Cykel+caching = Event!!!!!

14 september. Cykelevent! Me like! Cykel event 2013 Tycker ju att det är alldeles underbart att kunna kombinera cachingen med lite fysisk aktivitet för då får man ju motion utan att man märker det knappt! Vi skulle cykla runt Ymsen, denna vackra sjö, så mycket visste vi innan!  

Ryktet sa att det skulle bli tresiffrigt släpp av cacher och det visade sig stämma! 80 letterbox och 20 mystar! Jösses! Helt klart det största burksläpp jag varit med om på en gång!     Allt var oerhört bra ordnat. Vi samlades kl 9 och fick varsitt häfte med lite mystar att lösa medans våra gpser tankades fulla. Skönt för med 100 nya cacher hade det blivit mycket att knappa in för hand!
Strax innan 10 fick de som ville ta varsin lott och ge sig iväg "baklänges" runt sjön. Vi fick då ett försprång mot de andra på ca 5 minuter, sedan fick de andra oxå ge sig iväg fast åt rätt sida sjön så att säga, eftersom cacherna var numrerade 1-100. Vi valde att ta en lott och till vår förvåning så var vi väldigt få som gjorde det!  Vår lott föll på YR - 90 ALLE´N.  

Vitsippa frågade så snällt om han kunde få cykla med oss och det gick ju självklart bra! Här har vi just loggat dagens FTF, (trodde iallafall vi här).Alle´n var riktigt fin med solens strålar silandes genom lövverket.Sen var då frågan: Ska vi vända åter för att ta gömmorna i rätt ordning eller ska vi fortsätta framåt?Hm, vitsippa sa att det spelade inte honom någon roll om han inte fick någon mer FTF idag, jodå, han har ju redan över 400, men här växte mina horn ut under hjälmen. Varför inte fortsätta? Vi har ju iallafall chans på någon mer FTF i så fall för det var ju inte många som cyklade detta hållet.

Sagt och gjort. Nr 76-100 fick vi inte logga förrän efter fikapausen på andra sidan sjön. Det var ju dessa som lottades ut, så vi styrde färden mot nr 70. Tom loggbok!Vi cyklade förbi Cardesjö och MD-Tech och trodde att vi skulle få konkurrens om burkarna av dem. Men vi cyklade om varann ett par gånger och sen försvann de bara. Vi var helt ensamma! Loggbok efter loggbok var tom! Helt plötsligt blev dagens FTF, som vi trodde att vi skulle komma ihåg tiden på, lite besvärligare att hålla i minnet.
Det var riktigt fina cykelvägar som vi var helt själva på. Event som brukar vara en social historia.....Nåväl, det gjorde oss inget, vi hade trevligt ändå, men visst undrade vi när vi skulle möta alla andra.
Några gömmor var väldigt lika trad, med det undantaget att det låg en stämpel i varje burk, men några var vi tvugna att jobba lite mer för. Här kom måttbandet till pass! Har aldrig mätt ett älgtorn förut!

Kul ide!

Här har vi just loggat min burk nr 3500! Kul det med!
Vi fortsätter cyklingen längs sjön med sikte på fikaplatsen. Vi har inte haft så mycket kontakt med Ymsen förrän vi kommer in på nästa slinga. Nr 50-25.

En underbar gammal väg bara ett 50tal meter från strandkanten. 

Så härligt att få lite kontakt med sjön igen. Här var oxå den mest "sociala" sträckan eftersom BergoBerg, Karlg87, Cardesjö och MD-Tech också letade burk här när vi var där.Nu vänder vi åter mot fikaplatsen, hela 15 FTF-er rikare för nu vill vi gärna mingla lite med de övriga eventdeltagarna.Hm, mingla var lite svårt för där var endast djurets och hans son Folke. Fortfarande ingen annan där. Fast det var trevligt att få prata en stund med honom oxå! En mysig fikaplats var det, med väldigt fina näckrosor i dammen intill.

Vi träffade challgree på vägen från fikaplatsen, han var FTF-sugen och tog upp jakten med oss på tillbakavägen.Fast vi FTFjagade ju inte! Vi bara råkade "snubbla" över tomma loggböcker pga vårt vägval.Vi beslöt oss för att slutföra Karlg87s serie för att kunna logga bonusen och sen var det bara några ströburkar vi tog på tillbakavägen efter det för att sträcka på benen mellan cyklingen.

Nu är vi nära bilarna och vi kommer mer sjönära igen.

Solen börjar sänka sig så sakta, denna underbara dag närmar sig sitt slut och vi cyklar in på eventområdet strax innan 19 på kvällen. Trötta efter ca 3 mils cykling blandat med lite promenader till burkarna, fulla med älgflugor och en och annan fästing, men lyckliga!!!!!! 35 loggade gömmor, varav 22 helt oväntade-FTFer förutom den vi fick lottad i början.Kan bara säga att detta var ett otroligt trevligt event och tanken med att man skulle cykla var helt underbar!En liten kuriosa var att vitsippas elcykel höll sitt batteri ända tills 100 meter från parkeringen. Snacka om bra tajmning!Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0