trots allt?
 
 
 
Kyrkklockan som hänger i trädet! Jag kunde inte låta bli att dra lite i snöret för att kolla klangen!
 
 
Inte visste jag att det fanns en Sankt Torsten en gång i tiden i våra trakter.......
 
Ännu en arkiverad gömma på en riktigt spännande plats! Tjursgraven 
 
 
Denna burk låg faktiskt kvar! Kändes rätt speciellt att skriva in sin nick i en loggbok ingen rört på över tre år!!!!!
 
Detta skulle enligt sägnen ha varit en ättestupa, men vi överlevde att kasta oss utför och det5 var ju tur, eftersom det var enda sättet att komma till burken. Däremot sägs det att man kunde dömmas till att rulla en sten uppför backen om man gjort något dumt och det tror jag var ett straff som hette duga för brant var det minsann!
 
 
Vi styrde sen färden mot Forshems kyrka och det var här som jag blev akut fikanödig!
Inga bra fikaplatser heller och det var kallt. Men det fanns en busskur och där var det lä!
Det gäller bara att få till ett orginellt fikakort!
 
 
Falkängens arbetarbostäder är ett välkänt utflyktsmål sommartid! Nu var det inte lika välbesökt men fint ändå!
 
 
 
 
 
Det passerade en bil medans Titti satt här. Tänk om hon valt att sticka upp huvudet då! Hade kanske orsakat en dikeskörning i så fall, för så vanligt är det ju inte att någon sticker upp huvudet ur gamla stubbar!
 
Ytterligare några fina platser vi passerade denna kyliga dag!
 
 
 
Kul ställe för en bjök att växa på!
 
 
Småfrusna men nöjda åkte vi hemåt igen. Som tur var tog det inte fem timmar att åka hemåt skövde igen!
 

Planering

Lite av vad som komma skall på eventet i april!
 
 
 
 
 
 
 
 
Så kul att få utforska ett nytt område!
 
 

RSS 2.0