Troll, kvarnar och utedass i Lidköpings kommun

 
Vi hade ett ärende till Lidköping. Olofssons är så snälla att vi får låna deras geocachingflaggor till eventet och när vi ändå behövde hämta dem så passar vi ju även på att cacha lite såklart.
Vi kom till flera fina ställen denna dag och det gemensamma temat för dem alla var faktisk att de hade otroligt fina utedass. 
Ett tema vi inte förväntar oss. Dass är ju ofta mest ett nödvändigt ont så att säga. På tre av ställena vi besökte fanns dass och de var allihop jättefräscha och fina. Två var dessutom väldigt personligt inredda.
Denna detalj tyckte jag var kul.
 
 
Kvarnbacken Dessa kvarnar hade både en cache och ett fint dass. Den högra kvarnen var helt klart av en modell jag aldrig sett förr. Nog kan man undra varför de två så olika kvarnarna placerats så? Här hade jag gärna velat veta lite mer. 
 
 
Största Granen? i skogen var denne bjässe. Vi såg den sticka upp en bra bit ovanför sina grangrannar i skogen och nog var den värd en egen burk alltid.  
 
 
Jag är ju svag för vatten. Sjöar, hav och diverse vattendrag av alla de slag.
När vi nu var så nära vänern så ville vi ju gärna se en skymt av den. Vi åkte till Arken badplats
Ingen badande denna dag så vi hade platsen för oss själva. Jo, det fanns faktiskt ett fint dass även här......
 
 
 
Vi upptäckte att det rök rätt rejält och undrade vad som kunde ha hänt. Efter att ha försökt ta oss närmare platsen insåg vi att det sannolikt var någon som eldade nu när det regnat igen och inte är lika torrt längre.
 
Vi fick faktiskt ytterligare lite vattenkänning vid Grusgropen
 
 
Jag har ju aldrig förstått vitsen med att placera ut geocacher vid grusgropar, det är ju inga platser jag har stor behållning av att besöka, men denna var ett undantag. Tydligen hade den använts som badsjö tidigare och platsen var förvånansvärt välskött fortfarande.
 
Dagens absolut största överraskning gick annars på temat troll.
 
 
Vi såg en slinga i skogen som verkade perfekt för en skogspromenad och hade ingen aning om vad som väntade.
 
Ingen skylt som visade oss till denna plats så vi hittade verkligen hit enbart pga geocaching.
Vilket ställe. Vilken kreativitet!
 
 
Trollet Gudrun mötte oss vid första cachen och inte så långt från Troll 1 fanns detta par. Färska blommor i vasen dessutom.
 
 
Flera figurer och miljöer fanns längs den ca 350 meter långa stigen. Har glömt hur långt det var då det ju fanns så mycket att kolla på.
 
 
 
 
 
 
Längst bort fanns en koja, ett kapell och så självklart dasset, vars spegel finns på översta fotot i inlägget.
Här fanns även möjlighet att packa upp sin fikakorg både ute och inne i kojan under tak.
 
 
Kapellet var nytt för året. Det byggdes inomhus under vintern för att sedan fraktats hit på Kristihimmelfärdsdag. Allt enligt gästbokens som låg på plats.
Bläddrade lite i den och förundrades över alla besök här. Hur hittar alla hit egentligen? Alla de som inte råkar hitta hit tack vare en liten plastburk.
 
 
 
 
En helt otrolig plats och helt underbart att träffa på något sånt här, då vi egentligen faktiskt bara trodde vi skulle ta en skogspromenad.
 
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Inga Johansson

Verkligen häftigt med alla figurer i trä. Dit skulle jag gärna vilja åka, men det var lite långt bort. Får läggas på minnet för kommande resor. Ha en fin helg!

Svar: Ja det var verkligen ett häftigt ställe! Gårdagens event blev också riktigt lyckat! Det där med event är skoj, lär bli fler!
bojip

2015-08-28 @ 17:03:24
URL: http://tankstallet.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0