Under en bro i.......Lidköping!!!!!

 
Tror inte det är så många som får uppleva sådana här ögonblick!!!!!
Kanske inte så underligt att det ryktas att det finns bävrar här för vad är annars logiskt att tro när man hör ljud under en bro?
 
Lena hade en dag ledigt och vi passade på att ta oss en "frufri" dag På det sätt vi båda uppskattar så mycket
Denna gång gick färden mot Lidköping! Vi började med några gömmor intill vänern! Vackert! Men isande kallt!
Som tur var fanns en hint som gjorde letandet här något lättare för snön var rejält hård och isig!
 

En multi fanns det här som är så smart! Heta Linjen
 
Tyvärr fattade vi inte riktigt helt vad vi skulle göra just då och det var tur för oss att det var snö, men nu när jag vet, så kan den bara rekommenderas. Lite finslipning pågår enl CO så den kommer att bli riktigt bra!
 
Ja det var riktigt kallt denna dag så vi sökte lä för att ta våran fikapaus. Folkets park låg nära till. Massor av bord och stolar fanns det så det vara bara att välja och vraka!
 
 
Så in mot centrum!
Dagens första smultronställe var: Lidköping #3 Limtorget
 
Limtorget är den plats där den medeltida skaravägen delades upp i två gator på 1500-talet. År 1533 drabbades staden av en omfattande brand som lade större delen av den i aska. Eftersom Gustav Vasa ville grunda en ny stad vid "Huffudnaes", den plats där senare Vänersborg skulle anläggas, påbjöd han 1560 att alla invånare flytta dit, och att ingen köpenskap skulle tillåtas i Lidköping. Flyttningen blev ej av utan staden återuppbyggdes och livet fortsatte på handelsplatsen vid Lidans utlopp.
 
Området undgick en brand 1849 och mertalet hus är från 1800-talet.
 
Limtorget består utav många gamla hus, här finns även de gamla tullportsstenarna, ett tryckerimuseum och mysigt café. På varje hus finns en lite historik.
 
Vilken underbar miljö, även en gråkall februaridag!
 
 
 
Just här var det inte så mycket mugglare, annars var vi förvånade över att det var så mycket folk ute i rörelse denna torsdagsförmiddag. Fast cafe´t i den gula byggnaden var välbesökt!
 
En av dagens huvudmål var annars: Monument i city. En myst där man skulle leta upp olika konstverk i staden och leta upp tredje ordet på varje monument. Här var min lilla bok "konstvägar i skaraborg" ovärderlig för inte visste jag var de fanns inte. 
Det var bara en plats som inte var med och här hade vi lite olika uppfattning. Jag tyckte det såg ut som Olof Palme medans Lena tyckte det var mer likt Linus på linjen. Fast vi hittade inte någon av dem i lidköping......
 
 
 
 
Inte helt lätt i is och snö. Tining av text pågår!
 
 
Fast en logg blev det! Riktigt kul upplägg, om än med lite osäkerhet på vissa saker samt en "konstig" final. Hade förväntat oss något som gick i stil med resten av cachen men inte!
Fast en cache jag rekommendera ändå för det var kul att leta konst!
 
 
Staden delas i två delar av ån Lidan.
Den östra sidan benämns gamla staden och den västra sidan nya staden. Tidigare var gamla och nya staden två oberoende städer med var sitt rådhus. Gamla staden har väldigt många vackra hus kring St Nikolaikyrkan.
 
 
 
På nya stadens torg står nya stadens grundare Magnus Gabriel De la Gardie staty samt hans jaktslott, vilket tidigare användes som rådhus.
Ett ypperligt ställe att äta lunch var det också!
 
 
Hemfärden gick sen förbi dagens egentligen bästa ställe:
 
 
Misstänkt lik sparbankseken!
 
Ett helt fanstastiskt träd som jag aldrig hade hittat om inte en liten burk varit gömd bredvid!
 
 
Kronan är 17 m i diameter och stammens omkrets 1 m över marken 3,5 m. 2 m över marken delar den sig i 10 kraftiga grenar.
 
Vid danskarnas härjningar i Västergötland i samband med Kalmarkriget 1611 skall socknens kyrkoherde ha klättrat upp i denna tall för att spana men ramlat ner och fördärvat sig.
 
 
Tänk vad man får se när man har en "frufri dag"!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Inga Johansson

Ja, vad mycket man får se. Tack för att du delar med dig av dina äventyr. Man blir så inspirerad och så får man tips på nya resmål. Det är lite långt till Lidköping, men det finns ju sommarlov. Ser fram emot fler äventyr.

Svar: Javisst får man se en helt annan värld som geocachare ibland! Gillar ju att läsa om era äventyr oxå! Det ger inspiration även om det är en bit bort och som sagt det kommer ju en sommar! Fast på tisdag ska vi till Jönköping om allt går bra! Närmare dina trakter Inga!
bojip

2013-02-22 @ 12:05:19
URL: http://tankstallet.blogspot.com
Postat av: Malin

Låter som ni hade en bra dag :)

Svar: Ja, vi hade det jättebra! Blir gärna bra av någon anledning vart man än kommer dessa turer!
bojip

2013-02-22 @ 15:47:48
Postat av: kaiyra

Kul att ni uppskattade Lidköpingscacharna!! :D

2013-03-05 @ 22:10:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0