FTF och vita blåsippor

Vissa turer blir mer speciella än andra!
Den här var en sådan då vi hoppade över en huggorm, lyckades knipa en FTF, såg vita blåsippor, hoppade över ett antal bäckar samt trampade ner oss (nästan) i ett rikkärr. Mycket på en gång!
Men i börjar med att träffas kl 10 som vanligt. Under morgonen har två nya cacher kommit ut bortåt Mariestad och då de ännu inte är loggade beslutar vi oss för att göra ett FTFförsök.
Den ena är redan hittad med den andra har det varit 4 personer och letat vid. Utan att hitta den lille rackaren som hinten sa.
Hm, jo nog fanns det ett antal gömställen minsann..........
Tror varenda millimeter blev genomsökt ett antal gånger och så äntligen, när vi var på väg att ge upp dök den upp framför Malins uppmärksamma blick!
Så gott att tjejligan fixade det när grabbarna innan oss gett upp!!!!!
 
 
Stärkta av  denna framgång gav vi oss av mot Melldala; Sde naturreservat och Källa ¤ Kalkkällan
Här trodde vi det var lätt att promenera mellan gömmorna. Det var det oxå, på tillbakavägen då lustigt nog de 7 bäckarna vi var tvugna att ta oss över på vägen dit reducerats till 4 på tillbakavägen. Hur nu det kan komma sig.......
 
Men vägvalet ser en smula lustigt ut........
 
 
Det var här vi helt plötsligt såg dem!
Vita sippor med blåsippsblad!
 
 
Inga vitsippor alltså. Enligt wikipedia ska det faktiskt finnas vita blåsippor fast de är sällsynta.
 
Blå, rosa, lila fanns det destå mer av. Enligt samma källa ska det tydligen vara slumpen som avgör vilken färg blåsippan faktiskt får.
 
 
På tillbakavägen passade kaffepusen utmärkt! 
 
 
Ja så var det rikkärret också. Hur vi än försökte närma oss  Gullakrokssjöarna; Sde naturreservat så var det en maffig, snårig slänt att ta sig ner och sen väl nere var det ytterligare minst 40 meter geggamoja. Inte helt lätt att bedömma hur djup man skulle sjunka så vi vände uppåt igen, och igen........Fast tredje gången var det bara 25 meter rikkärr kvar, så då fick det bära eller brista. Långa skutt, lite balansgång på stockar och där var den lille rackaren.
Fast jag hade valt en annan placering, både här och på skördetröskan.......
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0