Ånarundan Tidaholm

Jag har alltid gillat Ånarundan!På våren när vitsipporna blommar är här ljuvligt!Åna-Rundan följer Tidan genom ett vackert kultur- och lövskogslandskap. Besök gärna leden under olika årstider och upplev naturens skiftningar. Leden är 3,6 km lång, markeras med trästolpar och det flacka landskapet är lättvandrat. Obs att vissa delar kan vara något våta om vattennivån i Tidan är hög. Längs leden finns ett par grillplatser och ett flertal parkbänkar.Tidigare fanns här ett antal cacher längs leden men då de försvann under årets kyligaste månader började planer smidas.Vore kul med ett gemensamt projekt!
Sagt och gjort.
Denna ljuvliga vårdag tog vi oss en promenad längs Tidan. Solen sken och fåglarna kvittrade.Längs leden finns små skyltar som berättar om det som är värt att se!
Miljön vid det gamla spinneriet är mysig!

 

Lenas döttrar var med och vi fick en trevlig liten utflykt med fika och "månkakor".
Nostalgiskt att höra småtjejernas prat om det vi träffade på. Isak är bara några år äldre men det känns ändå länge sedan. Tiden går......Vi bestämde oss för att göra tre gömmor var!

Detta är den första av mína:
Tegelslagarholmen Ånarundan # 1 Här anordnades festligheter i början på nittonhundratalet. Bl. a hölls här en sommarmarknad år 1911 med ridande härolder som förkunnade festens början. Stor dansbana, tombola mm. Idag är det en mysig liten ö ut i Tidan som lekande gossar på femtiotalet är skyldiga till. Då grävde de nämligen kanalen som avgränsar ön från ”fastlandet”.Del lilla kanalen som skiljer ön från "fastlandet" Som tur var fanns en bättre bro också!
Där var det jättekul att kasta pinnar i vattnet!Bävrarna är flitiga djur, tänk vad som döljs i Tidans vatten!En fin förmiddag blev det! 5 burkar och en bonus blev resultatet. Hoppas fler kommer att tycka om denna rundan lika mycket som jag gör!


Kan man vara annat än glad.......

Sitter här vid datorn och varvar ner efter en kväll på jobbet. Känner mig klarvaken och ska jobba natt i morgon så inte helt fel att sitta här en stund till och hålla mig vaken. Gick in på
 http://project-gc.com/?page=favgained&profile_name=bojip&profile_country=Sweden&country=&region=&county=&submit=Filter
En rätt kul sida med lite statistik och annat och en hel massa annat skulle jag tro som jag inte förstår mig på ännu. Kollade för skojs skull då upp antal favoritpoäng på mina cacher och upptäckte att jag för närvarande låg på plats 119 i landet med 153 stycken. Riktigt kul! Mina gömmor är inga jätteavavcerade men de ligger oftast på en plats som jag själv gillar.
Dagen idag har varit en bra dag!
Var ju ledig i förmiddags så då passade vi på att åka upp till Ålleberg. En gömma där var fortfarande ohittad, Lena hade alla kvar däruppe och jag behövde kolla till min multi Guld där. Ållebergs sluttningar är så vackra, har inga foton därifrån tagna idag men dessa är tagna förra året i början av juni. Snart är det lika grönt igen!

Vi vandrade hela vägen upp på berget också. Det kändes i benen må jag lova. Ett antal utsiktscacher finns däruppe, de har alla det gemensamt att enda utsikten från dem är uppåt......
Blåsigt värre häruppe, inte undra på att segelflygplan och skärmflygare trivs gott här!

Predikstolen är ett imponerande ställe, man inte gärna går för nära kanten på.

Neråt igen och nu i lä var det jätteskönt. Blåsipporna blommade för fullt och vi såg även vitsippor, vårlök och lungört.

En trappa nerför berget med sina 75 små korta steg underlättade vandringen nerför berget i det mossöverväxta stenlandskapet.Vidare färd in till Falköping. Vi har tidigare spanat in ett antal gatubrunnar i stan för att finna R-brunn. Att det skulle finnas så många olika sorters brunnar hade jag ingen aning om...... men vet man hur man ska göra blev ju allt riktigt lätt. En kunskap som kan användas på fler sätt! Tack för det tipset!
Vidare upp på Mösseberg. Fikapaus uppe vid vackra bergsjön sedan gav vi oss på dagens absoluta höjdpunkt! Livet på en pinne. En av de bästa cacherna jag loggat! Magpirr, klur, samarbete och en överaskning på slutet. Kinderägg, släng dig i väggen........Kan bara rekommenderas varmt!
Efter en toppenförmiddag (med bl.a 2 bergstoppar) så var det dags för en intensiv avslutning pådagen med ett kvällspass. Lagom mycket att göra och trevliga jobbarkompisar. Kan man vara annat än glad efter en sån dag?

En alldeles underbar utmaningsdag!

Allt började med att ancarcrona o co var i våra hemtrakter och loggade lite burkar. Eftersom jag visste att han hade en blogg så kollade jag in om det blivit något skrivet om denna tur. Alltid kul att läsa om gömmor hemomkring. Såg då att de var ute på ett speciellt uppdrag, nämligen att logga alla svårighetsgrader på en och samma dag.....
Började fundera och visst vore det en kul grej, fast detta lät ju rätt svårt trots allt.
Men i Tidaholm finns en myst som har gäckat oss i månader. Som vi har funderat...... Sen, plötsligt en dag efter att ha fått ytterligare ett litet tips några veckor innan, föll hela poletten ner. DÄR!!!!! Men burken var just då på service.
Så en dag var den åter igen och eftersom det var en D5 så var ju den svåraste klar. Klart vi gör ett försök på
  Challenge #121 - All difficulties in one day!!!!!!
Efter att ha sammanstrålat i Tidaholm åkte vi förbi Stenad / Stoned. Lättaste loggen idag, men om man tänker på alla timmar vi lagt på den innan så var det verkligen en femma.Bra start! Vidare färd ner över hökensås till Kungapasset. Här hade vi nog räknat med att det skulle ta tid. Letade igenom konstruktionen och fick efter en liten stund syn på något. Kan det vara så? Jajamensan!!!! Efter att ha använt verktyg för att få loss loggboken ur burken så var även dagen fyra klar!

Väldigt bra start på dagen och klockan var inte ens 9. Det har ju kommit ut en massa burkar med ett fullständigt outtalbara namn i trakterna: Aranycsapat # 2, Jenö Buzanski var en av gömmmorna som vi passerade längs vägen. En riktigt kul och annorlunda gömma. Att det dessutom visade sig vara en 3,5 gjorde inte saken sämre.

I Konung Guastaf III tid var en gömma vi råkade passera på vägen. Ännu en annorlunda gömma och en riktigt fin kyrka var det också!
Bondberget nästa! Ett naturreservat med en serie kamouflerade gömmor nere i Jönköping. Bondberget #6 var en gömma som fick favoritpoäng. Riktigt snyggt och dessutom en trea! Vi stannade till vid utsiktsplatsen längs stigen. Vackert! Men vi undrade vilket fordon länstrafiken använder till denna hållplats för vägen hit var definitivt inget för fordon........Så till dagens riktiga utmaning. Bondberget#5 var en 4,5 som vi så väl behövde. Men.......Alltid grön......... Väldigt mycket som var alltid grönt fanns det och det var inte i det allra mysigaste skicket tyvärr. Efter 20 minuters letande tog vi en paus och slog oss ner i den soliga gläntan med vår fikakorg. Stärkta därefter gav vi oss på det hela igen.
Men nej, ingen loggbok så det var bara att ringa en vän. Titti kan man lita på i alla väder men den här gången fick hon en annorlunda uppgift: Vi hade en reservplan.
Ytterligare en gömma hade samma svårighetsgrad: JJK11-11 Pinktown City. Det var bara ett smärre problem. Ingen av oss hade lyckats få med dem i gpsen!
Titti fixade så vi fick koordinaterna (ingen av oss har ju internet i skogen......) och sen iväg.
Hittade den avsedda platsen och två minuter efter att bilen stannat hade vi en loggbok i vår hand. Hm, varför la vi så mycket tid på att rota runt efter det gröna på bondberget???????

Nu var vi säkra på att challengen skulle lyckas. Det var ju bara 2,5 och neråt kvar.
Vi vände åter och stannade till vid Kvigsåsen. Enligt de som bor i närheten har kvigsåsen fått sitt namn genom att man släppte ut korna för bete förr i tiden, av nån anledning blev de skrämda vid något tillfälle och rusade ut ifrån stupet.En minnesvärd cache! Vi fick gå genom en fruktodling, kliva över ett staket och när vi senare kom fram till ett betydligt högre staket i 2,5metersklassen fanns inget annat val än att åla sig under.De flitiga vårpigga myrorna i stacken gjorde att åtminstone jag fick myror i brallan. Men så vackert! Massor av blåsippor i backen och dessutom årets första vitsippa.

Många höjdkurvor senare var vi uppe!

Kaffe och kaka smakade underbart och vi satt en lång stund och bara njöt denna varma, soliga dag!Vättern och alla fruktodlingar nedanför, mmmmmmm.Temperaturen landade på 19 grader som mest. Saknade både shorts och linne idag, vinterjackan fyllde ingen funktion alls.

Brunstorps Gård var ett annat ställe vi stannade vid. Hit vill jag återkomma framåt sommaren!
Cachen bestod av en tioliters behållare och det var tur. Många ställen fanns att leta på!Jätten Vist. Tänk vad många gånger man har åkt förbi här. Så kul att få stanna till och titta lite närmare. Stå på vänster ben var hinten.....

Mitt förhållande till maskar är inte bra. Men det finns ett undantag: Masken i Huskvarna. Riktigt söt faktiskt. Men vad äter en mask?????Jaha, klockan närmar sig 14.30 och vi har inte ätit. Goda mackor på ett närbeläget cafe med uteservering var inte fel! Fikat ute har vi gjort i många väder men det här var första gången för året som det var på ett cafe.Dags att logga challengen. Fast det råkade komma några gömmor i vägen.......
En av dem blev U+L cache nr 900 så det var hon som fick göra jobbet. Jag gjorde ju ett liknande jobb med min gömma 1000 så det var hennes tur. Men varför låg kameran i bilen??????
Årets första utomhusbad blev det fast bara ett smärre fotbad!
Detta gav mersmak o eftersom det fanns en till cache med "flytväst" strax intill ville Lena bada en gång till. Fast den var lite annorlunda och hon blev inte det minsta våt. Skrattade gott gjorde vi då bussen kom innan vi angripit problemet. Istället för att vifta bort bussen var min naturliga reaktion:Jag ska inte med bussen  varvid jag rusade bakom kuren i ilfart med Lena i hasorna. Sen stod vi där bakom och undrade varför i all världen vi gjort så......Challenge #121 - All difficulties in one day. Signaturer på plats!Orsaken till dagens tokigheter och en alldeles fantastisk dag, som inte var slut riktigt ännu. Sista gömman, ja man ska ju sluta på topp, men vi gjorde definitivt inte rätt till en början. Hur vi lyckades köra upp på cykelvägen är inget jag är stolt över men det var i allafall inte meningen. En cykelväg är dock inte lämpad att vända på, alldeles för smal men till slut, efter att ha mött alldeles för många fotgängare och cyklister (det var ju en underbart skön vårdag), så lyckades vi hitta ut på vägen igen via ett övergångsställe. Tack och lov att ingen betongsugga stod där.......
En snabb logg när vi väl hittad rätt och kl 16.40 styrdes färden hemåt igen. 20 gömmor hittade och en dag att minnas! 

Vårvindar friska och en annorlunda plats


Måndag morgon 19 mars. himlen är knallblå och solen skiner. Men vad är det som ligger på marken? Hagel?
Jomenvisst. Tydligen har det även åskat på sina platser runt om i länet under morgonen. Men inga knallar i Kungslena i allafall.
Blåste gjorde det och termometern visade +1 men solen sken ju så vi styrde kosan mot Skara. Jag har bara tre gröna kistor kvar där, varav den ena hade en massa blågubbar, den andra behövdes båt till och trots att jag hade en nyinköpt badring i bagaget var ingen villig att anta utmaningen med den cachen. Därför blev Djupa rötter vårt första mål. Får erkänna att vi redan varit där en gång tidigare men utan att hitta gömman och enligt tidigare loggar skulle den vara annorlunda och bra. Hittades gjorde den i allafall, 20 meter från nollan, men har vi blivit kräsna? Inte var det en så väldigt upphetsande gömma detta.

Vidare mot vackra Valle härad på snorhala vägar.
Två präktiga ekar fick vi beundra, varav den ena var Vapeneken. Namnet är förknippat med det ståtliga slott, Höjentorp, som förr låg på andra sidan Kungsbron som lotsar trafikanterna torrskodda mellan två små söta sjöar. För att det alltid skulle råda fredliga förhållanden bland slottets gäster så skall det ha stått en vakt här och avkrävt alla resenärer deras vapen. De lades här vid eken och fick avhämtas när det var dags att åka hem igen.

Nu ser man aldrig några vapen här, så numera kanske den enbart fungerar som Kärleksek. Denna mindre kända tradition talar om unga flickor som trånade efter någon av traktens snygga pojkar. Flickan skulle då på midsommarnatten smyga fram till pojkens föräldrahem och stjäla tre spikar som hon tog med till kärlekseken. När hon sedan drev in spikarna i eken fäste hon pojken vid sig för evigt.

Vapeneken har ett midjemått på hela 576 centimeter, och det är ansenligt även för en ek.
Nästa ek var ännu större men det var ingen historia kring denna.Nu var vi fikasugna, denna blåsiga dag, men var hitta lä?Vi hittade årets första utslagna blåsippor och där var det också riktigt skönt i solen.Kaffe, mackor och tigerkaka smakade inte illa alls!

Mätta och belåtna fortsatte vi mot Ars longa...
Ett märkligt och annorlunda ställe där någon med stor kreativitet skapat olika konstverk.Mycket hade tema båtar och en hel del kloka ord fick vi med oss.

Ett otroligt ställe med flera annorlunda skapelser.............men det klart mest annorlunda var nog ändå denna:
Tänk bara att komma på tanken att trä en vävstol runt en björk!Nog blåste det mycket denna förmiddag men jag uppfattade aldrig att det blåste SÅ MYCKET!Tur att någon redan sågat av toppen på granen så det gick att åka förbi.
En genväg över Varvsberget höll på att bli en senväg denna dag.

Granvik

Flera fina geoturer i vackra Granvik har vi fått tack vare Granvik Walk! Vi har letat efter plastburkar i strålande solsken, gråväder och även i snö. Dessutom har vi cachat barfota i skogen i oktober! Vad gör man inte när stigarna är blöta, allt för att få skriva en liten signatur i en loggbok. Massor av kantareller har vi burit hem, upptäckt att vitmossa är halare än grön mossa, traskat uppför och nerför ett antal höjdkurvor, fikat på flera vackra platser och fått en massa frisk luft och motion på kuppen! Att idag få logga grand finalen på ännu en vacker plats kändes riktigt, riktigt bra!
Lite över ett år tog det men det var det värt!Att få plita ner våra signaturer i  Granvik Walk Grande Finale var vårt mål för dagen och det var faktiskt rätt snabbt avklarat.

Så vidare till nästa vandring: I fädernes spår 1.
En bortglömd vandringsled som om den hade fått lite underhåll hade varit riktigt, riktigt fin. Vi fick bl a se en "tjuvagömma" och dessutom flera gamla torpgrunder mitt ute i skogen.
På parkeringen stod redan en bil. Det visade sig vara Vitsippa, som väntade in oss när han hörde oss tjattra i skogen.
En trevlig tur i skogen blev det!

Efter en stärkande fika gav vi oss av mot Klampa bron TandvärkstallEn annorlunda tall helt utan bark.
Enligt gammal folktro kunde man sätta bort sjukdommar i träd.

Tandvärkstallar har funnits från nordligaste lappland till sydligaste skåne.

När den kloke skulle sätta bort tandvärk petade han med en spetsig pinne i tanden så han fick lite blod på pinnen. Denna tog han sedan med sig till ett träd som var kraftigt och egendomligt till formen.

Tyckte man inte om att gå till smeden som var den tidens tandläkare så var detta säkert ett lockande alternativ.
Mycket värk hade den fått iallafall, så förvriden som den tallen var!
På väg åter mot bilen hittade vi årets första blåsippa!!!!!!
Vilket perfekt sätt att möta våren detta är!Nästa cache var också en tall. Denna gång var den en naturminnesmärkt tall med annorlunda bark.
Ingen av tallarna omkring hade sådan bark och man kan inte låta bli att undra hur den hamnat där?Skorptallen Titticc dokumenterarLite tid över hade vi, så vi tog en liten tripp till Amerika.
Vi anade att färden dit kunde bli svår (pga skogsmaskiner....) men det gick över förväntan!
Amerika kallas detta lilla fina vattenfall mitt ute i skogen. Man kan ju alltid fundera över varför......I karlsborg släpptes det ett antal cacher på skottdagen. Alla med temat skott fast på olika sätt.
GranSkott och Blomskott i Knektaskogen var båda kul och annorlunda cacher som fick avsluta denna
trevliga heldag.

Backe upp och ner i Bankeryd

Denna förmiddag med vår i luften beslöt vi oss för en liten tur neråt Bankeryd.
Först behövde dock vår geobil lite energi och vad passade inte bättre än att stanna och tanka samt ta en cache samtidigt. Ljunga motell, ett ställe man åkt förbi många gånger på väg ner mot Jönköping men jag har aldrig stannat där innan.
Först hittade jag en burk.....innehållande inlagd gurka! Sen någon meter bort låg cachen! Väldigt mycket skräp som folk hade slängt här i skogen bredvid parkeringen. Förstår inte varför man inte använder soptunnorna som inte var alltför långt bort!

Sen vidare till en cache jag kollat in länge. MYRMADE Väldigt kul cachebeskrivning:Tips: Hittar du t.ex. en död skata så kan du lägga den i en burk som man gör en del små hål i. Ställ burken vid en myrstack, så äter myrorna fågelskelettet helt rent. Det kan bli ett fint halsband åt svärmor (..eller Roger Pontare).
 En riktig jättemyrstack hittade vi. Dessutom en helt underbar gömma! Jag blir alltid lika glad varje gång jag hittar en gömma som någon verkligen lagt ner energi på. Tack denna kommer jag att minnas!Detta var den första backen vi travade uppför denna förmiddag. Den kom att följas av fler....... Nästa var backen upp till. Labbarp Hill 2.  Detta var dagens högsta backe eller snarare ett litet berg. Fin utsikt var det och här hade fika säkert smakat bra om vi bara hade haft med oss det. En riktigt snygg gömmamfanns här också.

In till Bankeryd. Vi spanade in hur man ska koka Nässelsoppa, men eftersom nässelsäsongen ännu inte har kommit igång så får vi koka soppa på något annat istället. Annorlunda gömställe fast riktigt passande ändå.

Sen var det ju då Bankeryd Letterbox som finns här. Spännande! Detta var nytt för oss båda och det visade sig vara riktigt kul. Äventyrligt att komma fram till själva stämpelburken var det dock och mitt medhavda vykort antog dragspelsformat någonstans på färden fram till stämpeln. Som tur var hade Lena ett extra med en hälsning från Storlien, en plats jag faktiskt aldrig besökt, men ett vykort var det och stämplat blev det.
Sen var det bara att hitta nånstans att posta det. Uppför en megabrant, hal backe och sen då??????? Tänk om vi läst hinten här, då hade det gått väldigt mycket lättare.........

Ekbacken var en annan annorlunda cache. Förundras över hur man kan göra något som syns så bra men ändå inte.......
Här höll en av Bankeryds alla dagisgrupper på och lekte strax intill. Finns det ovanligt mycket barn i Bankeryd eller råkade vi bara träffa på vartenda dagis och dagisgrupp under vår förmiddag här?????

Efter stärkande fika vid vätterns strand avslutade vi med CRACK ! !
Tänk vilka krafter som gjorde det här!
Många bra gömmor hittade vi idag med men det finns många kvar. Vi återkommer!
Toalett värd en liten omväg.........och en massa bra gömmor

Idag har varit en riktigt bra dag!
Det har även varit en annorlunda dag, Vi har hittat flera mystar som vi klurat ett tag på och de ute i Kinnarp
(2012, AxplockSudoku) som Gunsan 1 gjort skulle jag vilja ge favoritpoäng allihop! Tyvärr har man ju inte så många favoritpoäng att fördela.
När vi nådde Länsgränsen blev vi också imponerade. Ingen risk man missar gränsen, men gömman var destå svårare.......Fast vi lyckades plita ner en liten signatur i logge trots allt!
Så mötte vi upp titticc och tulca inne i Falköping. Vi började med att leta stenar och brunnslock och vi har sett ett flertal, dock inte de rätta. Att det kan finnas så många varianter av brunnslock hade jag inte en aning om!
Sen gav vi oss av upp på berget. Bergsjön runt anade vi att det kunde vara bra om det fortfarande var lite fruset. Det var det.
Flera bra och annorlunda gömmor fanns det där, min absoluta favorit var Bergsjön runt #3. Bergsjön runt # 2
var också bra och vandringen runt sjön var riktigt vacker. Men man anar att det kan vara blött på vissa ställen framåt våren.
Planen var att fika vid bergsjön. Där blåste det halv storm kändes det som, så vi åkte in mot Falköping igen. Var kan man då fika?
Marka kyrka har vi lustigt nog fikat vid två gånger tidigare. Kanske det kunde vara lä där?
Nja, men det blev kallt i skuggan, fast toaletten var fasligt rymlig, dessutom den absolut fräschaste toan jag någonsin besökt, inte kan vi väl........Nöden har ingen lag sägs det, vi var hungriga och det var varmt och skönt. Inte alla som har druckit kaffe på en toalett.....

In till stan igen och några avslutande gömmor. Avslutade med lite plumsande i vatten under Torbjörntorps gamla stenbro. En riktigt vacker bro, men var var burken!
Titticc har en förkärlek till gamla potatiskällare. På vägen hem besökte vi två stycken, varav en i radhusformat, Grävlingen .
En riktigt bra geodag! Är så glad över att jag har geovänner som gillar detta lika mycket som jag!gamla torpställen, mm

Det är något visst med gamla övergivna torpställen mitt ute i skogen.......
Hjo och en massa frågetecken stod på programmet och så några torp förstås!
Denna morgon började vi med en fin promenad till Bremsahemmet
Skogen öppnade sig plötsligt och där var det några steniga hagar.
Det kan knappast ha varit lätt att odla något här.Stora Bremsahemmet. Den relativt gamla gården är numera övergiven och ägs av Sveaskog. Man har dock fortfarande boskap på bete för att bevara hagmarksmiljön med sin speciella flora, ungefär
som det bör ha sett ut på 1800-talet. På hagmarken syns bl a en jordkällare och vaga spår efter en gammal knuttimrad stuga.
Det var bara 3 stycken som varit här innan oss, men två av dem hade varit här i mörkret.
Kan inte låta bli att undra varför man åker till en sådan här plats när det är mörkt......Uppe i hagen fanns ett fint picknicbord och denna sten med en gammal träflaggstång fästad vid sig.
Denna plats gillade jag verkligen!
Familjen Ljungberg gamla torp i Långeruder. Innevånarna i Långeruder hade namn om sig att vara tjuvar och pack. Tre syskon som ägnade sig åt brottets bana. Anders Petter Ljungberg, mer känd under namnet ”Svire”, blev odödlig genom att han mördades 1903 av sin sambos son F.D. gardisten August Karlsson. Detta var en god gärning tyckte de flesta, för Svire hade i många år terroriserat Hjoborna med sitt häftiga humör, när han hade fått några för mycket innanför västen.Den gamla trappan ledde nu bara upp till en mycket präktig gran.LINGONUDDEN: En strapatsrik färd för att komma till denna vackra plats blev det.
Först blev det en rejäl test på hur kunnig Lena är på att backa då en timmerbil blockerade vägen.
Lustigt nog stod en timmerbil ivägen på samma väg några månader tidigare då vi sist var i dessa trakter.
Vända, åka ner för berget och sen upp på ett annat ställe. Här hade det också åkt timmerbilar för det var med hjärtat i halsgropen vi tog oss upp. Blir nog inte roligt när tjälen släpper.Men en väldigt vacker plats var det. Isen gjorde sitt bästa för att överrösta oss,
den brakade och "sjöng" hela tiden.
Myrstackare.....Undrar vem som har gjort stacken alldeles ihålig. Antar en viss förvåning bland invånarna när de vaknar till. Här var inget liv men vid nästa myrstack, på ett helt annat berg, var det full fart. Våren är på väg!

Blev så entusiastisk att jag gav mig iväg på en tur upp på vårat eget berg efter att U+L åkt och hämtat barnen.
Har varit vid Torsbo en gång för 15 år sedan så jag visste om att detta ställe fanns.
Men för 15 år sedan var både resterna av ladan och huset i bättre skick.
Redan på 1600talet finns det nämnt ett boställe uppe på Kungslenaberget som kallades för Torsbo. Det är alltså en plats som har varit bebodd i många år.

Numera är det länge sedan någon bott på detta ställe, de som sist bodde här flyttade från stället år 1948.Vissa rester av husen finns fortfarande kvar. Ängarna, med de gamla stenmurarna runt, vittnar om forna generationers odlarmöda. Marken betas fortfarande så hagarna kan hållas öppna. Innan skogen planterades måste det varit en strålande utsikt härifrån.Stugan var sammanbyggd med vedboden och dasset, hade en förstuga med stengolv, ett rum med jordgolv som inte användes och ett rum och kök där den sist boende familjen bestående av 2 vuxna och två barn boddeDenna plats hittar man inte till om man inte är nyfiken på sitt närområde som jag,
bäst att lägga en liten burk i närheten!
vackra platser och två FTF på samma dag!

Dagens tur var planerad till de vackra platser som finns i skogarna norr om karlsborg.
Men det hade ju kommit en ny gömma:Pilgrimsplats, utanför Fröjered denna natt!
Vi gjorde en liten omväg och kom till denna vackra plats!Klockan var 08.45 och de enda som fanns på plats var de kanadagäss
som promenerade omkring på den frusna dammen.
En riktigt fin picknickplats var det verkligen men för oss som precis ätit frukost
så får vi ta det en annan gång. Fast vi blev ju alldeles först att skriva i loggboken!

Vidare färd mot Tibro där vi plockade upp titticc för att åka mot karlsborg.
Titti berättade i bilen att det släppts 2 multi som ännu ingen hittat.
Vi gav oss på den ena av dem, Var tog skottet vägen?,
och kl 10.25, efter en hel del letande, kunde vi så skriva våra signaturer även i den, då också som FTF!
Detta var en annorlunda och påhittig cache, gjord av en snart 11 år gammal tjej, vad månde bliva av henne framöver med sådan kreativitet!Sen gav vi oss av mot vårat huvudmål, de vackra platserna, men åker man 300 meter förbi en mycket omtalad gömma måsta man ju göra ett försök i allafall. En dam närmade sig oss där vi kröp omkring och då hon också visade sig vara geocachare så tyckte hon vårat beteende här inte var det minsta konstigt! Fast det hjälpte inte att vi fick förstärkning, vi hittade inte den elaka för det!Mot Vackra platser #5. Här svävade en fågel modell större över sjön men den hann försvinna bort innan jag fick fram kameran.Dagens minsta sjö visade sig vi hitta vid Vackra platser #3Vackra platser #6. Björklången. En riktigt vacker sjö där det visade sig att jag faktiskt
varit för ett antal år sedan. Vi har ju kompisar som bor i karlsborg och de visade oss denna plats som jag gillade väldigt mycket. Fanns ju inte en chans att vi skulle hitta tillbaka hit igen men nu flera år senare kom vi ju faktiskt hit igen tack vare geocachingen!

Här fikade vi. Men varför var inte vindskyddet vänt år solen kunde vi inte låta bli att undra.
Vi fick sitta på baksidan
Vackert!Ännu en fantastisk vårvinterdag! Tack titticc och U+L för trevligt sällskap!RSS 2.0