Skrapekärr och högsjön

 
 
Högsjön runt 1# Granen är en serie jag hört talas om tidigare som skulle ha fått många favvopoäng. Självklart hamnade den rundan på min önskelista över cacher jag vill besöka om tillfälle ges.
Denna helg uppenbarade sig helt plötsligt ett sådan tillfälle.
Vi hade 20årig bröllopsdag i veckan och just den dagen var en sådan dag då vi enbart sågs på sonens utvecklingssamtal och att dra in hans fröken i firande av bröllopsdag kändes inte aktuellt.
När sen planerna för helgen helt plötsligt förändrades oxå så dök tanken upp att vi kanske skulle unna oss en hotellnatt?
Hm, undrar bara vart.....Motala var första tanken men det bytte vi raskt ut då så många envisades med att cykla runt vättern just denna helgen.......
Nåväl, dags att spana in min lilla önskelista, och då dök Högsjön upp, bara att fixa boende någorlunda i närheten. Vilken tur att man har en snäll make som tycker det är helt ok att traska runt i skog och mark när man firar bröllopsdag. Det visade sig dessutom återigen att han är väldigt tålig. För att trampa ner till knät i sumpvatten kan ju göra många rätt kinkiga, men inte han inte.
 
CO till ovan nämnda runda hade även gjort en ny runda och den började vi med. Skrapekärr 1# Starten.
Denna gick delvis i fina naturreservatmarker i Vättlefjäll. 
 
 
I beskrivningen står:
"Rundan tillägnas alla geocachare som visat oss fantastiska ställen och fantastiska gömmor. Gömmorna i rundan är både sådana som vi själva stött på under våra turer eller som vi fått inspiration till under våra många och långa vandringar. Stort tack till alla er geocachare som lägger ut gömmor och visar oss platser som vi aldrig skulle kommit till om vi inte hade börjat med geocaching."
Ja, detta kunde ju bara bli en fin runda!
Gömmorna var bra, vissa var riktigt bra och allihop hade något extra.
 
 
och mina absoluta favoriter var:
samt givetvis
 
Naturen var fin och rundan var lättvandrad och det kändes inte alls som den var 4,5km lång.
 
 
 
 
 
 
Ryggsäcken var packad med goda mackor och mitt i grönskan i slutet av rundan smakade det supergott.
 
 
Underbart naturlig loggbok!
 
Så var det då Högsjön runt rundan som jag verkligen sett fram emot. Den kunde vara lite blöt fläckvis enligt beskrivningen.
Men med goretex klarar vi oss nog tänkte vi. Det hade ju varit bra om vi tog med handduk.......
För oj vad blött det var. Detta i kombination med extremt hög luftfuktighet, åska i luften och synnerligen kärvänliga mygg och knott gjorde att vi bara loggade ungefär hälften av gömmorna. 
 
Här trampade maken ner till knät i sumpvattnet mellan gömma 1 och 2.
 
 
Snäll som han är vred han bara ur strumporna och fortsatte, blöt men inte det minsta tjurig!
 
Nere vid Högsjön var det jättevackert, Gömmorna var roliga och arbetade men som sagt våra förutsättningar var tyvärr inte de bästa.
Men fikaplatsen den kunde inte blivit bättre:
 
 
 
 
Är man redan blöt kan man ju lika gärna stå kvar och vänta i bäcken eller?
Precis vad han gör här, min käre make. Men just vid denna bäck var det inte sumpigt utan här gick det att stå torr på stenar.
 
 
Vi loggade nio av totalt 16 cacher i serien. En trevlig runda om man väljer en dag utan åska i luften och har med en handduk eller rejäla stövlar.
Naturen vid sjön var verkligen jättefin.
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0