Jönköping: Konstverk och andra underbara, konstiga verk

I Jönköping finns väldigt många gömmor. Många gömmor är dessutom väldigt bra!
Så här års är det inte helt lätt att cacha. Är det inte snö så är det oftast rätt blött och skitigt ute i skogen så vi valde våra gömmor med omsorg denna dag. Ingen sol men inget regn heller och knappt en snöfläck såg vi.
Lena har velat ta färdigt Art serien som vi startade upp förra jönköpingsturen i somras.  Det var således ett av målen denna dag. Tyvärr verkade en av gömmorna borta så bonusen får vänta, ytterligare ett tag.
 
Det finns stora konstverk som fyller ut rejält på ett torg och det finns de som är betydligt mindre. Denna såg vi inte förrän vi hade kommit nästan ända fram.
 
 
 
 
Då var den här "baljan" betydligt större. Art #2 Brunnskar fint placerad på hovrättstorget.
 
 
Tänk att Magnus Ladulås vilade sig här år 1248! Nu får man bara stanna här en timme och kostar gör det oxå.......Fast han hade ju ingen bil, Magnus.
 
 
Art #6 Hermes & Pan visade sig vara lite frusen. Iförd kanske inte så värmande röd halsduk runt midjan och lämplig dryck så han ut som om han hade det rätt så bra ändå.
 
När vi ändå traskade omkring bland konstverken inne i stan passade vi på att äta dagens lunch.
 
 
Rosmarindoftande färsbiffar med ädelostsås var inte helt fel och vi orkade ge oss ut igen, denna lite småkyliga dag.
 
Dagens smultronställe var annars Klämmestorps kvarn/mill
 
 
Klämmestorps kvarn är den enda vattenkvarn som finns kvar i Jönköpingsområdet. Redan på 1600-talet fanns det en gårdskvarn vid Klämmestorps gård. Den nuvarande är uppförd under 1800-talets andra hälft och fram till 1950-talet bedrevs viss verksamhet i kvarnen, så under alla år är det många bönder från de närliggande gårdarna som har malt sin säd här. Tillsammans med den lilla kvarnstugan har miljön ett stort kulturhistoriskt värde.

Vilken vacker plats även i januari!
 
 
Ingen snurr på vattenhjulet denna dag, men isformationen var mäktig.
 
En annan gömma med temat vatten var H2O. Här var det bra att ha med sig vatten och vi var inte sugna på att offra vårt dricksvatten.
Men eftersom det varit nyår så fanns det massor av stora flaskor på återvinningen och vatten fanns det oxå gott om. 
 
 
Detta var nog enda gången jag verkligen uppskattade att folk slarvat och inte kastat flaskor där de ska vara på återvinningen.
 
De underbara konstiga verken då? Ja, jag har bilder på dem med men lägger inte ut dem. Synd att förstöra nöjet för de som inte varit där ännu. Det är en serie med 5 cacher som alla är helt underbara! Blir alltid lika glad att träffa på sådana gömmor ute i skogen.
Har ni vägarna förbi så lägg en stund på denna fina serie:
 
 
Fika paus måste vi ju ha innan vi åkte hemåt. Inte alla som druckit kaffe sittandes på en gravhög i januari, men mysigt var det!
Två trötta cachare gav sig hemåt i skymningen efter 23 loggade burkar. En dag som gav oerhört mycket energi för vi kom på att ta även lite från bilen. För med så många motorstopp på samma dag så kan man ju inte annat än undra vart energin annars skulle tagit vägen.
Att vädret var grått gjorde oss inget, vi hade en alldeles underbar dag ändå!
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Lena Alteg

geoaventyrskaraborg är ganska ofta utanför skaraborgs gränser och geocahar och jag njuter varje gång jag får följa med både innom och utanför gränsen.

Svar: ja, vet inte riktigt varför men det är så lite gröna lådor kvar i närområdet........
bojip

2013-01-12 @ 22:34:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0