Äventyr!

 
 
 
 
Treochenhalvtimme för en enda logg.
Tror det endast slås av legendariska Fångarna på fortet. Jag skulle tro att många knappt skulle komma på tanken att ens försöka men det var det där ordet geoäventyr i cachebeskrivningen som lockade mig.
När frågan från MAN33 och Lacksen kom om att hitta på något mellan jul och nyår så blev det så av. 
Bilen fylldes med diverse prylar i och vi körde ner till Vätterns sydligaste ända.
Vackert och massor av vatten i ån.
 
 
 
Så drog då äventyret igång och det enda vi behövde ur vår välfyllda bil var ficklampa.
 
 
 
Spanade in lite utsikt gjorde vi med. 
 
 
 
Men det höll på att gå illa. Ett trappsteg fel i uträkningen gjorde att vi hamnade helt galet. Efter att ha letat ett tag kontaktade vi livlina som bekräftade våra koordinater. Att det vi letade efter var nästan 2 meter gjorde att vi tvekade men det fanns en hel del branter att kolla nedanför inom rimligt avstånd. Det var först när vår livlina sa "Du måste se den från nollan" som vi började ana att nåt var väldigt tokigt. Det visade sig att han hade gjort samma sak fel som oss men glömt ändra i sina anteckningar. 
Ett trappsteg mindre i uträkningen och vips gick det mycket bättre och snart kunde vi fortsätta vår jakt mot finalen. 
Men varför göra det enkelt för sig när man kan halka omkring lite extra i den leriga slänten på väg mot vårt mål?
Så plötsligt fastnar våra ögon på nåt som bekräftade att vi var nära. Underbart! 
Ännu lite bergsgetsanlag fick plockas fram innan loggen kunde signeras.
 
 
Så gott att kunna slutföra en multi som den här utan alldeles för många plågor! 
Ett riktigt geoäventyr i fina om än lite leriga omgivningar som jag sent ska glömma! 

Årets mörkaste tid

 
 
 
 
 
 
Vintersolståndet och årets kortaste dagsljusdag visade sig bli en solig dag.
Planen från början var egentligen att åka till Linköping denna dag men så blev det av olika anledningar inte och tur var ju det då vi till sist enbart fick förmiddagen till förfogande ute i skog och mark. 
Hemma var det fortfarande snö men utanför Mariestad var det barmark så vi hamnade där och hittade en trevlig runda på vägen mot Töreboda.
Trots årets mörkaste dag var det tydligt att vi går mot ljusare tider!
 
 
 
Visst märks det att solen står lågt så här års.
 
 
Synnerligen passande plats för en gnagare.
 
 
Kan inte låta bli att bli glad över att det publiceras cacher där man inte bara kan hoppa ur bilen och logga en burk i närmsta gran utan faktiskt kan få en njutbar promenad på köpet. För det var just så det var, även om skogsmaskiner varit framme och gallrat lite närmast vägen.
 
Midvinter och dan före dan. Vad passar väl bättre än en lugn stund vid en sprakande brasa på kvällen denna för många alldeles för stressfyllda tid?
Ryds grottor är aldrig fel och ett event på platsen lockade till besök.
 
 
Mysigt med samspråk över en mugg glögg. 
Tror jag slant lite med fingrarna här men lite kul blev fotot trots allt.
 
 
En överraskning i form av ett reflexspår bjöd EO oss på och efter en fin och lite halkig promenad var vi åter vid brasan som nu blivit perfekt för korvgrillning. 
En fin avslutning på dan före dan.
 
 

Kråkeryd och Rosenkälla

 
 
 
 
 
 
 
 
Det finns alldeles för få vandringscacher tycker jag. Alltså sådana som är placerade längs en stig i fin natur, gärna i kombination med en plats som lämpar sig för en fikapaus. Är det bara jag som uppskattar sådana cacher? Tycker att det ofta är svårt att hitta just sådana promenadrundor trots att det finns en uppsjö av vandringsleder i vårt land. Eller är det så att folk har blivit avskräckta från att placera ut sådana eftersom det klankats ner en del på enkla petrör senaste tiden? I så fall tycker jag det är synd, för jag loggar hemskt gärna några sådana längs en fin vandringsled, för är naturen värd att besöka så behövs ju inga komplicerade cacher. Det räcker så gott med några små petrör, bara så jag får en chans att hitta rundorna på kartan.
 
 
Dags för jullov och äldste sonen skulle hämtas hem från Linköping. Denna gång var jag tvungen att köra själv, så därför var det extra viktigt att hitta några bra ställen att sträcka på benen på.
 #9 Kråkeryd - Sväm P P F är ett säkert kort, jag hade ju loggat några redan men var det lämpligt att ta dessa nu med snö på marken? Det är ju rätt brant i vätterbranten.....
Jodå, det visade sig inte vara några som helst problem att gå grån parkeringen till ovan nämnda cache.
 
 
Lite snö javisst men lättgånget och lätthittade cacher.
 
 
 
Fyra stycken blev det här och jag avslutade med en fruktstund vid vindskyddet innan jag fortsatte mot Tinnerö strax utanför Linköping.
 
Passerat denna mäktiga alle' förr på vägen mot Tinnerö. Nu stannade jag för ett foto.
 
 
Vid Rosenkällasjön i Tinnerö Eklandskap visste jag att det kunde finnas chans till några promenadcacher. 
 
 
Labyröret var en av de som blev loggade på en promenad i det oväntat snörika landskapet.
Så fint här ute och vid Rödberget passade det perfekt att duka upp en räkmacka till kaffet.
 
 
 
Underbar vy där jag satt och bara njöt en stund.
 
 
Passade på att gå lite även på andra sidan sjön på de upptrampade stigarna där, men där blev det bara en loggad, denna gång.
 
 
 
Snön satte hinder för vidare fynd helt enkelt.
Men det blev en härlig förmiddag och resan hem till Skaraborg gick sen utan problem.
Vilken tur att det finns några naturområden där folk har vett att placera ut cacher längs stigarna.

Tur och Otur i Jönköpingstrakten

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Klämmestorps kvarn/mill, denna fina plats, fick som tur var ett återbesök häromdan. Jag för att fotografera, titticc hade siktet inställt på plastburk.
 
 
 
 
 
Men största anledningen till besöket här var JC #1, en inte helt okomplicerad multi, som började ganska nära kvarnen. Inspirationen var hämtad från en viss skolaserie i Skåne, som jag tyckte mycket om, så självklart var jag nyfiken på vad multin hade att erbjuda.
Vi följde bäcken från kvarnen till delsteg ett och hamnade strax intill denna mysiga damm.
 
 
Det skulle vara sol hade SMHI lovat. men solen hade nog inte lyssnat på den rapporten. Detta var ungefär allt vi såg av den under dan.
Fin plats som vi passade på att njuta lite extra av under tiden vi funderade på vad som åsyftades i delstegen. Tror att det även borde funderas på att byta ut lite på rastplatserna. Verkar "spännande" att fika här......
 
 
Fundera, det fick vi verkligen göra. Såpass mycket att vi till slut fick be om hjälp på den sista frågan, några dagar senare. Hm, rätt smart när man väl kom på vad som åsyftades.
Nåväl, området var vackert och vi vandrade runt lite extra under tiden som vi klurade och då råkade vi av en slump hitta en mikro. Hm igen, inget namn på cachen och inte en enda logg. Vad i all världen är det vi hittat tro??? Men vi skrev in oss i den okända och valde att fortsätta vår färd utan att logga multin.
Vi fortsatte mot Skbo #1, en runda som jag sneglat på en tid.
 
Att gå på väg tilltalar mig inte så mycket egentligen, men just nu när det är så blött ute, så var det ett klokt val.
Dessutom är det ju delvis vandringsled...... Även om den är asfalterad.
 
 
 
Fikaplats var vi tvugna att hitta, för nu knorrade våra magar av hunger. Gillar ju när det tipsas om lämpliga sådana i en rundas beskrivning. Nu missade vi denna fina plats, Bastan, då vi innan vi kom hit valde att sitta betydligt blåsigare på golfbanan. Lite synd, men jag hade ju oxå kunnat göra ett bättre förarbete.
 
 
Jo, jag har alltid haft lite svårt när hinten är stubbe. Brukar av nån anledning många gånger ha svårt att hitta rätt stubbe så när man kom fram till detta borde det egentligen vara helt omöjligt......
 
 
Fast så visade det sig inte vara. Tur kanske? Tror dock att jag närstuderat stubbar tillräckligt för ett tag framöver nu.
 
Rundan visade sig vara en rätt komplicerad sådan, vi fick 2 DNF samt fick leta väldigt länge på några andra i serien. Regnet började falla och det blev allt mindre mysigt. Tror att alla kan förstå lyckan när den sista cachen innan bonusen visade sig direkt.
 
 
Sen var det ju bara bonusen kvar. Med två siffror som fattas för att hitta bonusplats blev det rena rama gissningsleken men en trolig plats kunde identifieras någorlunda.
Väl där ännu mer klur. Det fanns ju ett antal kombinationer att testa och eftersom den rätta inte visade sig funka förtsa gången, så blev det några muttranden innan sesam öppnade sig. Ibland har man tur även om det tar tid!
Två dagar senare var koordinaterna till multifinalen oxå uträknade. Döm om min förvåning när de visade på en plats vi redan besökt. Den okända cachen är nu inte längre okänd. Ibland har man verkligen tur.
 

Ett litet studiebesök med extra trevligheter

 
 
 
 
 
 
Jag är ju ingen statistikjägare egentligen men när D/T matrisen börjar bli full och enbart består av två tomma små hål är det lätt att fastna i statistiken ändå.
Alltså har en cache av D/T 3,5/5 legat på min önskelista ett bra tag. En speciell cache dessutom eftersom de flesta med den raitingen är alldeles omöjliga för min del att logga. Det var ju det där med att klättra.......
Men Rastplatsen i Od hade ett helt annat upplägg och när Konagirl77 hade ett ärende till folkhögskolan i Fristad och erbjöd mig att följa med så var det ju ingen stor omväg att åka via Od.
 
 
Härligt, nu återstår bara en enda innan hela matrisen är fylld!
 
Huvudsyftet med resan var ett besök på folkhögskolan i Fristad. Eftersom även jag är intresserad av deras trädgårdsutbildning blev det ett mycket givande studiebesök. Mätta efter en riktigt god lunch på skolan gav vi oss av ut i skogen igen. En cache med temat tänder gav oss både huvudbry och en stunds riktig rolig sysselsättning. Men oj vad vi fick leta för att komma så långt......Inte mindre än två livlinor konsulterades innan vi kunde fortsätta, men sådana samtal är alltid trevliga, så och denna gång.
 
 
Helt klart en av de bättre cacher jag loggat.
 
Nedanstående foto är helt klart ett av de mer roliga foton jag tagit.......
 
 
Mörkret faller alldeles för snabbt i december och vi började leta fikaplats. Här vid  The 12th CENTURY CHURCH of Fänneslunda visste jag att det fanns fikaplats men oj så kallt det blåste. Tredje besöket nu vid denna fina plats. Förra besöket här resulterade i en vistelse på barnavdelningen i Borås....
 
 
Fikaplats var det ja. Kanske inte världens roligaste men  Rastplats Röstesjön vid R40 erbjöd både lä och ljus. 
Utsikten var ju ändå begränsad så här i decembers mörker.
 
 
 En bra dag ungefär som ett kinderägg. Tre önskningar i ett: Studiebesök, en rastplats i Od och tandsebissar. Vad mer kan man önska sig?

RSS 2.0