Vad menas egentligen på Svedberga kulle. Kanske en hint?

 
Jag har ju cacher på min önskelista lite varstans i vårt avlånga land. Ibland så sammanfaller det så bra med att en semesterresa råkar bli så att vi hamnar i närheten av några sådana cacher. Märkligt egentligen, kan väl aldrig bero på att det är jag som även planerar vart vi ska åka på semester........
Svedberga kulle och cacherna på den är sådana som legat på önskelistan. Kullen råkar ligga i Skåne så dit åkte vi på semester detta år!
Där finns två serier som båda fått många poäng.
Kanske en hint # Sista loggen och Vad menas? Sista uppdraget.
Båda serierna ligger dessutom i ett naturreservat i närheten av fina stigar. Kan det bli bättre?
Jo faktiskt, jag gillar den humorn som gömmorna är gjorde efter. 
I beskrivningen kan man läsa:
"Vår tanke med den här rundan är att du inte bara skall finna gömman utan också, på vägen dit, fundera på hur gömman ser ut med tanke på dess namn.
Låt fantasin flöda och ha en trevlig promenad."
 
 
Svedberga kulle ligger strax intill Svedberga gård som för något år sedan var till salu för den nätta summan av 120 miljoner kronor.......Vi råkade förirra oss in på gårdsplanen under vår promenad, kanske tur att jag inte visste priset på gården när vi gjorde det.
I det öppna odlingslandskapet norr om Helsingborg sticker den skogsklädda Svedberga kulle upp med sin markanta profil. Området är skyddat som naturreservat och har flera strövstigar som gör det lätt att upptäcka naturen. Från hagmarken i norr har man vid utsikt över kringliggande slättlandskap.
På toppen har det dessutom legat en flygfyr, vad nu det var för något egentligen. Betongfundamentet var det enda som fanns kvar nu, förutom en alldeles underbar utsikt!
 
 
Naturen var jättefin, älskar ju verkligen bokskog, och cacherna i båda serien var underfundiga.
 
 
Musikanten, hundringen, rutavdrag, singelbostad, urtidsdjur, äggstock, skjutbanan, gökboet, en röd liten kåk osv. är allihop namn på något som inte alls är vad man först tror. Så kul att klura på innan vad det kan vara vi ska hitta och ändå inse att det visst fanns ytterligare en tolkning vi inte hade en tanke på. 
Även träden var stundom av det annorlundare slaget.
 
 
Några gömmor, sluta kolla dem som inte vill riskera spoilers.
 
 
 
 
Det var faktiskt värt en semesterresa till skåne för att komma hit!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0