karlsborg

Ännu en dag som jag och Lena var lediga samtidigt. Varför inte en liten tripp till karlsborg också? Nu lär vi ju inte komma ut och cacha på ett tag så varför inte. Har inte så mycket kvar inför jul att göra så att dra nytta av dagsljuset på detta sätt kändes inte fel!

Konstaterar på väg till karlsborg att snö gör att man tappar minnet. Loggade ett TBhotell som jag inte alls kände igen sen tidigare. Visade sig senare att jag redan loggat det i maj månad. Kanske därför den bara var med i Lenas GPS.....

Karlsborg har fått många nya cacher och planen var att vi skulle inrikta oss på dessa adventscacher i första hand. Det blir nu inte alltid som man har tänkt. Karlsborg har ju så mycket annat som också är intressant!Endast 2 adventscacher av 19 blev det. Denna,Jul i Kbg 5. Balans var riktigt sevärd, Hur kan träd växa såhär egentligen?

Båthamnen var det inte mycket aktivitetDagen snyggaste gömma!med hänglås och allt!Här vilar sprängare Jim som kunde sin material till 99%........

Vanäs udde: Fyren är väldigt vacker även såhär mitt i decemberLena är rustad (som vanligt) för att räkna ut en trevlig liten multi

Så var det ju då Vanäs udde: Sjukhuset. Med så många favoritpoäng så måste det ju vara något extra! Starkt gjort av Lena som inte gillar åttafotingar......Många spindlar fanns det och ingen vintervila verkade de ta heller.
Kan inte låta bli att undra vem i hela friden som huserade i dessa rum under jord på den tiden sjukhuset var sjukhus. Inte skulle jag vilja vara patient där inte.

En mystisk kotte hittade vi inne på fästningsområdetÄven kantareller fanns det i skogen, fast de var hyfsat djupfrysta!

Avslutade med en liten tur i hinderbanan.Fast det kanske inte var så här det var tänkt......


Jönköping i december

Tack vare många bra tips från geocaching Women så planerade vi en liten tripp till jönköping såhär som ett avkopplande avbrott i julstressen.
Lite oroliga var vi ju då det kommit 10 cm snö här hemma dagen innan, men iväg kom vi. Först gällde det dock bara att hitta bilen.......Så bar det iväg. Hade fått indikationer på att det skulle vara mindre snö i jönköping och det visade sig stämma.
Vi började med att knata i obanad terräng uppför en rejäl backe för att försöka hitta "hålvägar" men det visade sig snabbt att vi tyvärr var hopplöst gammalmodiga alla tre så det var bara att gå tillbaks igen. Denna gång tog vi stigen ner.....

Nästa stopp var en riktigt trevlig gömma. Hoppas verkligen att den får vara kvar i helt skick och att ingen gör sönder den i sina försök att få upp locket!Efter lite vridande fram och tillbaka pluppade locket snällt upp och vi kunde logga.


 
Vi åkte vidare för att gå en promenad i OdensbergsskogenEn rejäl gömma som skulle ha plats för massor av bytesgrejor!hm, ja plats fanns det allt.....

En av de viktigaste sakerna när vi cachar är att fikat finns med!En riktigt fin plats hittade vi också. Kaffe, saffransbullar, "morotsHerman" och som avslutning lite varm glögg! Mysigt!!!! Dessutom såg vi tomten nere vid sjöndet visade sig sedan vara en dam på promenad men på håll var det riktigt liktPromenaden fortsatte med vissa avstickare.
Lite klättring på utsidan av vattenreservoiarens stödmur ägnade två av oss åt..... medans Lena plockade fram en liten cache, helt utan att klättra, strax bredvid. Så det kan vara, fast det var rätt lättklättrat.....
 
Tur det inte var lika mycket snö som hemmaSnygg gömma!En blek vintersol gjorde sina försök att titta fram mellan molnenSå ner till stan. Här var det helt grönt och inte en snöflinga i sikte

 

Eftersom jag är vansinnigt intresserad av just kanoner så var vi ju tvugna att ta en närmare titt på denna fina pjäs. Det räcker ju inte bara med att få köra runt den......
Här var det flera som vinkade glatt åt oss!

Efter en stärkande lunch på IKEA så gav vi oss ut till Parkering. Det var också en rolig gömma och efter det blev det liten promenad till Rocksjönästet. Snygg gömma det med. Kan inte låta bli att imponeras över allas kreativitet just vad gäller just sådana gömmor. Har träffat på tre sådana förut och ingen har varit den andra lik, den här var dock inte svår. Både loggbok och penna fanns ju på plats!

Riktigt präktiga granar centralt placerade

Grattis U+L till cache nr 500!!!!!

Ännu en lyckad cachedag, 23 gömmor blev resultatet! 


En glänta mitt i skogen

hittar man oftast bara om man går vilse......

eller är geocachare
Denna glänta visade sig innehålla den välbevarade ruinen efter Bryntahemmet,
ett gammalt torpställe inte långt från Tidaholm.
Sådana här platser gillar jag mycket!Den gamla Hängbron som familjen inte lyckades rädda också strax utanför TidaholmHär har det en gång varit en skola...... i skogen utanför Tibro,Tibro Okända Platser #5 Eneskogens skolaeller en trerumsgrotta, Grottan,i skogen utanför TörebodaEller en fyr,Nolhagen Övre, utanför MariestadI gläntor mitt i skogen kan t.o.m myrorna vara större än vanligt! Luckebo ovanför Askersund

Jag är glad att få möjligheten att komma till sådana gläntor utan att behöva gå vilse

Vackra platser finns det gott om
bergsjön mössebergGranvik har flera vandringsleder i vacker terräng med lite burkar längs leden,
Granvik Walk B7 Granviksleden


en och annan kantarell har vi hittatLidan 4 (Brokvarnen)predikstolen,Ållebergtorvedsbanan gullspång, Trampa 03
 


borgundaberget i körsbärsblomning, På väg till Ödehuset
 


rävafallet utanför brandstorp, Close 2 FoxFallen snöklädd faledrev utanför falköping i maj, Blottställars Dreven # 3 

 

blåsippor längs pilgrimsleden på plantaberget. På väg till Pilgrim#3 Hagen
Åleden Tibro, Å-leden # Fiskaren..

Alla dessa platser har jag besökt i samband med caching.

tänk vad man kan hitta i vår natur!

Det finns burkar av alla de slag under en sten, hängande i träd, sittandes bakom skyltar men en del gömmor är annorlunda.
Här kommer att antal sådana hittade både i skaraborg och på andra ställen
Det är alltid kul att komma till en gömma som är såhär speciell. Har hittat ett antal andra varianter som är lika bra men då var tyvärr inte kameran med.
Stort tack till alla cacheägare som lägger ner energi och har fantasi nog att göra sådana här gömmor!

Vem är då jag?
Jo, jag kallar mig Bojip när jag skriver i loggarna. En trebarnsmor som har "förmånen" att få jobba mycket obekväma tider och på så sätt är jag ju ledig många förmiddagar.
Vad ska man då göra när barnen går i skolan. Ja, man kan ju ägna mycket tid åt att jaga dammråttor men hur man än gör så vinner ju dammråttorna kampen ändå.
Jag har turen att ha hittat några vänner som också förstår nöjet med att leta plastburkar och tack vare dem har mina dammråttor frodats ännu mer och jag har fått frisk luft, motion och en massa av glada minnen.
Ja och så gillar jag ju att fotografera också.....

geocaching

Jag sysslar med geocaching på lediga stunder och skulle gärna vilja dela med mig av alla äventyrliga, lite tokiga och roliga upplevelser och inte minst en mängd vackra ställen man kommer till tack vare detta. Oinvigda som får höra om geocaching undrar oftast vad det är för kul med att leta efter en plastburk och inte ens få ta den med sig, bara plita ner en signatur på ett papper och lägga tillbaks burken på samma ställe.......Men jag hoppas på detta sätt kunna dela med mig lite av allt vi gör. För en sak är säker, att dela med sig är en stor del av nöjet!

Hjo 9 december 2011

Igår varnade de för snöoväder och det var inte utan en viss oro jag tittade ut i morse. Jag och min trogna plastletarkompis Lena i U+L hade pratat om att åka en sväng till Hjo och det var ju inte så lockande i snöyra. Men det hade knapps snöat alls och det höll upp så vi gav oss iväg.
Men vi hade inte kommit längre än till Tidaholm då regnet fulkomligt öste ner, men som de tappra kvinnor vi är fortsatte vi. (Man kan ju alltid gå på hem och hobby och ta en långfika i Hjo)
Men ju närmare vi kom destå bättre väder! Snön var borta och det är ju ingen nackdel när man ska leta på marken under stenar. Vi traskade in till "döda skogen" och letade en grusig sten. Hade ingen aning om vad det kunde vara förrän Lena utropade, jag tror jag hittat den och visst var stenen grusig!
Vi letade vidare, konstaterade att hjo har många räkburkar i ickekamopåsar och åkte sedan ner till strandpromenaden.Då infann sig undret! En lucka bland molnen och solen visade sig några minuter!!!!! Snabbt bort till bilen och hämta kameran. Otroligt vackert denna gråa, mörka dag!


Men att leta cacher såhär nära vattnet är inte helt lätt när det blåser halv storm. Stor risk att burken försvinner ut till sjöss.
Som tur var hittade jag denna redan i våras men Lena blev allt lite blöt.

Dykning förbjuden! Ingen risk idag inte, vi gick och fikade i stället. 
bojips cache nr 1300 som hittades häromdan behövde ju firas!

Välkommen till min nya blogg!

Jag gillar att fotografera! Därför blir det en väldig massa kort när vi är yte och geocachar och det är ju synd att inte göra något av alla dessa foton.
Denna blogg handlar enbart om våra geocachingäventyr. En del spoilerbilder blir det givetvis, svårt att undvika då de även hör till själva upplevelsen.
Jag har hållt på med geocaching sedan sommaren 09 och som tur är för min familj så har jag numera några plastletarkompisar så familjen slippper det där" ähum, vi skulle inte kunna stanna där bara en liten stund, det ligger en burk där nånstans".


Hökensås 5 dec

Döm om min förvåning denna morgon. Ute var det vitt! Och vi som skulle åka upp på hökensås och försöka leta rätt på Falks grav som vi inte hittade häromdan. Det lär ju knappast bli lättare när hinten var "under rot och moss" och mossa fanns det minsann gott om där.......
Nåväl, Vi ger oss iväg ändå. Lena är nyfiken på snöcaching då hon inte gjort det förut. Vi åker bortåt Hjo och tänker att det kanske är mindre snö där......
Det var det, men visst var det snö där med. Här loggar U+L en av sina första snöcacher!Inte helt lätt att ta sig upp därifrån men truck och krantjänst behövde inte rycka in!Vi vågade oss upp till Falks grav igen trots rykten om spöken och snön och lustigt nog var det lättare att hitta gömman i snön! Eller också var det spoilerbilden som hjälpte oss.Bastasjön - Lagesten var jättevacker och här trodde vi att det skulle gå att fika vid sjön, men vi ville ju sitta i solen och var var den?
Jo, på andra sidan sjön, så efter en logg traskade vi åter mot bilen igen...........men vad var det där? en stock i solen, här packar vi upp vår matsäck!
Dock ville inte solen vänta på oss, fast glögg och pepparkakor smakade ändå ljuvligt här!Sista stoppet denna dag var vid cachen Hökensås. Här fanns fina bord under tak i solen men då var ju fikat slut.....

  

 


Här följde vi spåren till cachen. Fast föregående cachare var nog bara en räv.Solen står inte högt på himlen i december och är redan på väg ner, när vi vänder hemåt igen, efter en ljuvlig vinterdag i vår vackra natur.

Ibland kör vi fel......och hamnar i Habo

Denna första dag i december hade Lena planerat resväg och tryckt ut en fin liten karta åt mig som var kartläsare. Inga problem, den vägen hittar jag ändå sa jag. Hm. Något blev visst lite fel där för vi kom ut på en helt annan plats än hon tänkt. Baskarp och Bankeryd låter ju lite likt eller hur?!
Men det blev i allafall en kanondag, lustigt nog var många platser förknippade med tragiska kvinnoöden. Bl.a Hökensås Pestgrav på hökensås där en stackars kvinna begravt både man och sina barn då pesten smittat dem. Stackars människa. Jag gillar de här cacherna som har en historia att berätta. Oftast ligger de långt inne i skogen och det är mycket svårt att fatta att folk faktiskt bott här en gång i tiden.

Vi började dagen med att fnissande som två fjortisar försöka gömma oss för bilarna i rondellen i Habo, den med tornen som ska symbolisera samhällena i Habo kommun. Vi fick plats i ett torn båda två men från vart sitt håll och det var trångt!

Sen åkte vi vidare mot en av vättern runtcacherna. Wettern #4 - The Old Oak. Denna var lagd vid en magnifik gammal ek. Problemet var bara att ta sig dit.....

Det hade varit skönt med åtminstone en färskare planka till!

Färden gick vidare och vi kom fram till fler platser med tragiska kvinnoöden. På denna plats hade en kvinna bott som troligen var lite annorlunda. Det ryktades att hon var trollkunnig och tydligen hade det även spökat här.
När vi kom hit undrade vi först om det hade varit en dagisgrupp här och lekt.
för det var små kotthögar och pinnhögar lite varstans i mossan och dessutom några hängande gubbar i träden.
men när vi läste cachebeskrivningen förstod vi ju allt. Tydligen höll hon på med sådana underliga saker då, en gång för länge sen. Kul att cacheägaren lagt ner så mycket arbetet på en cache och detta gav ju såklart favoritpoäng.På denna lite spöklika plats intog vi sen våran medhavda fika som dagen till ära även innehöll glögg och lussekatter.

Från en spöklik plats till en annan: Falks grav uppe på hökensås.
Här sägs det också att det spökar och att det alltid finns färska blommor på graven.Nog fanns det blommor alltid, fast det kändes lite konstigt att det var en julstjärna.Hinten var under rot och moss och mossa fanns det minsann gott om.
Nu började det regna och det blev mörkt i skogen och eftersom vi inte hade lust att träffa på herr Falk eller någon annan skum varelse så avslutade vi dagen med en DNF, lustigt nog på den plats dit Lena tänkt att vi skulle börja.

Det blir inte alltid som man tänkt men det blev väldigt bra!

RSS 2.0