Geocaching på semester. Skåne!

Det här med geocaching under en semesterresa är egentligen riktigt bra! Tänk så många ställen jag faktiskt haft lättare att hitta bara pga att det faktiskt legat en geocache strax intill. Bara det nu inte är så knasigt att cachen intill är döpt till något så anonymt som "Tures gömma" eller något annat där det är svårt att gissa vilken plats det handlar om. Tyvärr finns ju sådana namn också men de större turistmålen brukar oftast ha något som stämmer med namnet iallafall.
Sen behöver det ju inte betyda att jag verkligen loggar cachen strax intill besöksmålet, men så länge cachen tar mig dit jag vill så har det ju ingen betydelse.
Vi hade så otroligt tur med vädret denna vecka som vi tillbringade i Utvälinge. (Hemma regnade det varje dag, ibland massor, vi fick bara en liten skur på hela veckan.)
Ännu en semesterort som sannolikt få hört talas om. Jo, familjen Jonsson brukar ju åka till sådana ställen. 
För jag tror vi är rätt ensamma om att åka på semester till platser som Näshulta, Vrena, Fågelsång och Kallhem.
Men det passar oss. Vi har ju ändå bara stugan som en bas för att kunna göra utflykter ifrån och då är det bara en fördel att den inte ligger mitt bland en massa andra semesterhus på en trång anläggning. Dessutom gillar ju inte ens barnen att bada.
Denna gång råkade det bli en riktig lyckträff, för Utvälinge visade sig vara en idyll, bara 250 meter från vackra Sandön. Varför ingen cache här kan jag inte låta bli att undra?
 
 
Eller längs denna fina vandringsled. Kullaleden. 
 
 
 
Massor av vandringsleder gick här, kors och tvärs, bara några meter från huset dessutom, sådant gillar en vandringsälskande mor i huset så det blev många morgonpromenader och kvällspromenader denna vecka. Tänk det var ju dessutom helt platt här, alltså inga uppförsbackar. Underbart när man till vardags bor halvvägs upp på ett berg!
 
 
Sofiero var dock en plats som hade en egen gömma, denna höll jag dock på att missa då den hette Sophie-Ro och alltså inte dök upp när jag sökte på Sofiero för att använda som navigering till platsen.
 
Kullens fyr hade också en egen gömma men den brydde jag mig inte om att ta, när man är med familjen så gäller det att hushålla med antalet "jag ska bara leta efter en burk", men gömman gjorde ju platsen lätt att hitta!
 
 
"Flickorna Lundgren"  är ännu ett välkänt ställe. När så svärmor ville bjuda oss på fika just här så tackade ju ingen nej! Vackert! Och gott fikabröd med för den delen!
 
 
 
Denna kyrka hade jag nog totalt missat om det inte vore för en geocache faktiskt.
 BRUNNBY KYRKA en otroligt vacker kyrka med den mest "välväxta" kyrkogård jag nånsin sett. 
Gravstenarna stod kors och tvärs och ibland syntes de knappt bland växtligheten. 
Helt annorlunda mot de skaraborgska kyrkorna
 
 
 Himmelstorpsgården en gammal hembygdsgård
 
 
och En route to Ladonia, Kullaberg låg bra till för att hitta till Nimis, detta märkliga ställe.
 
 
Trots detta lyckades vi gå fel och hamnade på en annan vacker plats med sagolik utsikt. Kullaberg är verkligen vackert.
 
 
Bokskog nästan överallt men här längs den rätta stigen till Nimis så var själva stigen även en gräns mellan bok och barr.
 
 
Till sist några platser jag hittade bara tack vare en cache:
 
 
 
En ljuvlig kvällspromenad på Vegeåleden från stugan råkade ta oss till denna fina plats.
 
 
ARILDS KAPELL med kyrkogården där endast förlista och drunknade fick begravas. Skönt nog så fanns här bara en grav.
 
 
 
 
 
med sitt monument av farkosten vars historia berättas här:
 
Händelsen utspelade sig i en skogsglänta den 18 maj 1946. Den 28-årige Gösta Carlsson var på väg hem från sitt jobb på SJ. Han gick genom Sibirienskogen och fick plötsligt syn på ett starkt ljus mellan träden. Framför honom stod en diskusformad farkost med en kupa på taket. Runt farkosten rörde sig 11 varelser, både kvinnor och män. En av varelserna gjorde stopptecken åt Gösta. Han såg hur de försökte laga den trasiga farkosten. För att övertyga sig själv att allting verkligen hände gick Gösta ner till stranden och vadade ut i det iskalla vattnet. När han återvände till gläntan såg han UFO:t lyfta mot skyn och försvinna i hög fart.
På gräset syntes brännmärken efter farkosten och ett stort träd intill hade brännskadade grenar. I gläntan hittade han en kvartsstav, två bägare med en stark mjölkvit vätska och en ring av metall.
 
Allra sist Josefinelust. Vilken plats!
Här finns cachen Grottan 
 
 
Väl värt besväret att ta sig dit på de gamla stentrapporna som inte var alltför lättvandrade
 
 
En fin semesterresa i en tidigare outforskad del av Sverige för oss. Självklart kan jag rekommendera Utvälinge som semesterort, för vi trivdes storartat!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0