Från skymning till gryning!

 Det där med mörkercaching är något alldeles speciellt egentligen! Att traska runt i den mörka skogen i ficklampans sken är något helt annorlunda än att gå i samma skog i dagsljus.
Men med mörkercaching menar jag inte att leta efter helt vanliga geocacher utan att få uppleva de som verkligen bara går att ta när det är mörkt ute.
Det har ju blivit ett par stycken sådana för mig de senaste åren så när det nu var dags för event i Lidköping From Dusk Till Dawn 2.0 på det temat så ville jag ju gärna åka.
Malin hade möjlighet att följa med men maken stannade hemma denna gång. Han var ute och förlustade sig kvällen innan och tyckte det räckte sa han. Tänk vad han gick miste om!
 
Vi parkerade på anvisad plats och traskade genom skogen och möttes av detta!
 
 
Mäktigt! En stunds trevligt samspråk runt brasan, korvar grillades och det minglades för fullt. 
 
 
Jag är ju inte världens bästa minglare men geocachare är ju ett trevligt sällskap människor så det räckte med att sitta still så kom folk fram och pratade. Skönt, för samtalsämne det finns ju på sådana här tillställningar!
 
Efter några timmar vid brasans sken så märktes spänningen i luften. Det förväntade cachesläppet närmade sig.
Ett antal nya mörkercacher fick vi på papper och de skulle knappas in i gpsen. Hm, vart ska vi åka tro?
Tyvärr var ingen på gångavstånd från eventet, det var nog det enda negativa jag kan komma på med detta event så vi återvände till bilen och gav oss i väg i rätt riktning mot skövde och lyckades logga tre av de nya cacherna.
Allihop riktigt bra faktiskt. Tänk så mycket kul man kan göra i mörker som inte funkar när det är ljust!
 
 
Vi stötte även på ett gigantiskt älgtorn där i mörkret. Hoppas inte det är dimensionerat efter älgarnas storlek i trakten bara. Vi mötte ingen så vi svävar fortfarande i ovisshet i den frågan.
 
 
Svårt att se i mörkret men stort var det verkligen.
Något av det bästa med event är alla människor man träffar i skogarna efter cachesläppet och vi slog följe med tiger90 och l867. Riktigt trevligt och ett förträffligt sätt att tillbringa lördagkvällen.
Vi lärde oss även något nytt. En av gömmorna hade NFC och det hade ingen av oss mött förut. App laddades ner i all hast och det var med spänning den testades. Jovisst funkade även det!
 
Var är alla Vinningabor nånstans en lördagkväll egentligen? Ja inte är de i motionsspåret iallafall för där var det bara vi cachare men det var inget jag saknade. Att sitta helt ensamma i skogen och avsluta denna fantastiska kväll med lite glögg, bullar och choklad är en upplevelse jag inte skulle velat var utan.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0