En sjörunda i arnebrland

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Tisdagens tur kommer här, således inte i kronologisk ordning.
Det är makens andra semesterdag och min lediga dag. Men maken är mer än nöjd med att pyssla på hemmaplan, så jag passar på att träffa tjejligan för vår numera nästan obligatoriska tisdagscaching. De här tisdagarna är viktiga för mig. Mycket skratt, en hel del tokigheter, motion samt nåt helt annat än vardagens inte alls otrevliga lunk. Oftast skog och natur samt självklart fika med ännu mer prat och skratt. Ibland ses vi bara några timmar, ibland blir träffarna längre, men alltid, alltid kommer jag hem med en massa ny energi.
Denna tisdag var målet arnebrland vid Örlen och en promenadrunda där.
Sjörundan 1 var den första av totalt 15 cacher i rundan. Den började fint längs en lättvandrad skogsväg och när den tog slut fanns en speciell skylt som visade oss vägen. Kul!!!
 
 
Här fick vi sen fortsätta gå längs stiglös mark men det var inte speciellt svårt och CO hade snitslat lämpligaste vägen om nu man inte valde att bara gå på kompassen.
 
Så vackert det var nere vid sjön.
Första kontakten med Örlen för dagen var denna vackra plats.
 
 
 
Kossorna som oxå gillade att bada fanns i hagen bredvid. Inzoomad på kortet nedanför, annars tror jag man missar dem i allt det vackra.
 
 
 
I efterhand var det även den bästa platsen för att fika, men det var lite för tidigt på dagen för det så vi satte oss ner på stranden lite längre fram i stället.
Lite vatten i sjön även här som på så många andra ställen så vi gick bitvis på sjöbotten.
 
 
 
 
Det är en varierad runda och en del av COs cacher tar sin lilla tid att hitta, men flera var även lätthittade och en del har man inte minsta chans att gissa vad det är förrän man kommer på plats.
 
 
En vacker och varierad runda på ca 3 km varav en hel del har sjöutsikt.
 
Fikaplatsen blev vid Sjörundan 11 Örlens sjömanskyrka. 
 
 
Så vackert med den spegelblanka sjön och när Titti dessutom överaskade oss med vaniljbullar kunde det inte bli bättre.
 
 
Energipåfyllning på många plan!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0