Jakten på den försvunna billingeleden

 
Vissa gömmor kommer jag att minnas mer än andra och Billingeleden 4 är en sådan.
 
Här är min logg för gömman:
Ja, det här var nog inte den enklaste cache vi loggat. 400 meter från parkeringen och cachen heter billingeleden. Alltså borde det ju finnas en stig dit, eller...........
Ja, det var just det.......Vi valde att gå åt höger eftersom det enligt kompassen åtminstone verkade mest logiskt. Det var inte helt bra för hur vi än gick så var det fortfarande ca 300 meter kvar, nu åt fel håll. Nåväl, lite frivandring i terrängen har vi ju gjort förr och precis så blev det. Över en bäck, genom lite sumpmark, nerför berghällar, genom blöt granskog men till slut så, när endast 25 meter återstod till cachen så hittade vi stigen!!!!!!!!!
Häftig plats här måste jag säga! Men med den hinten så fanns det ju ett och annat ställe att avsöka.........Bäst som vi letade runt så tittade jag upp av ett oväntat ljud och stod öga mot öga med en hund, ca 30 cm från min egen näsa !
Jag ropade till av ren förskräckelse, hunden blev nog minst lika rädd för att inte tala om dess husse och matte som nog inte väntat sig tre fullvuxna damer krypande omkring på detta ställe. 
De frågade när de väl hämtat sig vad vi gjorde, byggde vi kanske kojor?
Ja, eftersom kvinnor i vår ålder inte så ofta bygger just kojor så kände vi oss tvugna att berätta lite om geocaching. Samtidigt var det ju ett ypperligt tillfälle att fråga om närmsta vägen åter till parkeringen (för vi var inte så sugna på att ta samma väg vi kom) och då pekar husse åt vänster och matte åt höger på stigen. Hm, vilken bra hjälp! Men det visade sig sen att det var riktigt fin stig ända fram till gömman om vi gått åt vänster på parkeringen!
Precis när vi var färdiga att ge upp så ropar jamandcat "Ni kan sluta leta nu!!!!!"
Hon har hittat den! Fantastiskt!!!! Ingen som loggat i loggboken sedan i maj 2012 dessutom!!! Nästan två år! Och loggboken var torr! Kändes riktigt riktigt bra detta! Tack!
 
Först hade vi ju som sagt problem att hitta själva billingeleden......
 
 
Väl på plats hittade vi åtminstone stigen. Men här var hinten "under och mellan". Det fanns många ställen som stämde in på den hinten vill jag lova.
 
 
 
Makalösa klippformationen som får det att kittla i magen.
 
 
 
Men jamandcat hittade den till slut! Vilken lycka!!!!
Efter att ha tagit billingeleden tillbaka till parkeringen gav vi oss på resten av simsjörundans cacher.
En underbar promenadförmiddag och fika med vattnet som kluckade så härligt mot stranden. Kan man önska sig mer?
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0