LUCIA finns i Växjö

Lördag morgon, det snöar både på längden och på bredden. SMHI har gått ut med klass 1 varning. Undvik att ge er ut med bilen denna dag!!!!
!MEN DET ÄR JU LUCIAEVENT I VÄXJÖ!!!!!!!!! Dit vill vi ju så väldigt gärna!
Lucia Event Växjö 2012 http://www.geocaching.com/seek/cache_details.aspx?guid=fda57db5-08bc-415c-a7f1-eb904da43514
Vi kan ju inte ta en promenad dit precis. Vad göra?
Tja, vi lastade bilen med lite nödproviant och en massa varma kläder och gav oss i väg med avsikten att vända om det verkade det minsta besvärligt. Det blev det egentligen inte alls, men lite längre tid tog det än beräknat så vi anlände precis lagom till att möta alla som gav sig av på en helt hysterisk FTF-Jakt.
Det är ju inte vår grej och vi hade ju dessutom missat  FTF-chanserna så vi gav oss i stället upp till eventområdet och loggade på loggplankan samt smakade på de goda pepparkakorna.
 
 
Undrade bara varför alla hade en bokstav på sig......
Det tog ett tag innan jag fattade det, närmare bestämt strax efter att det blivit mörkt.
 
Så gav vi oss av ut i skogen. Begreppet "cachestig" fick denna dag en helt ny betydelse, snyggt upptrampade stigar i snön gick härs och tvärs i hela skogen efter denna dag.
 
 
Vilka underbara gömmor!!!!! Inga vanliga petrör här inte.
Så här många varianter av vad man kan ha en fågelholk till trodde jag inte fanns! Snön låg som ett vitt fluffigt täcke över hela naturen och tur var väl det för båda jag och Lena gjorde var sin ordentlig vurpa denna dag.
 
 
Mycket folk fanns det även ute i skogen, vid vissa gömmor blev det rena folksamlingarna, speciellt vid en med temat snöskoter var det närmare 15 personer samlade. Tur var nog det för den gömman funkade inte riktigt som det var tänkt, så här fick vi använda gemensamma attributresurser för att lösa problemet.
 
 
 
 
 
Så blev det då återsamling. Vi hade ju tänkt att vi skulle åka och tjecka in på hotellet, samt äta där innan vi gav oss ut på mörkerjakt eftersom vi sannolikt frös och ville komma in då.
Nu blev det inte så. Sällan har jag varit så varm som jag var under dessa timmar ute i decemberskogen. Vi hade turen att få tre överblivna korvar samt åt upp våran nödproviant i väntan på mörkersläppet. Men vi behövde ju gå till bilen för att hämta pannlamporna och när vi var på väg tillbaks till eventområdet mötte vi FTF-jägarna en gång till. Vi hade missat det släppet också.........
Jaja, vi valde mellan att slutföra multin vi påbörjat strax innan där pepparkaksbokstäverna visade sig ha en betydelse och att ge oss av mot mörkergömmorna direkt. Vi valde det senare, vilket visade sig vara ett dåligt val dan därpå........
 
 
Vilka roliga mörkergömmor! 7 stycken släpptes men vi hade bara resurser för 6 men de var alla olika och speciellt tre av dem gillade jag mycket!
 
Det var två trötta, blöta och inte helt rena, men mycket lyckliga cachare som checkade in på hotellet den kvällen.
 
Söndagen fick den bästa start man kan tänka sig nämligen hotellfrukost!
Sen gav vi oss av ut mot eventområdet igen. Av alla gömmor vi hittade varinte en enda den andra lik utan alla var unika på sitt sätt och fantastiskt kreativa.
Denna dag stötte vi på citykatterna ute i en gran.
 
 
Vi hade sen sällskap resten av förmiddagen innan Lena trampade ner sig i ett kärr och blev ordentligt blöt ända upp till knät i jakten på ett förrymt kreatur.
 
 
 
Även denna dag bjöd på helt fantastiska gömmor och de jag gillade allra mest av daggömmorna var:
 
Allihop skulle jag vilja ge favoritpoäng men det är ju det här med poäng. För att ge poäng till alla dem så måste jag ju logga 150 gömmor som inte förtjänar poäng.......
 
Efter närkampen med lerpölen så ville Lena självklart tillbaks till bilen och vi började bli trötta. Vi ville ju dessutom hem i rimlig tid så vilken väg är bäst? Ja det var ju den där pepparkaksgömman som vi bara hade finalen kvar, den låg ju dessutom helt klart längs närmaste vägen tillbaks till bilen. Fast det är ju visserligen ett kärr längs den genvägen men ändå, 200 meter mot en km gjorde valet lätt. Hur svårt kan det vara tänkte vi.......
 
 
Jo jag har hört uttrycket genväg är senväg.
Så sant så. Vi fick hoppa från tuva till tuva, vi trampade ner båda två i vattnet, men blöta var vi ju redan så det spelade mindre roll, men i mitten av kärret fanns en bäck modell "på tok för bred att ens överväga ett hopp över".
Jaha, Bada i iskallt vatten ville vi inte, för hur djupt det var kunde vi ju inte veta, men en bit bort låg en vindfälla över. Visserligen med ett tätt granbestånd på andra sidan men det blev perfekt.
 
 
Över kom vi, sen blev det till att åla sig mellan och under träden för att sen fortsätta tuvhoppandet. 30 meter var långa.......
Fast mark äntligen och då tog tät snårskog över. Här tappade jag balansen, tappade dessutom gpsen i en snöhög och började fnittra kopiöst. Tänkte att det här är trots allt värt att skratta åt, om vi kommer hem igen.....
Rejält smutsiga, våta och trötta kom vi ur snårskogen och två meter senare fick vi vår belöning
 
 
Enda gången det inte var en upptrampad stig mellan gömmorna och det har jag full förståelse för.........
 
Hemåt och vi stannar i Vrigstad för en sen lunch. Underbart att komma in i värmen och äta varm mat.....
 
 
Nja, enda värmekällan denna dag i restaurangen var just värmeljusen.......Något var fel på värmen och det var minst sagt uppfriskande. Att sen Lena inte heller fick varm mat gjorde ju inte saken bättre direkt.
Men det var ändå två mycket nöjda, glada och lyckliga mammor som kom hem till sina familjer den kvällen.
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0