Spårön Bockarmen

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Det drar ihop sig till att börja planera inför LKE18 och när vi nu ska på möte i Lidköping är det ju lika bra att passa på att försöka geocacha lite innan oxå.
Som så ofta innan dessa möten hamnade vi på Kållandsö. Denna gång på Spårön, som tack vare sina bommade vägar kan räknas som en i princip bilfri ö. Detta innebär ju även att det tar sin lilla tid att logga de förhållandevis glest utplacerade cacherna där.
 
 
Ett tjugotal cacher finns där och vi valde att satsa på den nordöstra delen av ön, dvs bockarmen och de på vägen dit. Allt som allt landade stegräknaren på nästan 10 km, men med tanke på att terrängen inte helt inbjöd till långa kliv tror jag det var nån kilometer kortare.
Hur som helst, en tredjedel av öns cacher blev loggade och vi fick en riktigt bra promenad.
Resten av cacherna kommer sannolikt räcka för ytterligare två turer hit. Kul att ha något att se fram emot i dessa tider då det tyvärr publiceras allt mindre cacher.
 
Bockarmen är ett Stiftsreservat med en storlek på cirka 19 ha. Reservatet förvaltas av Skara stift med syftet att rädda och bevara de höga naturvärden som framförallt är knutna till de gamla ekarna och lindarna.
Blå leden går genom området och den södra passagen ut till Bockarmen går till att börja med över vassbevuxen våtmark. Detta bekymrade oss en aning men visade sig vara hur lätt som helst att passera. Torrt och fint trots den senaste tidens myckna regnande.
På andra sidan våtmarken möttes vi av denna vackra vy vid  Spårön #Bockarmen Syd 
 
 
 
Såklart blev detta dagens fikaplats, även om vi valde att sätta oss i solen på andra sidan klipblocket med denna fina utsikt i stället.
 
 
 
Dagens fikaryggsäck innehöll detta. Gott, gottigottgott!
 
 
Stigen fortsatte över klippor, rötter och stenar och det kan inte ha varit helt lätt för de som valde att ta cykeln med längs stigen.
En fikaplats till fanns det!
 
 
Många vackra vyer blev förevigade. Jo, jag vet, jag gillar, vatten, klippor och mossa.....
 
 
Många klagar på att petrör är ett hopplöst och trist inslag i geocaching, men jag har svårt att hålla med. När man hittar ett petrör på en sån här plats är jag väldigt tacksam över att någon tagit sig tiden att placera ut det på en sån fin plats som Spårön #Bockarmen Norr 
 
 
Promenaden fortsätter och vi får en DNF. Men i stället fick vi ett annat Found.....
 
 
På slutet kom även solen fram, temperaturen steg och vi kom åter till bilen, mycket nöjda med en fin promenad.
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0