Surö, en sur ö fast väldigt fin ändå

Vi har känt lrk3 i många år, betydligt fler år än vi har hållit på med geocaching. Men att träffas någonstans och leta lite gömmor tillsammans är ett riktigt bra sätt att umgås. Vi hade egentligen tänkt cykla på Visingsö nästa utflykt som vi gjorde. Tyvärr kom en bruten fot i vägen och maken är alltför tung att dra i cykelkärra.......
 
Visingsö spar vi till nästa sommar, däremot hade vi hört gott om Surö!
Vi styrde bilen däråt och följde skyltarna mot Surö bokskog och såg framför oss bokskog vid Vänern..........
 
Naturstig Surö-Harnäs #Huggorm" var en bra gömma att parkera vid!
Här startade vår vandring! Solen sken från en klarblå himmel och det var riktigt vackert!
Det märktes att det regnat en del, stigen var stundtals lite vattensjuk och några gömmor var omöjliga att nå utan vadarbyxor men på det stora hela var vandringen väldigt behaglig. Förutom för en i familjen som fick skoskav.....
 
 
Eftersom solen sken valde vi att gå längs solsidan först, ett klokt val eftersom det tog betydligt längre tid än vi trott.
 
 
Det har ju regnat en del........ Här var en sån plats där vi sa stopp. Inte ut på ön där gömman ligger. Det var nog inte en ö när gömman las ut men nu så var det det, helt klart. Vi fikade i solen i stället!
 
 
Fikat gav kraft till unga förmågor, som släpade fram vad skogen hade att erbjuda för att bygga en lång bro och vips så var den modigaste över på andra sidan. Härligt! Tänk vad lite fika kan göra!
 
 
Vi börjar vår återfärd allmedans solen sakta dalar. Vi ökar farten rejält, men innan vi är åter vid bilen så är ändå fullmånen uppe och de sista gömmorna behöver hjälp av ficklampa för att komma fram.
En fin eftermiddag.
Men vi kunde inte låta bli att undra var bokskogen som det var skyltat om fanns, för om det var bokskog vi gick genom så var det märkliga bokar....... Det visade sig sen att den skogen var åt andra hållet.
En vandring jag kan rekommendera för naturens skull, hoppas det blir några gömmor  i bokskogen också!

Kommentarer
Postat av: Lena Alteg

Ja visst var det underbart, vi startade rundan och hade så strålande sol som ni på första halvan sen ösregn resten för att sen kunna fika vid huggormen i sol igen dock i nya kläder.

2012-10-29 @ 17:46:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0