Kohagebad

 
 
 
 
 
 
 
 
Det där med ö-caching är rätt kul egentligen. Nu när det varit rätt torrt och varmt länge så är även vattentemperaturen en behaglig upplevelse. 
Slängde iväg en fråga till Malin och undrade om hon kunde tänka sig att simma till en ö vid Eahagen och såklart kunde hon det.
Snabbt beslut och dan där på gav vi oss av tillsammans med maken. 
Här är ön vi vill till!
 
 
Det visade sig att lämpligaste angreppspunkt låg i en kohage så vi hade sällskap av 2 kalvar i vassen strax intill när vi gav oss ut i sjön. 
Vi hade förberett oss för att simma och då var ju det där med gps och penna. 
Inte blev det vackert men det funkade......
Fick även plats med en torr loggbok i svansen!
 
 
Nu visade det sig att vattnet bara nådde oss till midjan som mest men bottnen var inte att leka med. Dyigt och man skönk ner långt för varje steg man tog. Kändes skönt att ha en vän att ta stöd på.
 
 
Maken tar inte så ofta kort och det var när jag skulle visa honom hur man får bort selfiefunktionen som mobilen ibland envisas med att starta med som denna bild blev till. Av misstag såklart, men riktigt kul så den får komma med här oxå.
 
 
Efter denna strapats som även den gav en ny trevlig D/T valde vi en mer traditionell promenad längs vandringsleden i Eahagens naturreservat.
 
 
Vårt mål var Udden där vi även hittade en bra stock som gjord för att fika vid. 
 
 
 
En trevlig em och nu har jag badat i en kohage oxå!
Tänk vad mycket man får uppleva när man geocachar! 

Lite utmaningar är aldrig fel!

 
 
 
 
 
 
Nej då. Jag bryr mig inte ett dugg om statistik. Iallafall så brukar jag säga så. Samtidigt så gillar jag lite utmaningar ibland och nu när det är rätt få hål kvar i D/T matrisen så får jag väl erkänna att statistiken blivit lite mer intressant.
Således ställdes vår tisdagstur till Jönköpingstrakten. The haunted house var just en sån gömma som passade utmärkt för min statistik. 
Idag hade vi Lacksen med i vårt team och hon var en alltigenom trevlig bekantskap. 
När vi kom på plats trodde vi nog att detta går aldrig men efter att ha botaniserat i bilens bagage hade vi det som krävdes.
 
 
 
 
Hade räknat med att det skulle ta sin lilla tid med tanke på just D/T kombination men 10 minuter senare sätt vi i bilen igen, nästan lite snopna över hur lätt det var.
 
Efter att ha virrat lite fram och tillbaka om vart vi skulle härnäst hamnade vi vid Dunke. En riktig oas och som tur var fanns det ännu en cache i dalgången sen jag var här sist för några år sen.
 
 
 
 
Dags för fikaplats och den var redan uttänkt eftersom jag kände till platsen sen i vintras. Då var isen osäker men det var ju bara bra eftersom jag nu fick chans till ännu en utmaning. Har aldrig cachat utan byxor förut men till Karpön kom man inte med.
För att vara ovanligt lite vatten överallt annars, så var det ovanligt mycket vatten i Stråken.
Minst sagt spännande!!!!! Ditut ska vi!
 
 
Loggning pågår!
 
 
Cachingklädd????
 
 
Ungefär så här djupt trodde jag det skulle vara
 
 
Men det var så här...... Tur att brallorna lämnades på land.
 
 
Men det är en väldigt vacker plats och fikat smakade utmärkt efter vårt benbad. Extra bonus var att Lacksen hade med sig kanelbullar!!! Mums!
 
 
Sist men inte minst fick vi chans att kombinera redskap från två fritidsintressen ingen av oss utövar men ändå har utrustning för, nämligen golf och fiske. De två thailändska blåbärsplockare som befann sig endast 30 meter från oss bedömde vi som sannolikt ofarliga att muggla gömman. Men de undrade nog........
 
 
 
 
 

Geotourhemfärd

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Efter en hotellövernattning och med tillhörande hotellfrukost i magen så väntade nya äventyr.
Hotell Borgen var så vackert i morgonsolen. Namnet är passande, för visst liknar det en borg lite grann.
Första stopp på vår inte så raka väg hem var GeoTourSwe - Lekeberga-Sälven naturreservat . CO skriver i sin beskrivning att här stillnar vardagens brus och jag är benägen att hålla med. Vilken rofylld plats det var, även om det hade kunnat starta allt annat än rofyllt. Vi valde nämligen inte helt rätt väg och det är brant om man som vi börjar här.
 
 
Halvvägs ner trampade jag på en kotte som rullade undan och jag gjorde en praktfull vurpa och hamnade raklång i backen. Som tur var kom jag inte i rull......
 
 
Väl nere var tystnaden total och det var en mycket vacker promenad fram till cachen. Visst märks det att det är torrt för jag tror det är mer vatten normalt i bäcken.
 
 
 
Vi valde trappan upp......
 
 
Vi fortsatte sen vidare mot GeoTourSwe2 - I tidens spår som var ett av huvudmålen för vår resa men råkade köra fel och hamnade vid GeoTourSwe2 - Borgaresjö skansar i stället. Absolut ingen dålig felkörning för på så sätt kom vi till resans andra fornborg. Även här fanns mängder av sten.
 
 
Vackert!!! 
 
 
 
Vägen som GPSen envisades med att vi skulle ta till Tryggeboda limstensbrott var inte det bästa vägvalet, under några kilometer, men sen blev det bättre och vi kunde parkera och starta vår vandring i tidens spår.
Precis som förväntat så var det en mycket bra geocache i en otroligt häftig miljö.
 
 
Extra spännande var att det vid platsen nedanför var sån temperaturskillnad.
 
 
Kändes som att det plötsligt var minst 10 grader kallare när vi närmade oss schaktet och det var riktigt skönt denna varma dag.
 
 
 
 
Ett dopp i grönt kanske?
 
 
En timme senare var loggboken signerad och jag har nu loggat totalt 42 av tourens 93 cacher. Det finns alltså massor kvar att göra och Örebrotrakten lär nog få mer besök framöver.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Plockat russin ur geotourkakan!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Jag är en typisk russinplockare. 
Således har jag även fastnat för "The heart of Sweden" för där duggar guldkornen tätt.
Av de 10 geotourgömmor vi besökte under vår senaste tur till Örebro så förtjänar nästan alla en favvo, både för plats och cache. Tyvärr så har man ju inte så många att dela ut när man som jag nästan alltid bara väljer de absolut mest intressanta cacherna och passerar förbi alla andra.
Men några ska få poäng trots att bristen är stor. Tänker tömma förrådet helt ännu en gång för det var en helt otrolig minisemester vi fick tack vare just geotouren.
Vi startade i Lerbäck. Här har vi krupit under tåget vid hembygdsgården vid ett tidigare besök, nu gällde det att ta reda på fakta om den synnerligen aktiva teaterverksamheten i byn. GeoTourSwe2 - Teatern i Lerbäck
 
 
 
Bra upplägg med att lägga in svaren i ett korsord och en snygg slutgömma. Den är värd sina favvo helt klart.
 
Vidare ett par mil till GeoTourSwe2 - Tarstaborg. Resans första fornborg.
 
 
Uppför gick det såklart men spången underlättade.
 
Sen möttes vi av sten.
 
 
Och ännu mer sten
 
 
På toppen fanns fikabord och såklart passade det bra med lite lyxfika. Utan kaffe för det var kvar hemma...
 
 
Kan inte låta bli att tänka att detta är geocaching på riktigt! En verkligt sevärd plats jag aldrig hittat till om inte cachen fanns. Närmsta cache låg över tre kilometer bort dessutom så ingen hamnar nog här av misstag. Men vilken cache sen. Otroligt snygg. Definitivt en favvo som hamnar här.
Ner igen, en promenad tillbaks samt ytterligare 2 mil senare hamnar vi vid GeoTourSwe2 - Lännäs forngård.
 
 
Så välskött ställe!!!
Här fick vi traska runt bland husen och svara på olika frågor. Ett upplägg jag gillar. 
 
 
Nu var det dags för lunch och vi styrde färden mot GeoTourSwe - Brevens bruk Wherigo där man kunde både äta samt gå en werigo. 
 
 
Otroligt vacker miljö och cachen visade oss runt här på ett utmärkt sätt. Visst är det ett bra sätt att turista på!
 
 
 
 
 
 
Väldigt vacker vandring bjöds vi på bland alla välskötta hus och när vi kom åter till kyrkan upptäckte att att kyrkan såg lite märklig ut.
 
 
Mycket passande med ett staket tillverkat på bruket i byn längst upp i stället för sedvanligt toppigt torntak.
 
Nu var vi varma och beslöt oss för ett dopp i närbelägna sjön innan vi testade beslutsångesten i Hjortkvarn.
Italiensk glass i mååååååånga olika smaker.
 
 
Nästa stopp var GeoTourSwe2 - Jättabergets hemlighet som gav oss en fin promenad längs sjön Tisaren innan vi hittade en mycket passande gömma.
 
 
Efter att ha beundrat den spegelblanka sjön återvände vi till bilen igen för nu var det Örebro nästa som gällde.
GeoTourSwe2 - Lettertrain var dagens sista mål. 
 
Så bra den var!!!!!!
 
Kvällen var ljummen och här blev vi visade CV (eller centralverkstaden där man servade lok och vagnar till SJ). Även denna letterbox  gjorde att vi blev visade runt allt på ett bra sätt. Många fina gamla hus fanns dessutom längs vår väg. Fabriker var allt vackrare förr!
 
 
 
Men det är slutgömman som definitivt ger poäng. Så bra och verkligen passande på platsen. Det var med ett mycket belåtet flin på läpparna som vi traskade in på hotellet för några timmars vila.
Hemfärden berättar jag om i nästa inlägg, men den var bra den med!

Äventyr till sjöss

 
 
 
 
 
 
 
 
Det hela började nog nån gång i mars, med en diskussion i en sumpskog iförda vadarbyxor. Två nya cacher hade släppts med hög terräng, varav den vi befann oss vid var den snällaste av dem. Den andra fanns på en ö i samma sjö. Men det var ju inte så himla långt.
Malin kom då på att de hade en gummibåt. Kanske kunde det vara ett alternativ att testa för att ta oss till ön?
Sen föll saken i glömska. Ända tills Lena närmade sig nr 4000 och önskade sig ett äventyr. Kanske Karstorpssjön 1 med gummibåt kunde vara något? 
Jajjamen, hon nappade på iden och Malin pumpade gummibåt. Bild las upp och jag började fundera. Hade inte jag oxå en liknande båt nånstans? Jomenvisst. Efter nästan 10 år i förrådets innersta vrå fick även den luft. Sen väntade iallafall jag med spänning, men den visade sig hålla tätt den med.
Jag, Lena och båt samåkte till Skövde där resten av tjejligan mötte upp.
 
 
Sen gick vi på promenad!!!! Det är verkligen nåt visst att göra sådana här saker med likasinnade!
 
 
Väl på plats satt en storögd man och tittade lite konstigt på oss. Men vi lovade underhållning och han satt kvar och njöt av skådespelet som sen följde. Antar att vi inte är de vanligaste leksaksbåtsanvändarna precis.
 
 
Första problemet var att komma loss från botten. 
 
 
Men det löste sig bra.
 
 
Sen var det ju det där med penna. Risken fanns ju att vi skulle trilla i. Gummibåtar av denna sort är ju mer anpassade för lättare passagerare. Men även det löstes utan problem!
 
 
Svans är bra till mycket!
 
Iväg kom vi!
 
 
 
Målet är nu nära, men det var en minst sagt krokig färd. Det går hit, det går dit, det går runt en liten bit, men framåt kom vi. Lättstyrda farkoster? Nix, inte det minsta.
 
 
Nånstans på vägen lyckades jag även komma åt proppen så vi tappade luft.
 
 
Men vi kom även tillbaka. Helt otroligt att en leksaksbåt där maxvikt är 95 kg klarade två halvgamla, inte helt lätta tjejer utan att kapsejsa.
En ny D/T kombination var härmed loggad och ett riktigt äventyr fick vi. Varma och nästan lite euforiska nådde vi land och efter att ha krånglat mig ur farkosten vände jag ut i sjön igen och gick i, med kläderna på. Underbart! Både Malin och Lena hakade på.
 
 
Grattis U+L&CO till din logg nr 4000!!!!! Ett äventyr jag inte lär glömma!
 
 
Nybade, med våta kläder och lyckliga!
 
 
Har man loggat en milstolpe så ska det bli fika efteråt. Gofika såklart!
 
 
 
 
Platsen för detta firande hade valts till Fröjered eftersom det finns en cache till där som vi trodde oss behöva båt till. Den våta sprickan.
Men när vi satt där upptäckte vi en alternativ farkost. Ska vi?
Japp, det skulle vi.
 
 
10 kronor per person och halvtimme var det värt och oj så vi fick trampa.
 
 
In i mittenhålet var vårt mål, men det visade sig inte heller vara så lätt. Hur vi än trampade var strömmen för stark där. Tänk att vara så nära målet och inte komma de sista 10 metrarna.......
 
 
Fast vid sidan var strömmen inte lika stark.
 
 
Japp! Vi lyckades igen!!!!! Två år sen föregående loggare kändes inte heller fel!
 
 
 
Mittenhålet var så mycket lättare att ta oss in i från andra hållet! Äventyr som de här kan jag inte låta bli att tycka om. Tänk vad en liten plastburk kan ge mycket glädje!
 
 
Två nya cachingfordon på en och samma förmiddag.
 
 
Vilken sanslöst bra dag det blev. Tror Lena är nöjd med sin milstolpedag. Iallafall så är jag mer än nöjd över att ha fått vara med!
 
 
Ett petrör och en filmburk gjorde min dag till en höjdardag! Som så ofta: Det är inte gömman i sig som är det viktigaste utan vägen dit och tillbaks samt att man har vänner man tycker om runtomkring sig under tiden.

Jul i Juli

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Groundspeak brukar alltid ha någon sommarutmaning som går ut på att man ska göra olika saker för att få souvernirer i sin statistik.
Årets utmaning på sjörövartema är än så länge rätt luddig tycker jag, men så mycket har jag förstått att det är bra att logga ett event i helgen.
Tiden gick och ingen verkade vilja anordna nåt inom rimligt avstånd så då gick det som det gick.
Jul i Juli skapades och lussekatter bakades en julidag till familjens stora förvåning.
 
 
 
Oj så populärt det blev!!!!!!! Givetvis spelade ju souverniren in men ändå. Tror att alla som kom hade en trevlig stund för det hade iallafall jag.
 
 
 
Gamla glöggslattar hade letats fram och folk kom ända från Legoland för att delta. Kul!!!!! Enda gången jag blivit bjuden på en TB till kaffet dessutom!! Toa Norik hade med till de som så ville ha.
Annars var det besökare från Jönköping, Borås, Sjövik, Götene, Mariestad och Örnsköldsvik. Även lite mer närliggande orter fanns så klart representerade. Riktigt kul att så många ville komma och det var mycket som avhandlades vid långbordet på torget i Kungslena. 
 
 
 
Vädret var sådär lagom jullikt med duggregn, allt för att glögg och pepparkakor skulle smaka som allra bäst, trots att det är långt till jul. Hela 161 dagar faktiskt.
Efter eventet tog vi en promenad längs #Slingan1 i Stenstorp. En riktigt fin slinga med fyra lätthittade cacher.
 
 
Visst väckte vi en viss förvåning för tomteluvor i juli är ingen vanlig syn.
 
 
Men det är rätt skönt att inte göra det alla andra gör ibland. Att fira jul i Juli var faktiskt riktigt bra!
 

En sjörunda i arnebrland

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Tisdagens tur kommer här, således inte i kronologisk ordning.
Det är makens andra semesterdag och min lediga dag. Men maken är mer än nöjd med att pyssla på hemmaplan, så jag passar på att träffa tjejligan för vår numera nästan obligatoriska tisdagscaching. De här tisdagarna är viktiga för mig. Mycket skratt, en hel del tokigheter, motion samt nåt helt annat än vardagens inte alls otrevliga lunk. Oftast skog och natur samt självklart fika med ännu mer prat och skratt. Ibland ses vi bara några timmar, ibland blir träffarna längre, men alltid, alltid kommer jag hem med en massa ny energi.
Denna tisdag var målet arnebrland vid Örlen och en promenadrunda där.
Sjörundan 1 var den första av totalt 15 cacher i rundan. Den började fint längs en lättvandrad skogsväg och när den tog slut fanns en speciell skylt som visade oss vägen. Kul!!!
 
 
Här fick vi sen fortsätta gå längs stiglös mark men det var inte speciellt svårt och CO hade snitslat lämpligaste vägen om nu man inte valde att bara gå på kompassen.
 
Så vackert det var nere vid sjön.
Första kontakten med Örlen för dagen var denna vackra plats.
 
 
 
Kossorna som oxå gillade att bada fanns i hagen bredvid. Inzoomad på kortet nedanför, annars tror jag man missar dem i allt det vackra.
 
 
 
I efterhand var det även den bästa platsen för att fika, men det var lite för tidigt på dagen för det så vi satte oss ner på stranden lite längre fram i stället.
Lite vatten i sjön även här som på så många andra ställen så vi gick bitvis på sjöbotten.
 
 
 
 
Det är en varierad runda och en del av COs cacher tar sin lilla tid att hitta, men flera var även lätthittade och en del har man inte minsta chans att gissa vad det är förrän man kommer på plats.
 
 
En vacker och varierad runda på ca 3 km varav en hel del har sjöutsikt.
 
Fikaplatsen blev vid Sjörundan 11 Örlens sjömanskyrka. 
 
 
Så vackert med den spegelblanka sjön och när Titti dessutom överaskade oss med vaniljbullar kunde det inte bli bättre.
 
 
Energipåfyllning på många plan!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Rhododendron i Skövde

 
 
 
 
 
 
 
 
Jag är i ofas nu, både vad gäller loggar och blogg. Fast sommartider, semestrar och lite annat spelar in så nu blir det torsdagens inlägg innan tisdagens som kommer här. Oreda i den riktiga ordningsföljden men tror ingen mer än jag själv skulle märka det om jag inte berättat såklart.
I torsdags hade vi planerat för en lite äventyrligare båt/simtur för att fira att U+L&CO har milstolpe, men då jamandcat som kom med iden från början fick förhinder så blev det en enkel fikaträff i stället.
På en alldeles underbar plats som vi fick anledning att besöka igen bara tack vare CO jamandcat.
 
 
 Rhododendrondalen #1 och Rhododendrondalen #2.
Här har funnits en cache tidigare och då var det rejält igenväxt här, men nu har kommunen röjt upp och skapat en riktig oas.
 
 
 
Rhododendronen har redan blommat över men det var så fint att gå här även efter att deras storhetstid passerat.
 
 
 
 
 
 
Ett besök rekommenderas varmt och glöm inte fikakorgen!

Limmared och några sjöar på vägen

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Egentligen var planen att försöka oss på några till i den arkiverade kyrkrundanserien, men jag fick lite kalla fötter då det ju innebar lång resa med bil och vi inte riktigt hade den tiden.
Så vi styrde mot Limmared i stället, lite mindre tid i bil på det sättet även om det är en bra bit även det.
Första stopp blev detta vackra ställe, efter en färd på en väldigt liten väg den sista kilometern. 
Ångsåget / The steam mill
 
 
Dagens resmål blev ju som sagt Limmared, då vi kände att trakten där var trevlig att cacha i, samt att jag gärna ville göra återbesök på glasets hus och äta där.
Just det med mat blev inte alls så som tänkt. Sommarbuffe för 125 kronor med köttbullar, prinskorv, omelett, lite sill och annat jag inte hann definiera kändes inte lockande alls faktiskt. Kan inte låta bli att känna mig besviken för att de inte hade dagens men så är det ibland, alla gillar inte allt och det jag gillar och skulle få för 125 kronor var inte värt priset. Vi åt dagens på värdshuset i stället, inte samma klass men väldigt bra för 80 kr.
Men innan dess plockade vi lite russin ur kakan och passade även på att gå en promenad. Ösjön runt 1, 2/3 var en av de vi letade runt fina Ösjön.
 
 
Trots fint och faktiskt badvänligt väder var det alldeles tomt vid starten.
 
Rundan hade från början bara 9 cacher på 4 km men sen hade den fyllts på, därav den lite udda numreringen.
 
 
Fin stig runt sjöns ena sida med lite spångar här och var där det sannolikt är fuktigt emellanåt.
 
 
Ett träsktroll låg och solade sig och jag tror vi inte var ensamma om att lyfta försiktigt på det.
 
 
Efter ungefär halva sträckan kom vi fram till denna fina plats.
Perfekt för fikapaus!
 
 
 
 
Det var pilar som visade oss vägen runt, lite charmigt mossiga var de dock.
 
 
På andra sidan sjön var det grusväg som gällde och helt plötsligt gick promenaden mycket snabbare.
Väldigt fint med alla blommor vid sidan.
 
 
 
Det blev en fin runda och efter att vi sen ätit på värdshuset var vi tvugna att vända hemåt igen.
Stannade till vid Fågelholken. Undrar om den är bebodd?
 
 
På hemvägen stannade vi till vid Alenäset 3, och fick dagens sista sjökänning.
 
 
Även här en stig som var lätt att följa, perfekt för caching helt klart.
 
 
Lagom varmt och ingen blåst, totalt 31 hittade gömmor och en riktigt bra dag tillsammans.
Vad mer kan man önska sig av en sommardag?
 

Gamla surdegar

 
 
 
 
 
Detta är definitivt inget gnällinlägg, utan istället en liten berättelse om en riktigt bra tur till gömmor som av olika anledningar förblivit ologgade, alltså gamla surdegar man sett men inte kommit till.
Starten var En blöt gömma 9.
Här har vi varit förr, men då var burken på rymmen.
 
 
Nu fanns här en ny fräsch burk och inte speciellt mycket vatten. Alltså en lätt start på dagen. Visst är det mysigt att umgås i rör under vägen?
Nästa stopp var X Always Marks The Spot Evidence 2. Så många gånger jag kollat på den mysten och fattat nada. En av de närmsta jag har ologgade så det var extra surt bara för det. Sen fick vi en liten vink om vart vi skulle börja och plötsligt så föll allt på plats.
Med andan i halsen närmade vi oss slutmålet. Förbudsskyltar får mig att sluta läsa så det blev en bit extra att köra för det, men läser man bara lite till på skyltarna så ser man att det finns sätt att inte bryta mot lagen. Spännande plats som jag inte kommit till annars.
Surdeg nummer tre var en blågubbe från 2011 intill ett elljusspår i Värsås. Så många gånger vi pratat om det spåret, men nu var det så dags. Även den ohittade för 6 år sedan fanns nu att finna.
Skönt!!!
Men dagens allra största surdeg var ändå City Swamp
 
 
En mossö nästan mitt i stan. Hit kan jag med säkerhet säga att jag aldrig gått annars.
Min logg för cachen kommer här:
" Här har vi varit förr. Närmare bestämt en vinter då isen låg. Den gången kom vi bara nån meter innan det knakade alldeles för mycket för titticcs smak och vad som fanns under hade ingen av oss lust att ta reda på då.

Denna dag var förutsättningarna helt annorlunda. Med vadarbyxor i packningen efter två blöta promenader i vägtunnlar dök den lite smått tokiga iden att kanske det vore läge att ta en titt här nu när det är så torrt?
Titticc är ingen vän av mossar och var så klart tveksam, däremot nappade jamandcat på iden och två mot en så var saken avgjord.
Kanske att de vi mötte kollade lite extra på oss när vi gick, iförda vadarbyxor, på cykelvägen från coop men vad gör väl det?
Säkert är iallafall att byggjobbaren som fick syn på oss när vi begav oss ut mot mossen ropade till sig sina kompisar för vi hade publik av minst fyra byggare från det närmsta taket. Uppfattade dock risken för att de ska muggla gömman som liten så vi bjöd även på den föreställningen.
Oväntat lätt att ta sig ut nu när det är så torrt och på mossen plaskade det inte ens om fötterna. Det enda som plaskade var nog bara svetten från insidan av vadarna, för det var varmt att leta burk i den klädseln.......
Väl på plats fick vi dessutom leta längre än nödvändigt, men när vi väl hittade den, väl dold i mossan istället för uppe i tallen, så blev vi desto lyckligare. Återplacerade den på en lite mer passande höjd.
Tusen tack för detta äventyr!!!
Väldigt fint faktiskt därute på mossen, hit hade jag aldrig kommit på tanken att gå annars."

 

 
De små prickarna i lite förstorning nedanför. Man kan ju undra varför de stod i just det härnet.......Kul att ge dem lite avbrott i byggandet. Tjejer på tur kan mer än man tror. Tillsammans är vi starka!
 

Äventyr!!!!!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Häromdan åkte vi till Fjugesta. En plats som kanske inte är ett av gemene mans önskeresmål för vad finns väl i närheten där som lockar turister? Ingen strand heller tror jag, för syftet med vår resa var allt annat än sol och bad. 
Vi ville ha äventyr!!!!
Det fick vi med råge. Två av de bästa cacher som jag loggat fick besök den dan.
Massor av kort blev tagna men de flesta behåller jag för mig själv då de spoilar lite väl mycket. 
De jag väljer att visa här tror jag inte kommer förstöra upplevelsen för de som har dessa underbara cacher ologgade.
 
  
In to the unknown... är ett lite spöklikt äventyr där det gäller att hitta fem tresiffriga tal som är dolda på olika sätt inne i detta pimpade ödehus.
 
 
Eftersom fönstren är förtäckta är det rätt mörkt inne och det ger utrymme för diverse skrämmande överraskningar under letandet. 
En cache som är omöjlig att logga utan att ge en favvo. 
Från ett äventyr till ett annat och även GeoTourSwe2 - Once a year  är bara helt fantastisk!!!
 
 
Här gällde det att besöka två platser som gav de ledtrådar som behövdes för att starta huvuduppdraget. Det var några helt fantastiska delsteg till detta huvuduppdrag!
 
Vi kröp, klättrade lite samt tog även ett fotbad under tiden. 
 
 
 
 
 
 
Inte helt rena efter dessa övningar, men oj så lyckliga vi var när loggboken hamnade i vår hand. 
 
Det obligatoriska fotot som krävdes i loggen kändes så bra att ta!
 
 
Underbart räcker inte för att beskriva det som vi tack vare en sanslöst kreativ CO fick uppleva.
Det tar tid att logga dessa två och det var värt varenda minut. 
 
Äventyrscaching när den är som allra bäst!!!
 
 

RSS 2.0