Växjö!

 
Det är något särskilt med Växjö! En synnerligen vacker stad i en underbar natur med massor av sjöar. Är ju sanslöst svag för just sjöar som nog alla förstått.
Här finns massor av bra gömmor dessutom så att fördriva två dagar i denna stads närhet är inte ett dugg svårt. Speciellt inte när man som vi faktiskt hade tur med vädret.
Eftersom jag visar en del bilder på gömmor vi besökte väljer jag att inte länka vilka geocacher som är arbetade av dem vi besökte.
Det får bli en glad överraskning för den som läser om man skulle komma dit någongång. För om det är något jag bara kan rekommendera så är det ett geocachingbesök i Växjö!
Tror bara det är härifrån som man kan komma hem med en gul gps.......
 

 
Men vi besökte även flera sevärda platser och dessa länkar jag gärna till!
Mr Arvid Trolle eller Bergkvara slottsruin var ett fint ställe! 
Bergkvara slott är ett av Sveriges äldsta herresäten, beläget vid en sjö med samma namn i Kronobergs län, 6 km väster om Växjö. Byggdes av Arvid Trolle ca 1470. Slottet är beläget inte långt från den tidens riksgräns och vid vägen från dåvarande danska provinserna Skåne och Blekinge till hjärtat av Sverige. Det utsattes ofta för belägring vid krigen mellan Sverige och Danmark. Under Dackefejden belägrade år 1542 Dacke slottet med 2500 man. Dåvarande ägaren, riksrådet Ture Trolle, försvarade sig tappert men Dacke skövlade och brände slottet.
 
 
Ruiner vid vatten har ju alltid tilltalat mig! Ännu en bra fikaplats var det. Dessutom fanns ett mysigt cafe i närheten men denna gång vann karaktären och vi åt upp våra medhavda mackor!
 

 
Bokskog gillar jag också!!!
 

 
Vattnet var inte det mysigaste men fyllde sin funktion i allafall. 
 

 

 
Trevligt pyssel på en fin plats!
 

 
Flyttblocket Imponerande bjässe på en vacker plats!
En annan bjässe såg vi här:
 
 
Ett av de största träd jag sett faktiskt som fortfarande levde och verkade må bra!
 
Solen börjar nu gå ner och vad kan vara vackrare än en solnedgång över ännu en vackert belägen ruin?
      

 
Det är något visst med vatten och att gå i fullmånens sken längs vattnet i batterisvaga ficklampors sken var en rätt fantastisk känsla det med!
 

 
Tur det var fullmåne, men reflexcacher blev det inte mer än en. Vill inte batterierna så vill de inte. Vi hade inte så mycket emot att krypa ner i sängen vi heller efter en händelserik dag!
 

 

 

 

 
Utsikt mot ingenting kan vara vacker!
 
Vi hade sådan tur med vädret, lyckades även på hemvägen hitta en fin fikaplats men då var molnen tunga och visst fick vi regn på oss, men då vi satt i bilen gjorde det ju inget.
 
 
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0