2012 års höjdpunkter i skaraborg

Tänkte jag skulle göra en liten återblick på det gångna året och försöka sammanfatta vilka cacher jag uppskattade mest. Ute har det kommit mer snö igen och bärgningsbilen har just varit och hämtat vår ena bil så mina möjligheter för caching är små just nu. Varför inte då drömma tillbaks en smula............
2012 hittade jag totalt 1314 cacher. Allihop har ju gett mig en upplevelse på ett eller annat sätt men en del gömmor/turer har bitit sig fast i minnet lite speciellt.
Ett och annat besök utanför skaraborg blev det oxå varav främst Växjö har fått en särskild plats i mitt geohjärta men jag kommer att hålla mig kvar inom mitt gamla hemlän i denna betraktelse.
 
Året började rätt bra. Det var inte så mycket snö så det gick att ägna sig åt en och annan cachingtur.
En av de cacherna som fastnat mest i minnet detta år var Ökull. Jakten på herr B.Urk var riktigt roligt. En annorlunda myst som löstes på plats ute i skogen. Ja det blev faktiskt en jakt för det var en snabb liten rackare..........
 
Självklart har ju vår tur på min födelsedag en alldeles särskild plats i mitt hjärta. Dagen började med att jag fick en födelsedagsgömma av Lena:Birgittas Födelsedags cache. Så roligt:
Sen fortsatte vi till Kattmannens stuga Jag kommer ihåg alla artiklar om den gamle mannen som bodde på en "hemlig plats" uppe på billingen ovanför Varnhem för ett par år sedan. Han cyklade nästan dagligen till Skara för att handla mjölk till sina katter, trots att han var över 90 år. När hans stuga brann ner bosatte han sig i hönshuset och det samlades då in pengar till en barack åt honom att bo i istället. Ett spännande ställe.
Turen avslutades med Jättegrytan. WOW måste ha varit här som ET landade en gång. Ännu ett fantastiskt ställe, numera finns även en eartcache där. Getaryggens Dödisgrop
 
 
En annan kontrasternas tur var vår vandring till Svarttjärn. En plats som inte är helt lätt att ta sig till pga av att det är så mycket blött. Vi valde en dag med is på marken men det var inte helt lätt att veta var man skulle sätta sina fötter trots det. Under isen var det nämligen vatten.......
Att vi senare samma förmiddag skulle sitta och fika i en hage med nästan 13 grader varmt var helt osannolikt, i februari men så blev det.
Jag gillar gamla torpställen mitt i skogen. Bremsahemmet är en sådan plats. Att de som besökt cachen innan oss nästan uteslutande hade gjort det i ficklampans sken kändes lite märkligt.
 
 
Bergsjön runt #3 med kompisar är en samling bra gömmor, Dessutom finns det ju ett antal till i trakterna som jag alltid kommer att komma ihåg bl.a  Skogen och Livet på en pinne. Att "bergsjön runt" turen sen avslutades med det hittills mest underliga fikastället av dem alla är ännu en oförglömlig upplevelse. Inte alla som fikat inne på Marka kyrkas toalett.......
Jo, jag vet jag ska inte gå utanför skaraborgs gränser men dagen då vi loggade Challenge #121 - All difficulties in one day som första tjejer gick oxå till historien detta år. Att det dessutom skulle bli en så ljuvligt varm och solig marsdag gjorde det hela ännu mer underbart. Helt klart jättekul att ha något extra mål med sin cachingdag.
 
Event har jag hunnit besöka ett par stycken oxå.
Det som sysselsatt oss längst tid och på så sätt varit minnesvärt var Cykel-Event utanför Falköping.
 
 
 
Ca 50 gömmor av bra kvalitet längs en asfalterad nedlagd järnväg. Hit har vi återvänt flera gånger under året, visst kan man ta allihop på en gång men vi ville passa på att även få till någon familjeutflykt här och det var lyckat.
 
Ja sen var det ju Elin .......Det höll på att sluta med bara drömmen om Elin. Min hittills enda wherigo. Allt handlar om Skövdes skyddshelgon. Spännande värre men en liten detalj fattades. Vi fick jobba hårt med denna gömma, turistbyrån blev inblandade, även ett lånekort till skövde bibliotek insaffades men tyvärr fick vi krypa till korset och kontakta CO. Det blev återbesök dagen därpå i stället. Då med signatur i fianlen som även den var riktigt bra.
 
Så kom då äntligen sköna maj. Vad passar väl bättre än att besöka det blommande berget Kinnekulle vid den tiden.
Hastings Kyrkplats (FreddyKarma #5) En underbart vacker vandring fram till en vacker plats!
 
 
Martorpsfallet Earthcache. Ännu en vacker vandring till en plats som gör sig extra bra efter en del regn. Fantastiskt ställe även detta.
 
 
 
Hasselbacken. det är något visst med gamla ruiner.....även om det här var en ruin av det mindra slaget. Men österplana hed som den ligger på är oxå en härlig plats.
Stenbrottet (FreddyKarma #4). ännu en sagolikt vacker plats.......

 
 
Axevalla Hus en varm majdag. Minnen av svunnen tid och en vacker plats. Me like.
 
 
En serie cacher jag verkligen uppskattat är cachingcamp både årsmodell 11 som såg ut som ett stort G och jätteTBn av årsmodell 12.
Caching Camp #10 - Swedish Firefighters var en av cacherna som var speciell. Man fick följa vägbeskrivningen som en brandkår hade tagit för att släcka en skogsbrand på hökensås. Väl vid cachen fanns tydliga spår av att det brunnit här en gång.
Nånstans här, uppe bland cachingcamps alla cacher kom jag på att jag faktiskt tycker att mossar är riktigt vackran något jag aldrig tänkt så mycket på innan.
 
 
Här är några av årets bästa multis placerade bl.a
Caching Camp #26 - Linslus
CC12 C03 - CC Masters
CC12 C15 - Field Puzzle
Just att vandra omkring ute i hm mestadels vacker natur gillar jag och det fick vi massor av där. En och annan snårskog blev det väl med men inte så många........
 
Vristulven........ännu ett par helt underbara vandringar.
 
 
Ja, jag gillar nog dessa cacher som man får jobba på att ta sig fram till allra mest skulle jag tro. Så vacker natur och här mötte vi faktiskt näcken......Vristulven # Branthall eller åtminstone en man som solbadade utan en tråd på kroppen. Han kunde väl aldrig tro att det skulle komma folk dit mitt ute i skogen.
Längs denna vandring blev jag faktiskt även riktigt imponerad av en bävers förmågor
 
 
Kalibrera Gpsn. En riktigt kul gömma.

Vänd dig rakt åt norr, stäng av GPSn, Snurra snabbt två varv motsols.

Sätt på GPSn igen och snurra direkt två varv medurs.

Vänta tills GPSn får kontakt med satelliterna och vänd dig sen ett halvt varv så att du står rakt söderut, gör ett snabbt tryck på "power knappen" så snabbt att GPSn inte stänger av sig.

KLART!

GPSn är nu redo att leta reda på ytterligare cacher!

Den turen var minnesvärd av ytterligare en anledning. Jag har varken förr eller senare träffat på så många mygg på en gång.......

 

The Cave of Öglunda Spännande plats och en utmaning, 4/4 dessutom, 

 
 
och A fine view over landscape. Skaraborgs äldsta geocache utlagd redan 2001! Spännande med lite klättring som även vi tjejer klarar av utan att riskera livet. Väldigt vacker natur dessutom. .
 

 

GEODOGGENS RUNDA. Inte alla cacher man behöver fyra försök på sig för att slutföra. Första gången rann tiden ut. Andra gången kom vi till slutet men eftersom vi inte trodde vi letat tillräckligt noga så återvände vi en tredje gång. Fast burken var borta så det blev ett fjärde besök oxå. Fast det var en vacker plats.

Sällan har väl en serie gömmor kommit mer lägligt i tiden än Billingens Fritidsområde # I Bergakungens sal och hans kompisar. Oj vad vi traskade runt på billingen denna höst. Massor av motion och även en massa ny energi fick jag där.

 

 

Billinge Blöt # 9 Kringelmossen. Ja, jag har ju omvärderat mitt förhållande till mossar. Oerhört många vackra mossar finns det och som tur är även cacher som visar oss dessa mitt ute i obygden. En promenad i "vildmarken" en småregnig dag gav fantastiskt vackra foton.

 

 

 

Skolvägen. Även detta en ca 1 km lång vandring innan vi nådde den " väg" över sjömossen som dåtidens barn fick gå varje dag för att komma till skolan. Tänk vad annorlunda förhållandena var på den tiden.........

 

Ja sen var det ju turen vi gjorde till vara, fast vi kom aldrig dit egentligen vi hamnade så småningom i Nossebro......

Skvaltkvarnen

Den Riktiga Tomten

Baljefors

Elings stenvalvsbro var några av den dagens höjdpunkter.

 

 

En annan tur gick till skaratrakten. Detta visade sig bli en underbart solig novemberförmiddag med flera höjdpunker även här:

Kungaportalen 

Forssa-Slugga kvarn
Resville kvarnby
 
 
Även november har soliga fina dagar:
En sådan dag passade ett besök på Ymsingsborg bra. Fast vi hade missat "borgen" helt om vi inte fortsatt en bit längs vandringsleden.
Ryds grottor är en riktigt fin plats där vi sen även passade på att fika denna dag,
 
 
Cachen som ligger där är dock inget för mig. Visst är det kul att klättra lite ibland men inte i den terrängen riktigt.
 
Året närmade sig sitt slut och ute var nu riktigt kallt. Ännu en oerhört bra multi hittade vi: One Two tree Kunde aldrig i min vildaste fantasi ens drömma om att träffa på en sådan final........
 
Lite mer snö kom också men det gick fortfarande alldeles utmärkt att besöka event:
Gnistrande snö. sol och ett femtiotal entusiaster som yrade omkring i boulognerskogen allt för att leta upp 12 fotoobjekt var. Klart annorlunda men riktigt kul.
 
Årets sista caching blev ännu en vacker vinterdag med gnistrande snö, denna gång tog vi en promenad i karstorp.
 
 
"Härlig promenad i trevligt sällskap i vackra omgivningar, en solig vinterdag, några loggade cacher. Och så lite fika sittandes lutade mot en tall i lä med utsikt över sjön, det är LYCKA!!"
 
Tack vare Lena, Titti, Carina, Malin och Lili har jag fått uppleva massor detta år, för geocaching är allra bäst i trevligt sällskap!
 
 

 

 

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0