Backe upp och ner i Bankeryd

Denna förmiddag med vår i luften beslöt vi oss för en liten tur neråt Bankeryd.
Först behövde dock vår geobil lite energi och vad passade inte bättre än att stanna och tanka samt ta en cache samtidigt. Ljunga motell, ett ställe man åkt förbi många gånger på väg ner mot Jönköping men jag har aldrig stannat där innan.
Först hittade jag en burk.....innehållande inlagd gurka! Sen någon meter bort låg cachen! Väldigt mycket skräp som folk hade slängt här i skogen bredvid parkeringen. Förstår inte varför man inte använder soptunnorna som inte var alltför långt bort!

Sen vidare till en cache jag kollat in länge. MYRMADE Väldigt kul cachebeskrivning:Tips: Hittar du t.ex. en död skata så kan du lägga den i en burk som man gör en del små hål i. Ställ burken vid en myrstack, så äter myrorna fågelskelettet helt rent. Det kan bli ett fint halsband åt svärmor (..eller Roger Pontare).
 En riktig jättemyrstack hittade vi. Dessutom en helt underbar gömma! Jag blir alltid lika glad varje gång jag hittar en gömma som någon verkligen lagt ner energi på. Tack denna kommer jag att minnas!Detta var den första backen vi travade uppför denna förmiddag. Den kom att följas av fler....... Nästa var backen upp till. Labbarp Hill 2.  Detta var dagens högsta backe eller snarare ett litet berg. Fin utsikt var det och här hade fika säkert smakat bra om vi bara hade haft med oss det. En riktigt snygg gömmamfanns här också.

In till Bankeryd. Vi spanade in hur man ska koka Nässelsoppa, men eftersom nässelsäsongen ännu inte har kommit igång så får vi koka soppa på något annat istället. Annorlunda gömställe fast riktigt passande ändå.

Sen var det ju då Bankeryd Letterbox som finns här. Spännande! Detta var nytt för oss båda och det visade sig vara riktigt kul. Äventyrligt att komma fram till själva stämpelburken var det dock och mitt medhavda vykort antog dragspelsformat någonstans på färden fram till stämpeln. Som tur var hade Lena ett extra med en hälsning från Storlien, en plats jag faktiskt aldrig besökt, men ett vykort var det och stämplat blev det.
Sen var det bara att hitta nånstans att posta det. Uppför en megabrant, hal backe och sen då??????? Tänk om vi läst hinten här, då hade det gått väldigt mycket lättare.........

Ekbacken var en annan annorlunda cache. Förundras över hur man kan göra något som syns så bra men ändå inte.......
Här höll en av Bankeryds alla dagisgrupper på och lekte strax intill. Finns det ovanligt mycket barn i Bankeryd eller råkade vi bara träffa på vartenda dagis och dagisgrupp under vår förmiddag här?????

Efter stärkande fika vid vätterns strand avslutade vi med CRACK ! !
Tänk vilka krafter som gjorde det här!
Många bra gömmor hittade vi idag med men det finns många kvar. Vi återkommer!Trackback
RSS 2.0