Billingen och köttfärspaj

I höstas travade vi omkring flera mil uppe på billingen men två gömmor blev kvar som vi inte hittade. Det hade dessutom kommit ytterligare en gömma under vintern så vi gav oss av på skogspromenad.
 
Dagens första mål var Billingens högsta punkt! 301m, Högst i Skövde. Rätt plats hittade vi i höstas, men då hittade vi ingen burk. Idag hade vi bättre lycka! Så kul att hitta den speciellt som ingen varit där sedan i september!
 
Så den riktiga utmaningen för dagen: Även detta ett återbesök för oss: Billingens Fritidsområde # Hållsdammen
Fast det är en fin plats så jag hade inget emot detta, en cache med 4,5 i svårighet bör ju vara lurig. 
 
 
Så väl gömd den var! Men nu är den loggad, U+L&CO var den som till sist fick tag på den lille rackaren, på ett ställe både jag och titticc redan sökt av, men tydligen inte tillräckligt noga! Skönt!!!
 
 
Det firade vi med lite kaffe!
 
 
Så till en lite annorlunda plats! Rhododendrondalen.
Hade med avsikt avvaktat att logga denna då jag gärna ville se dem blomma och det borde ju vara tid just nu. Men inte en blomma såg vi. Men platsen var fin om än lite äventyrlig att ta sig till, speciellt om man inte gillar höga höjder.
 
 
Vatten på ena sidan (oklart hur djupt och inte speciellt inbjudande att ta ett dopp i) samt stup på andra sidan. Nog för att jag visste att Lena var höjdrädd men........
 
 
trodde aldrig jag skulle får se henne backa, krypandes på alla fyra. Fast jag är tacksam att hon tog sig tillbaka helskinnad utan att trilla vare sig ner eller i plurret!
 
 
Den lilla dammen såg nästan magisk ut från andra sidan........
 
Vart kom köttfärspajen in i bilden då. Jo Malin hade oxå sett fram emot denna korta dagstur, men fick tyvätt förhinder så hon fixade jättegod paj åt oss hemma på altanen i stället! Underbart avslut på ännu en riktigt mysig förmiddag!
 
 
 
 
 
 

På andra sidan vättern

Lena närmar sig en milstolpe så hon fick önska vart vi skulle åka denna regniga morgon.
Valet föll på WebCam Gränna, den ville hon försöka ta som nr 2000.
 
Vi packade ner stövlar, regnkläder mm och gav oss iväg. Det skulle regna hela dagen så vi tänkte att vi får satsa på lite "driveingömmor" för att cacha i regn är inte speciellt kul. Lena ville dock till IKEA och det passade ju bra om det ändå skulle regna.
Det räckte att närma oss jönköping så lättade molnen. Alltså kanske vi kan försöka oss på en liten runda som jag uppskattar så mycket!
 
Men först ett stopp vid  JJK11-14 Brunstorp View.
 
 
 
 
 
Vilken underbar plats! Tyvärr var trädgårdscafet inte öppet men vi gjorde som Ferdinand efter loggning. Gick omkring och bara njöt och luktade på blommorna!
 
 
 
 
Brunstorps gård är en kombination av trädgård och fruktträdsbank. Här finns det 130 olika sorters äpplen och päron.
Träden började blomma lite smått. Kul för jag älskar verkligen blommande äppleträd, men det fanns även en hel massa annat fint att titta på.
 
 
 
 
Tidig lunch fick det bli idag. På detta underbara cafe i Huskvarna.
 
 
Deras oliv och fetaostpaj var helt ljuvlig. 
Utsikten var inte heller så illa!
 
 
Jag gillar ju små rundor i fina områden och jag hade spanat in 
Caste Hill Walk # 1 med kompisar.
5 gömmor med en bonus OCH skulle det visa sig en bonus på det.
Gömmorna var belägna i naturreservatet slottsberget och det blev en betydligt mer kuperad vandring än vad vi förväntat oss. Mycket kanske beror på att vi lyckades tappa bort rätt stig där i reservatet och tog gömmorna i lite annorlunda ordning än det var tänkt.
Tre utsiktspunkter bjöds vi på, allihop med riktigt fin utsikt och det var en riktigt härlig vandring!
Solen ville ju dessutom skina lite på oss och det gillade vi starkt!
 
 
 
 
Underbart blommande liljekonvalj vid Castle Hill Walk # 5
 
 
Men vackrast var det ändå vid Caste Hill Walk # 3 med de gamla ekarna och utsikten över landsjön.
 
 
När vi hittat bonusgömman upptäckte vi att man fick en extrabonus dessutom. Spännande värre då cachens namn antydde lite "ö-varning". Robinson KrusÅ CHW Bonus
Ön var inga problem att ta sig till men det som var innan var värre. Lena hade tidigare sagt att hon inte hade ont av elstaket. Undrar just det för jösses vad hon tjöt. Inga kossor i hagen men elen var på. Jag hade att välja på att ge mig i kast med elstaketet alternativt brännässlorna under staketet. Det blev nässlorna. 
Gjorde en liten rull bland dem och kom över till andra sidan, endast en aning bränd därbak. Loggat blev det oxå.
 
Nr 2000 blev det då i gränna. Grattis U+L&CO! 
Min första webcam och det var inte helt lätt att få till. Kameran uppdateras ju varje minut så vi bestämde oss för att fota mobilen. Men solen sken ju och vi hade svårt att hinna in i skugga innan kameran uppdaterades. Det blev ett par turer fram och åter på torget. Men det är vi som skymtar i bild.
 
 
Gränna är ju annars en otroligt mysig stad! varför finns det knappt en gömma här?
 
 
 
Någonstans på det gula huset satt webcameran.
 
 
Nr 2000 firades med en glass i hamnen innan vi vände åter mot jönköping och sedan hem. 
Visst är det sant att efter regn kommer solsken!
 
 
 
 
 
  
 

I väldigt tryggt sällskap!!!!! Liten planeringsrunda på Hökensås.

Sällan har jag sett så många polisbilar på en enda dag. Skulle kunna tro att jag befann mig mitt inne i en storstad men vi var så långt från detta man kan komma. 
Nämligen uppe på underbart vackra hökensås. Men totalt 6 polisbilar såg vi i skogarna där.
 
 

Hökensås är ett stort skogs- och bergsområde i Tidaholms, Habo och Mullsjö kommuner. Det har en mycket omväxlande natur. Landskapsbilden domineras av den över 10 mil långa urbergsryggen Hökensås som i söder är mer än 300 meter hög. Den anses vara en horst, d.v.s. ett bergsparti som höjts upp eller blivit kvar sedan förkastningar längs sidorna sänkt den omgivande marken.

Hökensås har en starkt kuperad natur med rullstensåsar och runda kullar omväxlande med plana grus- och sandfält och djupa gropar. I sänkorna finns myrar, sjöar och tjärnar.

Området har ett 50-tal sjöar och tjärnar med klart och rent vatten. 

Många människor åker långväga ifrån för att få uppleva den fantastiska hökensåsnaturen. Lustigt nog finns det väldigt få geocacher här uppe. 

 

Jag tog med mig Lena på en liten utflykt med några färdiga gömmor i bagaget!
 
 
Den här milstenen har faktiskt varit i tidningen pga sin lite annorlunda historia. Vägvisare på villovägar

Förr i tiden hade ju milstenar en viktig uppgift att fylla då de upplyste de resande om hur långt det  var till nästa gästgivaregård och skjutsstation och därmed också om vad resan hade kostat dittills. Väl på gästgiveriet kunde den resande ”smörja kråset” och skjutsbonden kunde byta till nya utvilade hästar.

I slutet av 1800-talet miste Klevavägen sin status som landsväg och skjutsningen upphörde och därmed försvann även syftet med milstenarna.

Då kom någon på den lysande iden att återanvända den gamla stenen som bärande konstruktion i en byggnad på en av gårdarna. Fundamentet blev kvar, då det väl inte fanns någon användning för det och växte över mer och mer.

Så, i samband med arbetet med att göra en bok om Daretorp, skulle milstenar fotograferas och man började undra vart stenen tagit vägen……..

Efter ett tag hittades den och med hjälp av traktor och några karlar kunde stenen friläggas under sensommaren förra året.

Efter diverse turer med myndigheter restaurerades stenen och är nu återplacerad på sin ursprungliga plats.

En riktig solskenshistoria för en milsten!

 

Några av sjöarna vi besökte:

Fikaplats # 6 Lilla grubben

 

 
 
 
 
 
Kanske en blivande fikaplats signerad U+L&CO...... (= Fikaplats # 8 Göl 39)
Perfekt ställe för en fika var det i allafall
 
 
Fantastisk natur här uppe!  Lövkullevägen
 
 
Fast här blev det en nitlott. Detta är ett fornminne........
 
 
Fina blåhults kapell! Blåhult Kapell
 
Även Lilla Havssjön och Björnsjön fick var sin gömma. En trevlig dag fick vi!
 
En plats som skulle få en gömma blev tyvärr utan. Någon hade sågat ner "skoträdet". Som jag undrat varför det var en sån massa skor uppkastade i just det trädet........
 
 
 

Jagad av blixten........

Och DÄR slog åskan ner!!!!! Rätt framför bilen, väldigt nära! Blixt och en åskknall som det sjöng i öronen av kom precis samtidigt, bara sekunder efter att vi stängt dörrarna till bilen vi precis satt oss i.
Huvva!
Det vill jag inte vara med om igen.........
 
Minuten innan hade vi loggat  Björsjön
 
 
En väldigt fin sjö även med åska hängandes i luften.
 
Dagen startade annars med ett litet FTFförsök. Nolsågen var fortfarande ologgad när vi kom till Tibro (som var dagens resmål). 
Vi valde säkert inte rätt väg dit men det var sannolikt den finaste!
Stigen gick på en magnifik rullstensås med en nästan trolsk liten källa strax intill stigen. 
 
 
Segerstorps källa.
 
 
På vägen mot Nolsågen hörde vi åskan mullra lite på avstånd, men det var behagligt avstånd så det var helt ok.
Jag gillar ju inte riktigt detta naturfenomen och när det sedan började blixtra där jag stod och balanserade, på hala rullande små stenar halvt i bäcken, så var min första tanke att nu jäklar så är åskan över oss. Ibland blir man glad när det visar sig att man bara blir fotograferad!
 
 
 
 
 
Gömman hittades utan att någon trillade i, detta till skillnad från nån timme tidigare när titticc FTFade gömman. Av förklarliga skäl så hade hon inte loggat på nätet. GPSen ville nämligen bada........Vad göra då. Jo även Titti var ju tvungen att bada då men testet visade att de var vattentåliga båda två! 
 
Fin plats jag aldrig hittat utan geocaching!
Loggen blev av det längre slaget:
"Såg i morse när vi åkte hemifrån att ingen hade hittat denna ännu. Vad lustigt! Vet ju att det finns flera i Tibro som brukar vara snabba........
Men vi tänkte att vi kan väl göra ett försök i allafall. (fick senare reda på att en räddningsaktion och årets första dopp av titticc gjorde loggning på nätet av förklarliga skäl lite försenad).
Sagt och gjort! Vår gps ledde in oss på stigar som nog egentligen var tänkta till att vandra på, så vid grillplatsen insåg vi att "nu får bilen stå här medans vi går resten". Antar att det finns en bättre bilväg, då vi kom till en gigantisk vändplan strax intill sågen, men jag är rätt glad att vi tog den vägen vi tog trots allt!
Vilken fin promenad på den vackra rullstensåsen! Den fina källan bredvid åsen var oxå en upplevelse! Vilken trevlig grillplats dessutom, (där fikade vi sen efter loggning). Hoppas det kommer fler gömmor här för jag vill gärna återvända!
Väl på plats hör vi åskan mullra på avstånd och jag som inte direkt älskar detta naturfenomen höll oxå på att trilla i ån, när U+L & Co tog fram kameran för att dokumentera min plastletning. Fick för mig att "nu är åskan nära riktigt" när det började blixtra.
Senare denna dag höll vi faktiskt på att bli träffade av blixten på riktigt men det är en annan historia.......
Vilken plats vi blev visade! Riktigt fint vid vattnet! Grattis till er andra gömma som CO. Sådana här platser vill jag gärna besöka! Tack!!!"
 
 
Åter vid grillplatsen där vi parkerade bilen tyckte Lena att det var dags för fika och vis som jag blivit av detta med att vädret kan ändra sig snabbt så valde vi att göra just detta. Ett bra val med tanke på åskvädret och regnet som kom senare.
 
 
Det mullrade nån timme, hela tiden på avstånd, innan den riktiga urladdningen kom, ute vid Björsjön. Vi beslöt oss för att åka åter mot Tibro för att undkomma ovädret men det visade sig vara helt fel val då det följde efter oss i stället.
Vad göra då, jo vi chansade på att åka åter mot just björsjön och nu sken nästan solen där! Vi fortsatte med de gamla torpställena som var planerat. Jag tycker ju om att dessa gamla ställen får sina gömmor. Ett bra sätt att inte låta dem falla helt i glömska!
 
Jösses vad grönt allt är och vad gott det luktar när allt är nyregnat!
 
 
Dagen avslutades med en riktig höjdargömma: Masten Kenth...
Precis när loggboken fiskades fram så visade sig även solen där uppe mellan molnen. Ett bra slut på en annorlunda och minnesvärd cachetur!
 
 
 
 
 
 
 
 
 

En varm förmiddag i ett kalkbrott

 
Årets hittills varmaste dag! Vi åker till Uddagårdens kalkbrott utanför Falköping!
Vackert placerat precis på bergskanten med en fin utsikt över nejden och några riktigt bra gömmor! KalkstenÄlgsafariLivdjurshallenFörgängelse, Det första man blir blind på är ...#1 och Det första man blir blind på är ...#2!
 
Naturen inne i brottet är rätt speciell.
 
 
 
 
 
 
 
 
Pillrigt värre var det på denna fina gömma!
 
Vi avslutade med tårtbuffe på mössebergsbagaren......Ibland får man väl unna sig lite extra oxå! Denna tårtbuffe har vi pratat om länge men det har aldrig passat förräns denna dag. Tur det för det visade sig att de inte skulle köra det igen förrän till vintern.
 
Dagen började annars med en FTF nere vid djupasjön. Jag har fått sällskap i burkutläggandet i mina trakter! KUL!!!!! Djupasjön "Bävern was here". Sällskap i letandet fick jag dessutom, helt oväntat av LazerOn från Tibro. Rätt skönt för det var minsann en extremt flitig bäver, som fällt nästan hela skogen i den branta sluttningen vid sjön.
Stärkt av den åkte jag vidare ner till Djupadalen i Dala för att placera ut ytterligare en gömma i Falbygdens enda canyon!
 
Djupt i Djupadalen. Ingen avancerad gömma men en oerhört vacker plats som jag själv inte hade en aning om förrän för någon vecka sedan, trots att jag gått i området massor av gånger innan!
 
 
 
Backsipporna blommade även för fullt här och idag slog körsbärsträden ut på allvar.
Underbart vackra maj månad!
 
 
 


 
 
 
 
 
 
 
 
 

Komosse och skams hål o lite däremellan!

Helt plötsligt uppenbarade sig en dag då jag kunde komma loss även på em. Är ju oftast hänvisad till förmiddagar annars när barnen är i skolan. Vad göra?
Skickade snabbt iväg en förfrågan till Titti om hon kunde tänka sig att beta av en cache på hennes önskelista?
Ett smart drag för se det ville hon gärna!
 
Klockan 9 möttes vi upp inne i tidaholm för att åka EPAvägen ner mot Mullsjö. Den kallas så för att den alltid var i så dåligt skick, likadant som grejer som köptes på EPA när den affären fanns. Denna dag var vägen bra och vi fortsatte sen neråt Bottnaryd där första stoppet var!  Pärlstigen ( Pearlpath) - Bottnaryd. Vilken fin morgonpromenad vi fick tack vare denna!
 
 
 
 
Dessutom låg det en riktigt mysig hembygdsgård längs vår stig!
 
 
Här var helt klart ett område som kunde rymma mer gömmor. Även kyrkan var oerhört fin. Lånar en bild här.
 
 
Så fortsatte vi vår färd till en av Tittis önskegömmor: Grillplatsen. Det var visst något om att just denna gömma 
är utlagd ett speciellt datum.....Undrar om hon kollat gömman innan, för under åren jag känt Titti så har jag fått klart för mig att mossar är inte hennes favoriter. Nu var det just till en mosse vi skulle, nämligen ett av Sveriges mest intressanta myrområden, Komosse på ca 3000 hektar!!!!!
 
En fantastisk plats!
 
 
Solen sken, göken gol och vindarna var ljumma. Tystnaden hade kunnat höras om vi inte pratat så mycket.....
 
 
Vilket landskap! 
 
 
 
Tur det var spångat för det var rejält blött vid sidan om på sina ställen, men det är inte var dag man går 4 km på spångar!!!!
Vi hade var sin runkeeper på och det var rätt konstigt för medans Titti gick 4,5 km gick jag hela 500 meter mer. Jag gick inga omvägar, då hade jag sjunkit, så hur kan det komma sig? Teknikens under.....
 
Nu när detta mål var avklarat styrde vi sakta färden norrut igen. Arbete vid ån var ett fint ställe.
 
 
Enligt karta från år 1729 fanns en såg och ett torp som hette Sågetorpet vid denna plats. Senare har här också legat en kvarn. Nu finns bara ruiner kvar av den gamla sågen/kvarnen.
 
Fikadags hade det nu blivit och platsen vi valde blev Mulseryd Beach en liten dold pärla ute på udden i Mulserydssjön.
 
 
Där finns en liten fin sandstrand med grillplats, gungor, picknickbord. Åh vad gott det smakade men bad och gungning hoppade vi över denna gång!
 
 
 
Underbart!!!!!!
 
Vilken plats!!!! Här gick kamerorna varma! Ett hav av vitsippor förgyllde ytterligare! Blir lika glad varje gång jag ramlar över en sådan här gömma!
 
 
 
 
 
 
En märklig plats med en jätterolig gömma. Alltid lika kul när någon lägger ner rejält arbete på att glädja oss andra!
 
Så glad man kan bli av att komma in i en omöjlig burk!
 
 
Tiden går och vi avslutar med en cache på min önskelista:  JJK11-01 Skams Multi
 
Jag har alltmer börjat uppskatta multicacher och detta var en fin sådan! Att den låg i anslutning till ett naturreservat (skams hål) gjorde inte saken sämre!
 
 
 
Underbar vandring fick avsluta en helt fantastisk dag! Tack Titti för att du kunde följa med!
 
 
 
 
 
 

 

 

Kanske inte kortaste vägen till ett event........

Som geocachare tar man ibland konstiga vägar.......Målet denna dag var egentligen Stammtisch X i Mariestad. Ett mycket trevligt litet återkommande lunchevent och dessutom skulle äntligen Challenge #097 Birthday loggas då den inte ligger så långt från Mariestad.
 
Challengen går ut på att logga 10 olika cacher av olika utläggare på gömmans födelsedag. Oj vad kalas vi har fått ordna, fast jag gillar ju när man har något mer mål att sträva mot än bara att hitta själva burken. 
 
Alltså är det ju fullt logiskt när man ska till Mariestad att åka mot Töreboda, eller.......
Nej egentligen inte, men är man geocachare så var det faktiskt inte alls ologiskt.
 
Två ställen tänker jag berätta lite mer om denna gång. Sådana platser som det är underbart att hitta en liten burk på.
 
Brohuset är en sådan plats! I Sverige finns bara en överbyggd träbro; Vaholms brohus. Brons tidiga byggnadshistoria är ännu så länge okänd, men uppgifter hittills tyder på att den är tillkommen mellan 1830 och 1880.
 
 
 
 
Dessutom gav det oss en liten utmaning. Ja, jag vet att det är lite spoilervarning, men utmaningen här var inte att hitta den!
 
 
Underbart!!!!!
 
 
Inte var dag man ser en hjort i skogen!
 
Nästa fantastiska plats var  Riddar Bengt
 
Enligt Jan Guillous böcker om riddaren Arn bodde Bengt Elinsson på Ymseborg. Bengt hade skolat sig till riddare på Forsvik av självaste Arn.
I verkligheten bodde här under 1200-talets mitt Filip Knutsson som var son till Kung Knut Långe. Släkten har förknippats med Folkungarna och var inblandade i flera uppror mot dåtidens kungamakt som besattes av Bjälboätten (den ätt man mest förknippar med Folkungar).
 
 
Jag älskar gamla fornborgar. Här var dessutom lämningarna tydliga och utsikten underbar!
 
 
  
 
Så glad att den lilla burken tog mig hit.
 
Jodå, vi hann logga både challengen och besöka eventet oxå, men det är en annan historia!
 
 

En liten tur mot Hjo

Jag har brutit en tradition.
Ett par gånger per år så har jag gjort ett besök vid VARPET. Varje gång för att återigen sätta en blågubbe vid cachen..........Men denna soliga, varma dag, så fanns det helt plötsligt en burk på plats. Är övertygad om att den varit borta, pga att det inte bara var jag som satte blåa gubbar här, för jag har letat precis där den var mer än en gång förut.
 
 
Jo, det är en vacker plats så återbesök där har inte varit illa, men oj vad skönt det var att kunna logga den! 
 
Vidare upp mot  Hallåsen #HökensåsHallåsen är en av de högsta punkterna på Hökensås, ca 256 meter över havet med en fin utsikt över nejden.
 
 
Hinten var "i samma höjd som en stor tall". Hm, är det ditupp vi ska tro?
 
 
Som tur var visade det sig vara en betydligt mer jordnära placering. Men det krävdes en del letande.........
 
 
 
Glada tjejer loggar, efter irrfärderna i skogen. Tänk vad gamla löv kan ställa till det, för visst hade vi letat där innan.
 
Vidare mot cachen som fanns på Tittis önskelista: Klagomuren. Här har jag varit förr men jag följde gärna med igen. Ryggsäckar på och uppåt bar det.
Rejält brant men så fint med alla vitsippor!
 
 
 
Här smakade fikat underbart!
 
 
 
Måste ju bara lukta lite på blommorna oxå! Jag tycker jag ser trött ut här, men det kanske beror på att det är så rogivande i naturen!

FTF och vita blåsippor

Vissa turer blir mer speciella än andra!
Den här var en sådan då vi hoppade över en huggorm, lyckades knipa en FTF, såg vita blåsippor, hoppade över ett antal bäckar samt trampade ner oss (nästan) i ett rikkärr. Mycket på en gång!
Men i börjar med att träffas kl 10 som vanligt. Under morgonen har två nya cacher kommit ut bortåt Mariestad och då de ännu inte är loggade beslutar vi oss för att göra ett FTFförsök.
Den ena är redan hittad med den andra har det varit 4 personer och letat vid. Utan att hitta den lille rackaren som hinten sa.
Hm, jo nog fanns det ett antal gömställen minsann..........
Tror varenda millimeter blev genomsökt ett antal gånger och så äntligen, när vi var på väg att ge upp dök den upp framför Malins uppmärksamma blick!
Så gott att tjejligan fixade det när grabbarna innan oss gett upp!!!!!
 
 
Stärkta av  denna framgång gav vi oss av mot Melldala; Sde naturreservat och Källa ¤ Kalkkällan
Här trodde vi det var lätt att promenera mellan gömmorna. Det var det oxå, på tillbakavägen då lustigt nog de 7 bäckarna vi var tvugna att ta oss över på vägen dit reducerats till 4 på tillbakavägen. Hur nu det kan komma sig.......
 
Men vägvalet ser en smula lustigt ut........
 
 
Det var här vi helt plötsligt såg dem!
Vita sippor med blåsippsblad!
 
 
Inga vitsippor alltså. Enligt wikipedia ska det faktiskt finnas vita blåsippor fast de är sällsynta.
 
Blå, rosa, lila fanns det destå mer av. Enligt samma källa ska det tydligen vara slumpen som avgör vilken färg blåsippan faktiskt får.
 
 
På tillbakavägen passade kaffepusen utmärkt! 
 
 
Ja så var det rikkärret också. Hur vi än försökte närma oss  Gullakrokssjöarna; Sde naturreservat så var det en maffig, snårig slänt att ta sig ner och sen väl nere var det ytterligare minst 40 meter geggamoja. Inte helt lätt att bedömma hur djup man skulle sjunka så vi vände uppåt igen, och igen........Fast tredje gången var det bara 25 meter rikkärr kvar, så då fick det bära eller brista. Långa skutt, lite balansgång på stockar och där var den lille rackaren.
Fast jag hade valt en annan placering, både här och på skördetröskan.......
 

Kan man ha det bättre egentligen????? (Högsböla äng mm.)

Jag tror faktiskt inte det!
Tänk vilken lycka att få dela denna fantastiska vårvandring med tjejer som uppskattar det
precis lika mycket som jag!
 
Solen sken från en alldeles klarblå himmel, marken var översållad av mängder med blommor, fåglarna kvittrade och 
naturen vi vandrade i var bara så vacker!
 
Massor av kort blev det denna tur, svårt att låta bli att fotografera när allt är så vackert!
 
Vi startade förmiddagen med en promenad längs billingeleden från "Sotarlia".
Första målet var två källor:
 
 
 
Någon har sagt att "genväg är senväg". Tror jag håller med här. Undrar om vi inte skulle ha hållit oss till vandringsleden även om den nog var något längre..........
 
 
Häftiga kardborrar på vägen åter till bilen. Nästa mål för dagen var Timmersdala # Samuelsholme
 
 
En gammal bosättning vid kanten av sjön Lången, där det i förgången tid har funnits ett torpställe, grunden och en brunnsgrop kan skönjas fortfarande om man har ögonen med sig.
Enligt riksantikvarieämbetet anger folksägen att det har varit ett slott här. Ja en fin plats var det iallafall även om det nu "bara" var för ett torp.

På vägen mot Högsbola äng som var det andra huvudmålet för dagen stannade vi till vid silverfallet. Vi gick aldrig fram till själva fallet, där har vi alla varit flera gånger innan men vi beundrade blomprakten i hagarna intill.
 
 
Helt otroligt vad grönt det blivit på bara några dagar!
 
Och som det blommade!!!!!
 
 
 
 
Ljuvligt!!!!!!!
 
Så Högsbola. Vi parkerade snällt på parkeringsplatsen ovanför gömmorna här och tog en promenad på nästan en km innan vi nådde Bergs ängar, Linné was here-plats nr 23
 
En plats som Linné besökte 27 juni 1746.
 
Högsböla äng har under lång tid använts som slåtteräng och brukats genom slåtter och lövtäkt, för att få vinterfoder till kreaturen. I ängen finns många olika slags naturtyper. Ek, ask och alm är vanliga träd. På fuktigare ängsmark växer mattor av ramslök och svalört. På torrare delar kan du finna blåsippa, vitsippa, gullviva och St Pers nycklar.
 
 
Fantastisk plats som även myrorna uppskattade. En fin fikaplats fanns här men vi valde att vandra vidare för att undvika just "myror i brallan". Det visade sig vara ett klokt beslut då nästa fikaplats fanns här framme:
 
 
 
Gott att fika på en sådan plats!!!!!
 
 
Åh vilken plats!!!! Precis allt som jag uppskattar på samma ställe!
Fin fikaplats, fin vandringsled, trevligt sällskap, vacker natur, utsikt, en massa blommor.........
Ja inte kan man väl ha det bättre än såhär? En oerhörd energipåfyllning fick vi och det var inte bara kaffets förtjänst!
 

Här insåg vi att man kunde ha fortsatt från Gårdskällan längs vandringsleden och det tror jag hade varit en väldigt fin promenad (varför läser man inte på cachebeskrivningen lite noggrannare innan.......)
Hoppas att det kanske kommer några små burkar till, så vi får anledning att pröva även den delen av leden.
 

 
Undrar hur många sippor det finns egentligen.......
 
 
Efter åtskilliga kilometers promenad denna soliga dag är vi snart vid bilen igen. Strax intill bilen var det här gänget
 

Snacka om att vara familjens svarta får.....
 
Trötta efter ännu en fantastiskt tur vänder vi nu åter hemåt. Geocaching är så mycket mer än att bara skriva sitt namn i en logg.....
 
 
 
 


.

 

 

RSS 2.0