"Konstigt" grillevent i Mariestad!

Ja egentligen var det inte ett dugg konstigt utan jättetrevligt, precis som de flesta event brukar vara!
Det konstiga stod för två saker. Dels skulle det släppas en labcache. En mystisk företeelse som automatiskt arkiveras direkt efter att en enda person loggar den. Eftersom vi var två så var vi inte så intresserade av att logga den egentligen utan mest nyfikna på hur det hela gick till.
När vi så råkade befinna oss väldigt nära när släppet kom så tänkte vi att vi åker dit och kollar iallafall. Där träffade vi på Stubbjon som precis loggat den och han berättade glatt hur man skulle bära sig åt. Hm. Mystiskt och ofattbart, men vi kom fram till att konstigare saker har ju funnits och varför inte göra en sådan till varandra? Vi får se.
Sen kom det riktigt konstiga in i bilden. Vi viste att det skulle släppas några cacher runt klockan 10 så vi trotsade ruskvädret och fanns på plats i Mariestad när plinget kom. Myst, myst, myst........
Suck. Eller snarare tredubbel suck. Inte alls vad vi förväntat oss. Vi hade ju absolut ingenting med oss som skulle kunna hjälpa oss lösa mystar.
MEN ......När vi tittade lite närmare insåg vi ju att det faktiskt var mystar som kunde lösas på plats med lite tur. Det gällde nämligen att hitta diverse konstverk i Mariestad och därifrån sedan göra diverse saker.
Konstigt, jag som aldrig har varit speciellt konstintresserad spanade nu efter konst som staden var förskönad med. Ingen av oss har ju någon direkt lokalkännedom så spårloggen denna dag blev rätt konstig den med.......
Men cacherna vi loggade var helt i min smak!
Vi började med SNOBBEN eftersom den var den enda som hade rätt koordinater. Mycket trevlig gömma och minsann. Vi var först!!!! Det värmde gott i det inte speciellt mysiga vädret!
 
Sen började vi kolla in konstverken. Av en slump råkade vi passera Någonstans i Mariestad #08 och kastade oss ur bilen. Hm, vi var dåligt utrustade denna dag då vi inte hade räknat med att det skulle vara mystar som släpptes så att mäta ett hål var inte helt lätt utan mätverktyg. Men vi uppskattade, räknade och gav oss iväg. Hamnade mitt i en villa och hinten var rotvälta. Tror något blev fel här......Spanade dock in ett antal potensiella rotvältor i omgivningen men icke. Här visade det sig senare att tryckfelsnisse varit framme och med rätt koordinater kunde jag konstatera att jag gått max en meter från gömman.....Nåväl. Vi lär få anledning att återkomma!
Vi fortsatte vårat irrande i staden efter konst. Främst var det ett "tuppskrälle" vi lokaliserat men på vägen dit upptäckte vi en annan dam. Någonstans i Mariestad #02.
Snabbt och lätt fixade vi grader och bäring och ännu en tom loggremsa kunde signeras!!!!
Så var det då galningen. Vi gav oss av på tuppjakt och minsann fann vi honom!
 
 
Någonstans i Mariestad #10.
En riktigt fin tupp var det och Malin fixade sen trädklättringen som kvävdes med bravur!
 
 
Tredje FTFen i hamn!!!
Nu var vi rejält hungriga och lite frusna. Brasan vid  ♥ Grillevent ♥ lockade.
 
 
Massor av trevliga geocachare träffade vi och det blev ett mycket bra avslut på en trevlig förmiddag.
 
 
Fast trots att elden värmde så var vi rätt frusna. Vädret hade inte varit på topp denna februaridag så vi beslöt oss att besöka den närbelägna 
Mariestads Fyrar # 3 innan vi gav oss hemåt igen. Vi behövde röra på oss för att få upp värmen igen. 
 
 
 
Minsann, då plötsligt tittar solen fram! Ännu bättre! Med ett leende på läpparna kunde dagens loggar senare skrivas i hemmets vrå!
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0