Vi tog åtminstone stigen tillbaks i Mullsjö.

Måndag morgon. Dimman hänger i luften men det har lovats lite sol och uppehåll under förmiddagen. Vi åker till Mullsjö! Glada i hågen passerade vi bron över Stråken och där skulle vi parkera för att ta dagens första cache. Whereabout. En gammal cache som faktiskt legat ute ända sedan 2003!
Hm. Vägarbete och diverse maskiner blockerade parkeringen så vi stannade på busshållplatsen strax efter i stället. Det var ingen bra ide.......
Det var bara 200 meter rätt in i skogen, men vilka metrar......väldigt långa metrar.......Snårskog, liten bäck, "söt liten våtmark" och en större, bredare bäck där U+L blev våt. Uppför och nerför......Genväg är senväg, för när vi kom fram till gömman så fanns en jättefin stig som vi använde tillbaka, bara några meter längre men oj vad mycket snabbare!

Solen vill inte visa sig så vi fortsätter på temat snårskog. Fisket hade två olika terrängnivåer beroende på vilken väg man tog. Givetvis valde vi terräng fyra (inte medvetet). Ännu mer snårskog, uppför, nerför, bäckhoppning.......Klättrade även över en hyffsat murken järnvägsbro. Efter cachen följde vi järnvägsbanken tillbaks, ca 30 meter, innan vi var ute på vägen igen.......Lustigt nog så hade vi passerat den stigen 2 gånger när vi åkte för att vända bilen utan att någon av oss tre märkt den.


Hålvägen / Stråkenleden # 6. Hålvägar är mäktiga! Denna hålväg är en av Sveriges allra största, ca 7 m djup. Den medeltida Eriksgatan passerade här vid vadstället där bron nu står. Dessa hålvägar är upptrampade på den tid då pilgrimer och naturligtvis många andra resenärer gåendes eller till häst, vandrade norrut för att nå den betydelsefulla Nidarås-domen i Trondheim, Norge.

Tänk vad många som gått den här vägen innan oss.......En bra gömma var det också här.

Båthuset / Stråken 10 Båthuset tillhör Ryfors ägor. På 1920-talet när egendomen Ryfors delades i två delar, Ryfors Nedre och Ryfors Övre tillföll det existerande båthuset vid Stråken Ryfors Nedre. Därför byggdes detta båthus upp för att härbärgera Ryfors Övres båtar.
Båthuset är uppfört i ungefärligt samma stil som Cottagevillan vid Ryfors. Den har kvadratiska fönsteröppningar och en dubbelport mot vattnet.Nubörjade vi bli ordentligt hungriga. Kaffe, mackor och lite gofika passade bra här.Dessutom behövde Lena torka strumpor och skor efter morgonens bäckbad

Nästa stopp inte långt från båthuset blev julgranen. Det var 1995 som denna gigant blåste ner, den var nästan fyrtio meter lång och långt över 200 år gammal.Tyvärr var gömman här disablad upptäckte vi när vi fått fram den tomma burken utan lock och loggbok.

den 1000-åriga eken / Stråkenleden # 12. Dagens bästa gömma och ett otroligt träd.

Tänk om trädet kunde berätta allt som hänt under alla dess år.....
Nu var klockan tolv och det var dags att vända åter igen.
På vägen hem möter oss regnet.

Trackback
RSS 2.0