Vintercaching vid Karstorpssjön

Jag tillhör dem som gillar att skriva loggar. Dessutom gillar jag att blogga om mina geoturer. Det är mitt sätt att få ut mer av geocachingen även efter besöket vid burken. Enligt en artikel blir man "lyckligare" av att först längta och planera inför något man gillar (i mitt fall bl.a geoturer), sen verkligen få göra det man gillar och till sist få återuppleva det i minnet. Allt enligt en "lyckocoach" jag läste om häromdan. Tro´t den som vill men CO uppskattar det förhoppningsvis, förutom jag själv.
 
Men loggen som Malin skrev om våran lilla utflykt igår är egentligen helt outstanding:
 
"Härlig promenad i trevligt sällskap i vackra omgivningar, en solig vinterdag, några loggade cacher. Och så lite fika sittandes lutade mot en tall i lä med utsikt över sjön, det är LYCKA!!"
 
 
Det är ju precis det som gör att jag uppskattar geocaching så mycket.
 
Livet är ibland inte lätt, Emellanåt blir det för mycket att orka med på en gång. Några behöver då ta hjälp av diverse mediciner. För mig är geocachingen mina "lyckopiller". På väg hem, efter varje utflykt jag gjort, känner jag mig alltid så mycket mer fylld av energi och mer redo att klara vardagens utmaningar igen.
 
Vi bor på norrsidan av ett berg. Det innebär att mellan lucia och trettonhelgen orkar inte solens strålar över bergskanten. Vad får man då göra om man som jag är en soljägare?
Jo, man kan ju alltid ta en rejäl promenad på ett par km för att komma ut i solskenet en stund i mitten av promenaden, annars kan man ju locka med sig en likasinnad geoentusiast ut i Karstorps skogar. Tack Malin för att du inte var ett dugg svårövertalad!
Det blåste isande kall vind denna dag men i lä, vid tallen i gropen var det alldeles underbart!
Tre väldigt olika gömmor hittade vi, och vi passade även på att ta oss ett uppfriskande vinterbad......
Eller snarare, så nöjde vi oss med att doppa var sin fot i blötan under snön. Jag fastnade och föll som en fura pladask på marken, men som tur var fanns inget vatten under snön just där, annars hade det väl varit mindre kul.......
Gömman vi var på väg till hette passande nog just Karstorp # Tallen.
Tänk att snö på marken kan kamouflera vatten under så otroligt bra.
De övriga två gömmorna var båda lite speciella och roliga:
Elementets födelsedag och Promenaden: Fotbollsplanen.
 
Naturen runt Karstorpssjön är verkligen fin och jag hoppas att det kommer mer gömmor där framöver!
 
 
Tre gömmor hittade denna gång, några härliga timmar ute i skogen tillsammans med en vän, jag begär inte så mycket mer egentligen för att må bra. En sådan tur att jag har den möjligheten!
 
 
 
 

LUCIA finns i Växjö

Lördag morgon, det snöar både på längden och på bredden. SMHI har gått ut med klass 1 varning. Undvik att ge er ut med bilen denna dag!!!!
!MEN DET ÄR JU LUCIAEVENT I VÄXJÖ!!!!!!!!! Dit vill vi ju så väldigt gärna!
Lucia Event Växjö 2012 http://www.geocaching.com/seek/cache_details.aspx?guid=fda57db5-08bc-415c-a7f1-eb904da43514
Vi kan ju inte ta en promenad dit precis. Vad göra?
Tja, vi lastade bilen med lite nödproviant och en massa varma kläder och gav oss i väg med avsikten att vända om det verkade det minsta besvärligt. Det blev det egentligen inte alls, men lite längre tid tog det än beräknat så vi anlände precis lagom till att möta alla som gav sig av på en helt hysterisk FTF-Jakt.
Det är ju inte vår grej och vi hade ju dessutom missat  FTF-chanserna så vi gav oss i stället upp till eventområdet och loggade på loggplankan samt smakade på de goda pepparkakorna.
 
 
Undrade bara varför alla hade en bokstav på sig......
Det tog ett tag innan jag fattade det, närmare bestämt strax efter att det blivit mörkt.
 
Så gav vi oss av ut i skogen. Begreppet "cachestig" fick denna dag en helt ny betydelse, snyggt upptrampade stigar i snön gick härs och tvärs i hela skogen efter denna dag.
 
 
Vilka underbara gömmor!!!!! Inga vanliga petrör här inte.
Så här många varianter av vad man kan ha en fågelholk till trodde jag inte fanns! Snön låg som ett vitt fluffigt täcke över hela naturen och tur var väl det för båda jag och Lena gjorde var sin ordentlig vurpa denna dag.
 
 
Mycket folk fanns det även ute i skogen, vid vissa gömmor blev det rena folksamlingarna, speciellt vid en med temat snöskoter var det närmare 15 personer samlade. Tur var nog det för den gömman funkade inte riktigt som det var tänkt, så här fick vi använda gemensamma attributresurser för att lösa problemet.
 
 
 
 
 
Så blev det då återsamling. Vi hade ju tänkt att vi skulle åka och tjecka in på hotellet, samt äta där innan vi gav oss ut på mörkerjakt eftersom vi sannolikt frös och ville komma in då.
Nu blev det inte så. Sällan har jag varit så varm som jag var under dessa timmar ute i decemberskogen. Vi hade turen att få tre överblivna korvar samt åt upp våran nödproviant i väntan på mörkersläppet. Men vi behövde ju gå till bilen för att hämta pannlamporna och när vi var på väg tillbaks till eventområdet mötte vi FTF-jägarna en gång till. Vi hade missat det släppet också.........
Jaja, vi valde mellan att slutföra multin vi påbörjat strax innan där pepparkaksbokstäverna visade sig ha en betydelse och att ge oss av mot mörkergömmorna direkt. Vi valde det senare, vilket visade sig vara ett dåligt val dan därpå........
 
 
Vilka roliga mörkergömmor! 7 stycken släpptes men vi hade bara resurser för 6 men de var alla olika och speciellt tre av dem gillade jag mycket!
 
Det var två trötta, blöta och inte helt rena, men mycket lyckliga cachare som checkade in på hotellet den kvällen.
 
Söndagen fick den bästa start man kan tänka sig nämligen hotellfrukost!
Sen gav vi oss av ut mot eventområdet igen. Av alla gömmor vi hittade varinte en enda den andra lik utan alla var unika på sitt sätt och fantastiskt kreativa.
Denna dag stötte vi på citykatterna ute i en gran.
 
 
Vi hade sen sällskap resten av förmiddagen innan Lena trampade ner sig i ett kärr och blev ordentligt blöt ända upp till knät i jakten på ett förrymt kreatur.
 
 
 
Även denna dag bjöd på helt fantastiska gömmor och de jag gillade allra mest av daggömmorna var:
 
Allihop skulle jag vilja ge favoritpoäng men det är ju det här med poäng. För att ge poäng till alla dem så måste jag ju logga 150 gömmor som inte förtjänar poäng.......
 
Efter närkampen med lerpölen så ville Lena självklart tillbaks till bilen och vi började bli trötta. Vi ville ju dessutom hem i rimlig tid så vilken väg är bäst? Ja det var ju den där pepparkaksgömman som vi bara hade finalen kvar, den låg ju dessutom helt klart längs närmaste vägen tillbaks till bilen. Fast det är ju visserligen ett kärr längs den genvägen men ändå, 200 meter mot en km gjorde valet lätt. Hur svårt kan det vara tänkte vi.......
 
 
Jo jag har hört uttrycket genväg är senväg.
Så sant så. Vi fick hoppa från tuva till tuva, vi trampade ner båda två i vattnet, men blöta var vi ju redan så det spelade mindre roll, men i mitten av kärret fanns en bäck modell "på tok för bred att ens överväga ett hopp över".
Jaha, Bada i iskallt vatten ville vi inte, för hur djupt det var kunde vi ju inte veta, men en bit bort låg en vindfälla över. Visserligen med ett tätt granbestånd på andra sidan men det blev perfekt.
 
 
Över kom vi, sen blev det till att åla sig mellan och under träden för att sen fortsätta tuvhoppandet. 30 meter var långa.......
Fast mark äntligen och då tog tät snårskog över. Här tappade jag balansen, tappade dessutom gpsen i en snöhög och började fnittra kopiöst. Tänkte att det här är trots allt värt att skratta åt, om vi kommer hem igen.....
Rejält smutsiga, våta och trötta kom vi ur snårskogen och två meter senare fick vi vår belöning
 
 
Enda gången det inte var en upptrampad stig mellan gömmorna och det har jag full förståelse för.........
 
Hemåt och vi stannar i Vrigstad för en sen lunch. Underbart att komma in i värmen och äta varm mat.....
 
 
Nja, enda värmekällan denna dag i restaurangen var just värmeljusen.......Något var fel på värmen och det var minst sagt uppfriskande. Att sen Lena inte heller fick varm mat gjorde ju inte saken bättre direkt.
Men det var ändå två mycket nöjda, glada och lyckliga mammor som kom hem till sina familjer den kvällen.
 
 
 
 
 

121212 12x12

Inte bara geocachare gillar magiska datum. Det var ju ett antal som gifte sig och hittade på annat för att minnas detta annorlunda datum. Jag lär knappast få chansen att uppleva det nästa gång (om jag inte mot förmodan skulle råka bli sisådär 140 år) så det var bäst att passa på. Ja inte gifta mig alltså, det har jag redan gjort för många år sedan, men när det råkar vara ett event i grannstaden så är det självklart med ett besök där.
 
Det närmar sig ju jul och visst märks det! En gran helt i min smak!
 
 
Men vi hade ju pratat om att vi skulle cacha lite innan jag och Carina men det var ju det här med snön......
Så det blev en promenad med lite stadscaching i stället. Dagen till ära mötte vi även upp Malin som är en ny, mycket trevlig bekanskap. Tänk att det finns så många trevliga tjejer jag fått kontakt med tack vare geocaching.
Vi hade ett par riktigt roliga timmar innan eventet, jag gillar ju egentligen inte stadscaching speciellt mycket men i rätt sällskap så är det jättekul. Men vissa cacher är jag glad att jag redan loggat......
 
 
Snorhalt var visst ordet.......
 
klockan närmade sig det magiska klockslaget och vi gick mot boulognerskogen.
 
 
 
Vi samlas vid koordinaterna kl:12:00 för att "fira" denna historiska händelse. Eventet beräknas hålla på till 13:00.
Tidsschema:
12:00 Samling och mingel
12:12 Andlig intagelse av detta datum och klockslagsfenomen.
12:13-12:30 En liten "tävling"
12:30 Loggboken är tillgänglig
12:30-13:00 Intagande av föda, som man tar med själv. Typ fika/lunch.
13:00 Eventet slut

Vad man skall ha med sig(alla):
Soppåse(tom)
GPS( har man bara en i teamet så går det bra)
Kamera
Penna
Föda( fika/kaffe/lunch)
Sittunderlag/stol
 
Nästan 50 alias var anmälda, inte illa med tanke på att det var en vanlig onsdag!
 
 
 
Alla fick vi varsin lapp......
 
 
och sen började jakten.....
Vi skulle ta kort på de sakerna som stod på vår lista och bifoga loggen sen. Blev en viss förvirring när vi upptäckte att allas listor var olika varann. Jag blev tveksam i hur jag skulle hitta en motorcykel, känns som minst sagt helidiotiskt att ge sig ut med en sådan i snön men det finns ju förbudsskyltar.......
Underbart var det i allafall att se alla yra omkring och be att få ta kort på hundar, strumpor, frukter mm. Inte var dag man ber om att få ta kort på någons näsa (kran) heller........
 
Riktigt kul och när alla var återsamlade, så hade vi ju en del att prata om, matsäck avnjöts på stående fot, var lite för kallt för att sitta i snön. Men vackert var det med solen som tittade fram mellan träden.
 
 
Kaffe blev det sedan med tre generationer: tulca, titticc o son på Elins esplanad. Ett gott slut på denna härliga förmiddag!
Ett riktigt bra sätt att "fira" 121212.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ute blir det bara mer vitt, en tur till Lyrestad innan snön föll där

Oj vad det snöar! Ute har det nog kommit totalt ca 20-30 cm och det är inte något bra att geocacha i. Nu lär det bli lågsäsong på den fronten ett tag.
 
 
Titti är ju ingen vän av vare sig vita dagar eller vitt på marken, men det fanns ju i måndags ännu ställen i skaraborg som inte hade speciellt mycket snö.
Mariestad var ett sådant ställe. Men termometern visade på hela -10 grader så det var bäst att klä sig ordentligt!
Vi började dagen med ett återbesök i Stöpen. När vi gick där i förra veckan kände vi ju att det fattades en gömma vid den vackra bäcken. Nästan som om det var för vår skull så dök det upp en cache där bara någon dag efter att vi gått där.
 
 
Svårt att tro att det inte ens är en vecka mellan bilderna........
 
Sen raka vägen mot Lyrestad. Men det var något som fattades i Göta Kanal.
Vem har dragit ur proppen?????
 
 
Såg verkligen annorlunda ut här på vintern och med kanalen alldeles tom. Vilket fantastiskt arbete det ändå var att göra denna kanal!
 
Det blir så mycket tydligare så här utan vatten
 
 
Att lilla Lyrestad dessutom skulle ståta med en pulkabacke med lift det hade vi ingen aning om men så var
det. Tyvärr var inte liften igång så vi fick allt traska för egen maskin uppför backen.
 
Dessutom fanns i skogarna en av de mest välarbetade multis jag någonsin hittat.
One Two tree. http://www.geocaching.com/seek/cache_details.aspx?guid=09d1b2fc-4d7c-4aa9-8605-3cad3b5a0eef Vi visste att vi skulle ha med en stege, skruvmejsel och ett bra färgseende.
Det behövdes! En fin promenad (med stegen under armen) fick vi i en skog med massor av stora stenblock.
Vilken final!!!!! Ett besök rekomenderas varmt! Har aldrig sett en sådan på en sån plats innan.........
Nu började vi bli hungriga, så vi styrde kosan åter mot Mariestad igen.
Lunch och sen kaffe på det och vi var rätt nöjda med vår tur. 10 loggade gömmor fick jag idag men jag hade varit nöjd med en oxå, antalet har ingen betydelse för mig längre, däremot platser, arbetade gömmor och det som är absolut viktigast:
Trevligt umgänge. geocaching är ett underbart sätt att umgås ute i vår natur!
 
 
 
 

Varför stanna kvar i ett soligt skaraborg...........

 
Ulricehamn har stått på önskelistan ett tag för mig.
Denna fredag då vi båda var halvsjuka och snoriga gav vi oss iväg. Är det en dag som passar för oss båda så spelar ingen krasslighet någon roll. Dessutom mår man ju bättre som förkyld med frisk luft.
 
Vi åkte raka vägen ner mot Ulricehamn och loggade de nya som kommit sedan vi var där i somras.
 
 
Det är alltid lika fascinerande att komma hit eftersom jag varje gång undrar över hur stadens invånare gör då det är halt........
Så oerhört backigt det är i denna stad!
 
 
 Bleck knallen
Bleckslageri var fram till ca 1860, en vanlig försörjningskälla
i Ulricehamnsbygden
 
 
Att knyta skor på mitt på en gågata är helt ok men ligga på knä.....Just då var det ingen i närheten som tur var. Och gömman den fann vi!
 
 

Folkets Hus i Ulricehamn är troligen det vackraste Folkets Hus i Sverige och fyllde nyligen 100 år!

 

 

Efter var sin billig och god pizza (55 kr med valfri läsk) så beslöt vi oss för att åka till campingen

 
 
Så vackert över åsunden!
En hel del folk på campingplatsen fanns det också men ingen mer än oss nere vid stranden........
 
Sen tittade vi till dagens absolut roligaste gömma. Efter att ha kollat in en massa galenskapsklipp trodde vi var redo, men lite verktyg fattades.....
Men det var rätt mysigt att sitta under bron ändå. Vi återkommer!
 
 
Cachen är strategiskt placerad vid en rastplats längst med R40 där det även finns en forntida gravfältet (Gravfältet vid Brunn).
 
 
Ungefär här började det snöa mer och med större flingor. Mannen som parkerade bakom oss undrade säkert varför man besöker ett gravfält en sådan här dag.......Men det var ett väldigt fint gravfält!
 
Väg 40 var inte lika fin......
 
 
Ta med badkläder om du vill bada.

Inte många som tror att man kan bada i Viskan men här uppåt så går det faktiskt. En lite glömd oas i lilla Nitta. Om man cyklar på banvallen så kan man stanna till lätt här. Den går precis utanför. Finns även en grillplats och stor gräsmatta. Riktigt mysigt.
 
 
Åh vad synd att vi glömt badkläderna............
 
 
Lilla staden Nitta. För det mesta åker folk bara igenom. Eller stannar för att de inte hittar.
Här är bron över viskan som välkomnar dig in i Nitta. En liten sömnig by men ganska mycket trafik ändå.

Detta blev dagens lilla utmaning:
 
 
Att hoppa från en blöt sten är mycket lättare än att hoppa till den. Vi var inte sugna på att doppa föttena någon av oss.
 
 
Men en mysig plats var det med den lilla ön i mitten av Viskan som man kom ut på via bron vid den grå mangelstugan.
 
 
 
Här blev det då äntligen fikapaus. Mysigt i den fallande snön. Dessutom hade Lena packat ner glögg!
 
  
Fast vi åt inte räkor till........
 
Dagens sista gömma: Där runor ristats...
 
 

Denna cache är placerad i det högt belägna Härna.
Platsen är öppen och mycket vacker. Ca: 100 meter från cachen finns en mycket stor och välgjord runsten. Runstenen är från början av 1000-talet e k.
Inskriptionen på stenen lyder ”Bolli reste denna sten efter Bolla ,sin frände”.

Inte långt från cachen finns också ett gammalt gravfält.

 Ännu en fin plats som säkert hade gjort sig ännu bättre i solsken. Ja och solen sken faktiskt hemma denna dag, men inte i Ulricehamn.

Hoppas att det kommer fler gömmor kring denna fina stad för jag vill återkomma nån gång framöver!

 
 
 

statbar

http://project-gc.com/Profile/Statbar
 

Här är en statbar med din personliga geocaching-statistik.
  • Found - Antalet hittade cacher du loggat
  • FTF - Antalet FTF du har (kräver att du använt någon av följande: {*FTF*} {FTF} (FTF) )
  • Karma - Se sidan om Karma för med information.
  • Hidden - Antalet cachar du gömt
  • Logs - Antal loggar du fått på dina cachar
  • FavPnts - Summan av favoritpoäng dina cachar fått.
  • Ett valfritt citat

Du kan använda denna statbar som automatiskt kommer att uppdateras med din aktuella geocaching-statistik.

 

Oj vad jag har försökt att få den lilla ruta att komma med och uppdateras så snyggt som jag sett andra har på sina bloggar.

Här uppdateras den men inte gick det att få den på startsidan inte.....


RSS 2.0