En alldeles underbar utmaningsdag!

Allt började med att ancarcrona o co var i våra hemtrakter och loggade lite burkar. Eftersom jag visste att han hade en blogg så kollade jag in om det blivit något skrivet om denna tur. Alltid kul att läsa om gömmor hemomkring. Såg då att de var ute på ett speciellt uppdrag, nämligen att logga alla svårighetsgrader på en och samma dag.....
Började fundera och visst vore det en kul grej, fast detta lät ju rätt svårt trots allt.
Men i Tidaholm finns en myst som har gäckat oss i månader. Som vi har funderat...... Sen, plötsligt en dag efter att ha fått ytterligare ett litet tips några veckor innan, föll hela poletten ner. DÄR!!!!! Men burken var just då på service.
Så en dag var den åter igen och eftersom det var en D5 så var ju den svåraste klar. Klart vi gör ett försök på
  Challenge #121 - All difficulties in one day!!!!!!
Efter att ha sammanstrålat i Tidaholm åkte vi förbi Stenad / Stoned. Lättaste loggen idag, men om man tänker på alla timmar vi lagt på den innan så var det verkligen en femma.



Bra start! Vidare färd ner över hökensås till Kungapasset. Här hade vi nog räknat med att det skulle ta tid. Letade igenom konstruktionen och fick efter en liten stund syn på något. Kan det vara så? Jajamensan!!!! Efter att ha använt verktyg för att få loss loggboken ur burken så var även dagen fyra klar!

Väldigt bra start på dagen och klockan var inte ens 9. Det har ju kommit ut en massa burkar med ett fullständigt outtalbara namn i trakterna: Aranycsapat # 2, Jenö Buzanski var en av gömmmorna som vi passerade längs vägen. En riktigt kul och annorlunda gömma. Att det dessutom visade sig vara en 3,5 gjorde inte saken sämre.

I Konung Guastaf III tid var en gömma vi råkade passera på vägen. Ännu en annorlunda gömma och en riktigt fin kyrka var det också!
Bondberget nästa! Ett naturreservat med en serie kamouflerade gömmor nere i Jönköping. Bondberget #6 var en gömma som fick favoritpoäng. Riktigt snyggt och dessutom en trea! Vi stannade till vid utsiktsplatsen längs stigen. Vackert! Men vi undrade vilket fordon länstrafiken använder till denna hållplats för vägen hit var definitivt inget för fordon........



Så till dagens riktiga utmaning. Bondberget#5 var en 4,5 som vi så väl behövde. Men.......Alltid grön......... Väldigt mycket som var alltid grönt fanns det och det var inte i det allra mysigaste skicket tyvärr. Efter 20 minuters letande tog vi en paus och slog oss ner i den soliga gläntan med vår fikakorg. Stärkta därefter gav vi oss på det hela igen.
Men nej, ingen loggbok så det var bara att ringa en vän. Titti kan man lita på i alla väder men den här gången fick hon en annorlunda uppgift: Vi hade en reservplan.
Ytterligare en gömma hade samma svårighetsgrad: JJK11-11 Pinktown City. Det var bara ett smärre problem. Ingen av oss hade lyckats få med dem i gpsen!
Titti fixade så vi fick koordinaterna (ingen av oss har ju internet i skogen......) och sen iväg.
Hittade den avsedda platsen och två minuter efter att bilen stannat hade vi en loggbok i vår hand. Hm, varför la vi så mycket tid på att rota runt efter det gröna på bondberget???????

Nu var vi säkra på att challengen skulle lyckas. Det var ju bara 2,5 och neråt kvar.
Vi vände åter och stannade till vid Kvigsåsen. Enligt de som bor i närheten har kvigsåsen fått sitt namn genom att man släppte ut korna för bete förr i tiden, av nån anledning blev de skrämda vid något tillfälle och rusade ut ifrån stupet.



En minnesvärd cache! Vi fick gå genom en fruktodling, kliva över ett staket och när vi senare kom fram till ett betydligt högre staket i 2,5metersklassen fanns inget annat val än att åla sig under.



De flitiga vårpigga myrorna i stacken gjorde att åtminstone jag fick myror i brallan. Men så vackert! Massor av blåsippor i backen och dessutom årets första vitsippa.





Många höjdkurvor senare var vi uppe!

Kaffe och kaka smakade underbart och vi satt en lång stund och bara njöt denna varma, soliga dag!



Vättern och alla fruktodlingar nedanför, mmmmmmm.



Temperaturen landade på 19 grader som mest. Saknade både shorts och linne idag, vinterjackan fyllde ingen funktion alls.

Brunstorps Gård var ett annat ställe vi stannade vid. Hit vill jag återkomma framåt sommaren!
Cachen bestod av en tioliters behållare och det var tur. Många ställen fanns att leta på!



Jätten Vist. Tänk vad många gånger man har åkt förbi här. Så kul att få stanna till och titta lite närmare. Stå på vänster ben var hinten.....

Mitt förhållande till maskar är inte bra. Men det finns ett undantag: Masken i Huskvarna. Riktigt söt faktiskt. Men vad äter en mask?????



Jaha, klockan närmar sig 14.30 och vi har inte ätit. Goda mackor på ett närbeläget cafe med uteservering var inte fel! Fikat ute har vi gjort i många väder men det här var första gången för året som det var på ett cafe.



Dags att logga challengen. Fast det råkade komma några gömmor i vägen.......
En av dem blev U+L cache nr 900 så det var hon som fick göra jobbet. Jag gjorde ju ett liknande jobb med min gömma 1000 så det var hennes tur. Men varför låg kameran i bilen??????
Årets första utomhusbad blev det fast bara ett smärre fotbad!
Detta gav mersmak o eftersom det fanns en till cache med "flytväst" strax intill ville Lena bada en gång till. Fast den var lite annorlunda och hon blev inte det minsta våt. Skrattade gott gjorde vi då bussen kom innan vi angripit problemet. Istället för att vifta bort bussen var min naturliga reaktion:Jag ska inte med bussen  varvid jag rusade bakom kuren i ilfart med Lena i hasorna. Sen stod vi där bakom och undrade varför i all världen vi gjort så......



Challenge #121 - All difficulties in one day. Signaturer på plats!



Orsaken till dagens tokigheter och en alldeles fantastisk dag, som inte var slut riktigt ännu. Sista gömman, ja man ska ju sluta på topp, men vi gjorde definitivt inte rätt till en början. Hur vi lyckades köra upp på cykelvägen är inget jag är stolt över men det var i allafall inte meningen. En cykelväg är dock inte lämpad att vända på, alldeles för smal men till slut, efter att ha mött alldeles för många fotgängare och cyklister (det var ju en underbart skön vårdag), så lyckades vi hitta ut på vägen igen via ett övergångsställe. Tack och lov att ingen betongsugga stod där.......
En snabb logg när vi väl hittad rätt och kl 16.40 styrdes färden hemåt igen. 20 gömmor hittade och en dag att minnas! 
Trackback
RSS 2.0