Ibland kör vi fel......och hamnar i Habo

Denna första dag i december hade Lena planerat resväg och tryckt ut en fin liten karta åt mig som var kartläsare. Inga problem, den vägen hittar jag ändå sa jag. Hm. Något blev visst lite fel där för vi kom ut på en helt annan plats än hon tänkt. Baskarp och Bankeryd låter ju lite likt eller hur?!
Men det blev i allafall en kanondag, lustigt nog var många platser förknippade med tragiska kvinnoöden. Bl.a Hökensås Pestgrav på hökensås där en stackars kvinna begravt både man och sina barn då pesten smittat dem. Stackars människa. Jag gillar de här cacherna som har en historia att berätta. Oftast ligger de långt inne i skogen och det är mycket svårt att fatta att folk faktiskt bott här en gång i tiden.

Vi började dagen med att fnissande som två fjortisar försöka gömma oss för bilarna i rondellen i Habo, den med tornen som ska symbolisera samhällena i Habo kommun. Vi fick plats i ett torn båda två men från vart sitt håll och det var trångt!

Sen åkte vi vidare mot en av vättern runtcacherna. Wettern #4 - The Old Oak. Denna var lagd vid en magnifik gammal ek. Problemet var bara att ta sig dit.....

Det hade varit skönt med åtminstone en färskare planka till!

Färden gick vidare och vi kom fram till fler platser med tragiska kvinnoöden. På denna plats hade en kvinna bott som troligen var lite annorlunda. Det ryktades att hon var trollkunnig och tydligen hade det även spökat här.
När vi kom hit undrade vi först om det hade varit en dagisgrupp här och lekt.
för det var små kotthögar och pinnhögar lite varstans i mossan och dessutom några hängande gubbar i träden.
men när vi läste cachebeskrivningen förstod vi ju allt. Tydligen höll hon på med sådana underliga saker då, en gång för länge sen. Kul att cacheägaren lagt ner så mycket arbetet på en cache och detta gav ju såklart favoritpoäng.På denna lite spöklika plats intog vi sen våran medhavda fika som dagen till ära även innehöll glögg och lussekatter.

Från en spöklik plats till en annan: Falks grav uppe på hökensås.
Här sägs det också att det spökar och att det alltid finns färska blommor på graven.Nog fanns det blommor alltid, fast det kändes lite konstigt att det var en julstjärna.Hinten var under rot och moss och mossa fanns det minsann gott om.
Nu började det regna och det blev mörkt i skogen och eftersom vi inte hade lust att träffa på herr Falk eller någon annan skum varelse så avslutade vi dagen med en DNF, lustigt nog på den plats dit Lena tänkt att vi skulle börja.

Det blir inte alltid som man tänkt men det blev väldigt bra!
Trackback
RSS 2.0