Spårön Bockarmen

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Det drar ihop sig till att börja planera inför LKE18 och när vi nu ska på möte i Lidköping är det ju lika bra att passa på att försöka geocacha lite innan oxå.
Som så ofta innan dessa möten hamnade vi på Kållandsö. Denna gång på Spårön, som tack vare sina bommade vägar kan räknas som en i princip bilfri ö. Detta innebär ju även att det tar sin lilla tid att logga de förhållandevis glest utplacerade cacherna där.
 
 
Ett tjugotal cacher finns där och vi valde att satsa på den nordöstra delen av ön, dvs bockarmen och de på vägen dit. Allt som allt landade stegräknaren på nästan 10 km, men med tanke på att terrängen inte helt inbjöd till långa kliv tror jag det var nån kilometer kortare.
Hur som helst, en tredjedel av öns cacher blev loggade och vi fick en riktigt bra promenad.
Resten av cacherna kommer sannolikt räcka för ytterligare två turer hit. Kul att ha något att se fram emot i dessa tider då det tyvärr publiceras allt mindre cacher.
 
Bockarmen är ett Stiftsreservat med en storlek på cirka 19 ha. Reservatet förvaltas av Skara stift med syftet att rädda och bevara de höga naturvärden som framförallt är knutna till de gamla ekarna och lindarna.
Blå leden går genom området och den södra passagen ut till Bockarmen går till att börja med över vassbevuxen våtmark. Detta bekymrade oss en aning men visade sig vara hur lätt som helst att passera. Torrt och fint trots den senaste tidens myckna regnande.
På andra sidan våtmarken möttes vi av denna vackra vy vid  Spårön #Bockarmen Syd 
 
 
 
Såklart blev detta dagens fikaplats, även om vi valde att sätta oss i solen på andra sidan klipblocket med denna fina utsikt i stället.
 
 
 
Dagens fikaryggsäck innehöll detta. Gott, gottigottgott!
 
 
Stigen fortsatte över klippor, rötter och stenar och det kan inte ha varit helt lätt för de som valde att ta cykeln med längs stigen.
En fikaplats till fanns det!
 
 
Många vackra vyer blev förevigade. Jo, jag vet, jag gillar, vatten, klippor och mossa.....
 
 
Många klagar på att petrör är ett hopplöst och trist inslag i geocaching, men jag har svårt att hålla med. När man hittar ett petrör på en sån här plats är jag väldigt tacksam över att någon tagit sig tiden att placera ut det på en sån fin plats som Spårön #Bockarmen Norr 
 
 
Promenaden fortsätter och vi får en DNF. Men i stället fick vi ett annat Found.....
 
 
På slutet kom även solen fram, temperaturen steg och vi kom åter till bilen, mycket nöjda med en fin promenad.
 
 
 
 
 

CITO i Tibro

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Att städa tillhör inte någon av mina favoritsysselsättningar. Ändå tillbringade jag en del av dagen med att göra just detta. Inte för att det var tvunget utan bara för att jag faktiskt ville.
Titti ordnade event och event är ju alltid kul. Faktiskt är det första gången jag lyckas kunna komma på ett event signerat titticc, de har hittills alltid sammanfallet med nåt som gjort att jag inte kunnat, men idag var kalendern tom och det var tillsammans med jamandcat och Lacksen som färden styrdes mot Tibro. 
 
EO hälsar oss välkomna!
 
 
Sen var det städning som gällde. En del tog det extra seriöst, för hur vanligt är det att städa iförd vadarbyxor?
 
 
Väluppfostrad vovve som städar hon med!
 
 
När vi kände oss färdiga blev det återsamling.
 
 
Nog hade vi hittat en hel del skräp på rätt kort tid.
 
 
Fika gjorde vi såklart det med, precis som det stod att vi skulle göra i eventnamnet, men där tog jag inget kort. Samtalet runt bordet var trevligt och tiden rusade iväg.
En liten burk ville vi logga innan vi gav oss av hemåt och det blev The Mob.
En mycket trevlig avslutning på en mycket trevlig eftermiddag!
 
 
Kan nog lugnt konstatera att groupie inte min starkaste sida när det gäller foto......
 
 
 
 

Lycka i regn och kyla

 
 
 
 
 
 
 
 
På vägen upp till Hökensås började det regna. När temperaturen dessutom inte orkar över 7 plus så var ju inte lyckan självskriven. Men detta hindrade oss inte nämnvärt och det blev en blöt promenad längs Kapellstigen 1
som dessutom gav oss många skratt. 
 
 
Titticcs logg för slingan följer här:
"En dag då vi Izzie och våra gps:er ville rasta.
Jag och Bojip oss i bilen kasta.
Till Hökensås vi styrde bilen.
efter att vi kört in gpx-filen 
CO är hemma med ett ont knä..
Men ändå vi ville ha henne mä'
Så en slinga av jamandcat vi idag letat opp.
Efter denna promenad i regn vi tog oss ena kopp.
Fikat blev vid Björnsjön under vindskyddets tak..
Gömmorna var helt i min smak.
Lite klurande för att finalen nå.
Tur att mobilen med mr. google var på"
 
 
Kapellstigen går mellan Hökensås semesterby och blåhults kapell och trots att den emellanåt går väldigt nära vägen ger den ändå en riktig skogskänsla. Lättgånget var det på omväxlande skogsväg/stig och på sina håll fanns det soffor att vila på om behov finns samt skyltar med små tänkvärda citat.
 
 
Skratten då? Jo, de bjöd Izzie på till stor del. Att någon kan vara så geuint lycklig trots att regnet häller ner och att det är allt annat än varmt.
 
Först var det kamp med en pinne modell alldeles för stor.
 
 
Efter en stunds lugn promenad kom ett riktigt "stollaryck" av lycka. Svårt att låta bli att skratta när livsglädjen är så stor. Fram och tillbaka, runt och upp och ner, om och om igen på bara några minuter. 
 
 
 
 
 
 
Efter det var allt lugnt igen tills vi hamnade vid detta korta "dike"
 
 
Självklart var det jättekul att kasta sig ner och springa fram och tillbaka, upp igen för att sen åter ner igen. 
 
 
Tänk att man kan ha så kul i ett dike! Fast man kanske måste vara valp för att gilla det?
 
Svampar såg vi många och lite fick följa med hem. Fast just denna fick stå kvar!
 
 
Åter vid kapellet var vi våta men glada, ännu en fin slinga av jamandcat loggad och nu var det bara fikat kvar.
 
 
Det fick bli vid Björnsjön denna gång och det var riktigt mysigt att sitta under taket och höra regnet smattra utanför.
 
 

Resa till Resville

 
 
 
 
 
Resville kvarnby är en plats jag upptäckt tack vare en liten plastburk för sisådär fem år sedan. En jättefin plats som vi återkommit till några gånger under dessa år, varje gång tack vare att det kommit just en ny liten burk i närheten, alternativt att vi sökt en fin fikaplats.
Denna lördag var det event som gällde. Caching - Att hitta det dolda och tillsammans med jamandcat, Lacksen och MAN33 styrde vi en bil från Skövde till nämnda lilla by, eller "Sveriges vackraste hôla" som arrangörerna själva säger.
EO NekoWeirdo hälsar oss välkomna.
 
 
 
Solen kommer fram en stund medans vi delger varandra fina platser och kul cacher vi kan rekommendera.
 
 
 
För visst är det så att man får se massor när man geocachar! Ett utmärkt sätt att turista på var vi alla överens om och när mysten Resvilles historia släpptes visade det sig vara just en sådan som är perfekt för turistcaching.
 
Många frågor skulle besvaras, bl.a skulle vi räkna stenar, trappsteg och fönster, men även hitta en vägvisarsten. Uppgifterna kändes lite många till att börja med, men det var inga svåra frågor, och vi var ju några stycken som hjälptes åt. På det stora hela en mycket trevlig myst!
 
 
Nu är alla frågor besvarade och då tog räkningen över.
 
 
Dagen till ära invigdes en naturstig här i byn där leader haft ett finger med i spelet. Frågorna tog oss även på en promenad längs den och det visade sig vara en riktigt fin led med vackra vyer och inte mindre än två fina fikaplatser.
 
 
 
 
 
När vi kom tillbaka till kvarnen igen var det fullt med folk som väntade på den officiella invigningen av naturstig och turistsatsningen som gjorts i byn. 
Vi satte oss för att packa upp vår medhavda fika på andra sidan Flian och njöt av en ännu trevlig tur.
 
 

Bättre än E4 hem

 
 
 
 
 
 
 
 
Jag ligger efter nu. Det vill säga jag har inte hunnit blogga om allt jag vill berätta om, men det har varit mycket annat så ja, bättre sent än aldrig.
Denna gång är det dags att berätta om vår hemfärd från Linköping och visst är det mycket trevligare att åka mindre vägar än att ta de där stora europavägarna. Speciellt som vi ju faktiskt hade dagen på oss och inget tid att passa.
Första stopp söder om Linköping blev Mutebo-Aspnäs Miniatyrjärnväg.
Väldig söt järnväg!
 
 
 
 
Jag gillar ju rundor, speciellt om de är natursköna och valet föll på Viggebyrundan #1 denna gång.
En väldigt fin runda, som vi valde att bara logga hälften av, något som senare skulle visa sig vara ett riktigt bra val. Det är ju det där med tiden. Den går alldeles för fort när man är ute på detta sätt.
Svamp finns det gott om i skogarna nu.
 
 
Rundan var väldigt sjönära med massor av vackra vyer och det är aldrig fel.
 
 
 
Hm, har vi gått fel????
 
 
 
 
 
 
 
 
Efter promenaden ville vi ha en fin fikaplats. Brokind visade sig vara ett verkligt bra val.
 
 
 
 
 
 
En cache på en vacker plats från 2003 följdes av ytterligare en från samma år, även den på en fin plats.
Extra kul var att originalloggboken var i mycket gott skick efter nästan 14 år ute i skogen!
 
 
 
 
 
Visst är det lite trist att sommaren är slut men även hösten har mycket att erbjuda, inte minst fotografiskt.
 
 
Vi hade ett gäng grader att släcka åt Titti så självklart hamnade vi längs en väg där det finns en massa pussel lösta. Så vackert och rofyllt på ett av ställena vi parkerade vid.
 
 
Assjös Gågata var en oväntad plats! Mycket häftigt att gå i "gågatan"
 
 
 
 
 
Många svampar såg vi denna tur, undrar ändå om inte blomkålssvampen var den maffigaste.
 
 
Några kyrkcacher blev det ju såklart oxå. Norra Solberga gamla kyrka imponerade på mig, främst pga att både den gamla och nya kyrkan låg så nära varandra.
 
 
Det utlovade regnet hade nu börjat falla alltmer och vi var nöjda för dagen och styrde åter hemåt igen. Ca 10 mil längre var vår lilla omväg, men oj, så mycket roligare!
 
 
 

I Linköpings närhet

 
 
 
 
 
 
 
 
Vi har ju numera en östgöte i familjen. Äldste sonen flyttade till Linköping i augusti för att börja läsa teknisk fysik och nu hade han varit hemma för att göra det sista inför uppkörningen. 
Med ett nytaget körkort var det så dags för skjuts tillbaka igen. Eftersom jag haft svårt att köra bil längre sträckor det sista frågade jag Titti om hon kunde tänka sig att agera privatchaufför. Det gjorde hon gärna så självklart blev det lite caching på vägen hem. Massor av kort togs så denna tripp får bli i två delar pga det.
Första stopp på tisdag em blev vid Rudestams cafe där körkortsfirarfika intogs. 
 
 
Jättefin plats och ett supermysigt cafe och visst har jag varit här förr.
 
 
Den gången ålade vi under älgstaketet runt äppleodlingen för att komma till Kvigsåsen
 
Framme i Vallastaden var expot slut för dagen och sonen vinkades av och vi kunde gå in på området utan att betala inträde.
 
 
Blir mer och mer förtjust i området för varje besök här. Speciellt runt ån tycker jag det är riktigt fint. Nu finns här dessutom tre nya cacher som såklart fick besök av oss. På första parkett i Vallastaden var en av dem.

 
 
 
Nu börjar det mörkna och vi åker mot Ljungsbro där vi ska övernatta på vandrarhemmet. 
En kvällspromenad ner till Göta kanal hann vi med och för ovanlighetens skull var det en tripp utan en enda logg.
 
 
 
Morgonstund har guld i mund och det stämde verkligen denna dag. Klarblå himmel och sol gör vem som helst på gott humör. 
 
 
 
Vi tog en morgonpromenad i skogen strax intill och hittade två multi som båda två var riktigt bra. (Ljungsbrorutor #14 och Pyssel i Ljungsbroskogen #2)
Nöjda återvände vi för att äta frukost innan vi körde hemåt igen. Definitivt inte närmaste vägen såklart för vem vill åka E4 när gps är med? Men det är en annan historia som kommer i nästa inlägg.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bland monster och troll

 
 
 
 
 
 
 
Allra finaste tjejligan har haft begränsade möjligheter att träffas det senaste. Vi har alla varit förhindrade att ses pga olika skäl, men nu äntligen skulle vi få till några timmar tillsammans, en fredag em i förra veckan var enda möjligheten.
Jamandcat stod för fikaplats hemma hos sig, och innan dess bidrog hon med några riktigt fina gömmor.
I bergakungens salJocko-Ma  och de andra i "trollskogen" utanför Fröjered bjöd på en fin skogspromenad samt även några trevliga gömmor, just på trolltema.
 
 
Skogen vi gick genom var helt underbar, fast så är det ju en gammelskog oxå.
 
 
Titticcs nya familjemedlem Izzie var yster och bidrag emellanåt att Tittis vandring blev oväntat krokig.
 
 
Underbart med denna glada vovve i sällskap.
 
Efter fika och prat hos Malin övergick vi till monstren. Monsterous och den helt ljuvliga multin Tjena alla monsterdiggare! Så kul sätt att hitta koordinater till finalen. Här kommer det ingen bild för dessa monster vill man se på plats.

Vild, vacker vänerkust

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Jag tycker inte att det är speciellt ofta som nån av mina cacher behöver servas men nu var det inte mindre än tre stycken på Kinnekulle som behövde tittas till. Därför passade jag på att ta en liten tur dit på veckans lediga dag. 
Det är ju ovanligt lågt vattenstånd i Vänern och hela sommaren har jag önskat att få ta en strandpromenad och uppleva detta. Nu var ett gyllene tillfälle till även detta och då det kommit några nya cacher i längs sjökanten i närheten av min egen Grottan  så blev det även lite loggar där som nu är signerade av bojip.
 
 
Utsikt Vänern är en av dem. 
Kusten här är verkligen vild och vacker med dramatiska stup längs stigen.
 
 
 
 
Med tanke på hur jag senare fick se hur det ser ut under så kändes stigen ändå mer spännande.......
 
 
 
 
Trodde först att grottan vid min cache var den enda grottan som fanns men så var ju inte fallet.
 
 
 
Nere vid  vattnet fick jag uppleva lite sjöbottenvandring och det var en mäktig upplevelse där det gällde att hålla tungan rätt i mun. Vissa, av vattnet rätt blankslipade stenar, var snorhala.
 
 
 
Ovanför här går stigen.....
 
 
Helt klart märktes det att fler tilltalats av de släta stenarna på stranden.
 
 
 
 
Efter den första "strandpromenaden" smakade det gott med ostmacka vid den lilla grillplatsen.   
 
 
Efter det tog jag ytterligare en stenig promenad till Sjökanten #1 och följde givetvis just sjökanten till granncachen. Även detta en mycket fin naturupplevelse. 
 
 
Blev några fina timmar i eget sällskap tack vare några burkar som behövde service.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0