VÅR!!!!!!!!

Jag vet. Det är fortfarande februari. Men när termometern visar 12 plusgrader, solen skiner och fåglarna kvittrar så njuter jag av den känslan istället för att kolla på almanackan.
Det märks även på ett sätt till. Igår släpptes över 50 nya geocacher i gamla skaraborg. Så många att alla ännu inte är FTFade trots att det gått snart ett dygn. Jag FTFade en i morse, men eftersom jag inte gillar att cacha ensam så lät jag bli de övriga.
Satsade i stället på att få ut mina redan förberedda gömmor eftersom några av de som kom igår låg farligt nära platser jag redan hade startat upp att jobba med.
En av dem är nu publicerad. 
KarlG87s smörgåsburk. Kul att läsa att den gav upphov till några kul "Write note" dessutom!
 
Annars var dagens mysigaste stund promenaden med Malin till Spratt I Bratt på eftermiddagen. En perfekt plats att fika på dessutom.
 
 
Isen låg fortfarande på Brattsjön men den var skör, så skör och den stjärnformade vaken var spännande. Hur hade den uppkommit tro?
 
 
 
 
 
Kunde inte låta bli att jämföra med hur det var för ett år sedan.
 
Den 25 februari tog vi en underbar promenad i en snöig skog. Inte var det 12 plusgrader då inte.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Det är i Lidköping allt händer i april!

Jag har haft en synnerligen lugn vecka vad gäller geocaching av olika orsaker. De två viktigaste har varit att jag råkade dra på mig en rejäl förkylning samt att maken råkade fylla femtio år i veckan. Sen råkade ju dessutom himlen släppa ner en massa vitt oxå och om motivationen för att cacha var låg pga det andra så minskade motivationen ytterligare.
Fast tvågömmor har jag loggat i veckan. En promenadcache i skogen med Lena och en labcache!
Vi blev ju lite sugna på att göra varsin sådan förra helgen så i torsdags möttes vi, jag och Malin och gjorde var sin. Malin hittade sin under vårt köksbord där semlorna var framplockade. Chokladsemlor dagen till ära!
 
 
Passande eftersom jag ju tidigare har en liten serie med fikaplatser. Min hade Malin valt en fin plats med ett ljud jag vet att hon gillar, nämligen ljudet av porlande vatten. En kul grej att göra för en vän man gillar men det hela kan utvecklas vidare.
 
Annars så har jag varit sysselsatt med mina kommande gömmor i stället. Väntar på att skogsavverkningen ska bli klar så jag kan få ut de sista gömmorna i min skogspromenad. Gick en rekogniseringsrunda där idag och insåg att det var tur att det låg ett fornminne ungefär där jag tänkt lägga en av burkarna som redan är publicerad och därför valde att flytta den, för just det trädet jag sett ut var nu borta.......
Men snart så!
Jag är ju med på ett litet hörn som crew i ett större event som ska gå av stapeln i slutet av april.
Läckö Kinnekulle Event 2014 . Det är nu helt klart att det även kommer att bli två event till i trakterna samma helg: 
Kinnekulle Korv med Bröd Event  och Lidköping CITO Event .
 
Massor av information om denna toppenhelg finns här: externa hemsidan. 
 
 
 
Känns faktiskt riktigt kul att få vara en liten del av allt detta! Min huvuduppgift blir väl att lägga ut några gömmor.
Tycker att jag har en rätt bra plan på vad jag vill göra, men det var ju bara en sak som var lite viktig att kolla upp och det var ju det här med att min slinga råkar vara i ett naturreservat. Alltså kan det behövas tillstånd.
Tog tag i saken och fick kontakt med en trevlig handläggare på länsstyrelsen och insåg då att det största problemet för att lägga i naturreservatet var korna. Att länsstyrelsen hyste en sådan oanad omsorg om just kornas magar det hade jag ingen aning om. Det var viktigt att se till att de inte kunde komma åt och äta upp burkarna och det kan jag ju bara hålla med om att det är ju inte så bra för mig det heller.
Men eftersom de inte hade något annat att invända så jobbar jag nu vidare på min lilla slinga där! Och kanske en fikaplats till!
Tiden går, våren kommer närmare med stormsteg och snart är det dags för milstolpe!!!!
 

"Konstigt" grillevent i Mariestad!

Ja egentligen var det inte ett dugg konstigt utan jättetrevligt, precis som de flesta event brukar vara!
Det konstiga stod för två saker. Dels skulle det släppas en labcache. En mystisk företeelse som automatiskt arkiveras direkt efter att en enda person loggar den. Eftersom vi var två så var vi inte så intresserade av att logga den egentligen utan mest nyfikna på hur det hela gick till.
När vi så råkade befinna oss väldigt nära när släppet kom så tänkte vi att vi åker dit och kollar iallafall. Där träffade vi på Stubbjon som precis loggat den och han berättade glatt hur man skulle bära sig åt. Hm. Mystiskt och ofattbart, men vi kom fram till att konstigare saker har ju funnits och varför inte göra en sådan till varandra? Vi får se.
Sen kom det riktigt konstiga in i bilden. Vi viste att det skulle släppas några cacher runt klockan 10 så vi trotsade ruskvädret och fanns på plats i Mariestad när plinget kom. Myst, myst, myst........
Suck. Eller snarare tredubbel suck. Inte alls vad vi förväntat oss. Vi hade ju absolut ingenting med oss som skulle kunna hjälpa oss lösa mystar.
MEN ......När vi tittade lite närmare insåg vi ju att det faktiskt var mystar som kunde lösas på plats med lite tur. Det gällde nämligen att hitta diverse konstverk i Mariestad och därifrån sedan göra diverse saker.
Konstigt, jag som aldrig har varit speciellt konstintresserad spanade nu efter konst som staden var förskönad med. Ingen av oss har ju någon direkt lokalkännedom så spårloggen denna dag blev rätt konstig den med.......
Men cacherna vi loggade var helt i min smak!
Vi började med SNOBBEN eftersom den var den enda som hade rätt koordinater. Mycket trevlig gömma och minsann. Vi var först!!!! Det värmde gott i det inte speciellt mysiga vädret!
 
Sen började vi kolla in konstverken. Av en slump råkade vi passera Någonstans i Mariestad #08 och kastade oss ur bilen. Hm, vi var dåligt utrustade denna dag då vi inte hade räknat med att det skulle vara mystar som släpptes så att mäta ett hål var inte helt lätt utan mätverktyg. Men vi uppskattade, räknade och gav oss iväg. Hamnade mitt i en villa och hinten var rotvälta. Tror något blev fel här......Spanade dock in ett antal potensiella rotvältor i omgivningen men icke. Här visade det sig senare att tryckfelsnisse varit framme och med rätt koordinater kunde jag konstatera att jag gått max en meter från gömman.....Nåväl. Vi lär få anledning att återkomma!
Vi fortsatte vårat irrande i staden efter konst. Främst var det ett "tuppskrälle" vi lokaliserat men på vägen dit upptäckte vi en annan dam. Någonstans i Mariestad #02.
Snabbt och lätt fixade vi grader och bäring och ännu en tom loggremsa kunde signeras!!!!
Så var det då galningen. Vi gav oss av på tuppjakt och minsann fann vi honom!
 
 
Någonstans i Mariestad #10.
En riktigt fin tupp var det och Malin fixade sen trädklättringen som kvävdes med bravur!
 
 
Tredje FTFen i hamn!!!
Nu var vi rejält hungriga och lite frusna. Brasan vid  ♥ Grillevent ♥ lockade.
 
 
Massor av trevliga geocachare träffade vi och det blev ett mycket bra avslut på en trevlig förmiddag.
 
 
Fast trots att elden värmde så var vi rätt frusna. Vädret hade inte varit på topp denna februaridag så vi beslöt oss att besöka den närbelägna 
Mariestads Fyrar # 3 innan vi gav oss hemåt igen. Vi behövde röra på oss för att få upp värmen igen. 
 
 
 
Minsann, då plötsligt tittar solen fram! Ännu bättre! Med ett leende på läpparna kunde dagens loggar senare skrivas i hemmets vrå!
 
 
 
 
 

Alla hjärtans dag.

Jag gillar ju skogen!
När det för ett par veckor sedan kom ut en ny skogsrunda så var det betydligt vitare på marken och även nästan 20 grader kallare. Vi hade FTFchans på den men valde att ta den en annan dag i stället. Det är jag glad för!
För idag, på alla hjärtans dag, så vad det en riktigt bra dag för denna skogspromenad.
Trots att solen sken från en klarblå himmel bara några mil norrut så var det mulet väder men det gjorde oss inte så mycket!
Lätthittade gömmor, trevligt sällskap och en mysig fika mitt i skogen! Me like!
 
 
Ibland undrar man hur träd kan växa egentligen
 
 
Förmiddagens höjdpunkt: kaffe, macka, hallongrotta och ett litet chokladhjärta dagen till ära!
 
 
En bra start på alla hjärtans dag!

En liten föraning om våren

 
 
Öja båtplats. 124 meter rakt fram! Det ser blött ut! Ska vi klara denna tro?
 
 
Det har varit dåligt med blogginlägg här det sista och det har sina orsaker. Dels har det varit en synnerligen turbulent period i mitt vanliga vardagsliv, dels så har det varit kallt. Har faktiskt inte riktigt haft lust att geocacha. Tänker ju så här att ju mer jag cachar, desto snabbare når jag 4000 gömmor och jag vill helst kunna fira den utan att förfrysa alldeles. Så med själva loggandet har det varit lugnt. 
Däremot har jag haft stort behov av att traska i skogen och även att sysselsätta tankarna på annat än hur framtiden ska bli på jobbfronten och som alltid när jag har för mycket jobbigt att tänka på så väljer jag att koncentrera mig på att lägga ut nya cacher i stället.
Så 7 nya gömmor i min skogspromenadrunda är nu ute. De övriga fem är i stort sett klara för att placeras ut de med, bara vädret blir bättre. Dessutom har jag några till färdigplanerade. Väldigt bra terapi att få tänka på något man gillar, samtidigt som det förhoppningsvis blir bra även för andra! 
Men just idag, fick jag en gnutta vårkänslor och helt plötsligt känns det som det inte finns några problem alls i världen.
Underbar känsla! 
Vi åkte en liten förmiddagstur jag och Titti där målet var att för omväxlings skull undvika att logga för många. 
Så blev det oxå, för av de fem vi sett ut så hittade vi bara tre.
Tror att snöhögarna ställde till det, men det var burkar som sannolikt även lätt skulle kunna försvinna så de ska vi "blågubba".
Dagens höjdpunkt var annars Öja båtplatsEn plats där geocaching är som bäst. En av de platser som verkligen förtjänar en gömma OCH en underbar fikaplats!
 
 
Fåglarna kvittrade, solen försökte visa sig och termometern visade hela fem plusgrader! 
 
För det är så det ska vara med geocaching! Det ska finnas en anledning för mig att ta mig dit.
En fin plats, en historia att berätta, en vandring eller en kul gömma. Resterande cacher behövs ju i och för sig också, för annars får man ju inte tillräckligt med favvopoäng, men det är kvalitetscachingen jag verkligen uppskattar!
 
Snö ut mot sjön och grönt och skönt åt andra hållet. Det nollade i den snöigare delen........
 
 
Denna fikaplats tyckte vi var lite för utmanande denna dag.......
 
 
Vackert, vackert! Även en februaridag utan sol.....
 
 
 
Jo vi hittade gömman! Och jag gav den en favvo för platsen var underbar!
 
 

RSS 2.0